Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 158174 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Odp: MRDP - stroje
« 31 Gru 2018, 18:19 »
;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 31 Gru 2018, 18:20 »
Spokojnie, przez te święta grafik ma wolne, projekty są już prawie na ukończeniu.

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 3 Sty 2019, 10:10 »
Spokojnie, przez te święta grafik ma wolne, projekty są już prawie na ukończeniu.
Przecież projekty już miałeś ukończone, negocjowałeś tylko cenę. Kręcisz jak nikt inny.
;

Offline Mężczyzna szafar

« 3 Sty 2019, 10:11 »
Daniel obiecał, że na pewno na wiosnę te stroje będą - więc trzymamy za słowo. Ja na podstawie tej wypowiedzi zrezygnowałem z zamawiania stroju MPP i chciałbym wierzyć, że błędu nie popełniłem wierząc w ten wiosenny termin  ;)
Chyba na wiosnę 2178 roku
;

Offline Mężczyzna Wigor

« 3 Sty 2019, 10:14 »
Mówiłem, że projekty 4x MRDP wymagają wspólnej koncepcji, sam projekt MRDP jest niby gotowy, ale z Zachodem jest jakiś problem i nie możemy znaleźć koncepcji. Wschód i Góry, też są gotowe.

A właściwie to chyba zamienimy góry na spodenkach na lewej nogawce na fale bez latarni.

Też potrzebuję nowych ciuchów:)

Offline Mężczyzna szafar

« 3 Sty 2019, 10:19 »
Mówiłem, że projekty 4x MRDP wymagają wspólnej koncepcji, sam projekt MRDP jest niby gotowy, ale z Zachodem jest jakiś problem i nie możemy znaleźć koncepcji. Wschód i Góry, też są gotowe.

A właściwie to chyba zamienimy góry na spodenkach na lewej nogawce na fale bez latarni.

Też potrzebuję nowych ciuchów:)
To zamow ten zastepczy projekt . Na 2-3 lata wystarczy A nie jest brzydki
;

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 3 Sty 2019, 12:52 »

Ale nie uważasz, że pełne MRDP zasługuje na oddzielne potraktowanie, a nie mieszanie go do tej kulawej koncepcji 4xMRDP? To jest zupełnie inny typ wyścigu, dużo trudniejszy, więc robienie stroju jako sumy trzech pozostałych, dużo łatwiejszych maratonów i ładowanie ich symboli na koszulkę IMO kiepsko się sprawdzi, strój będzie przeładowany niepotrzebnymi symbolami typu latarnie itd. Najlepsze stroje są stosunkowo proste, a symboliką ich autorzy operują oszczędnie, takim właśnie był strój GMRDP, chyba najbardziej udany na polskich maratonach. BBTour też miał dobrą koncepcję stroju, niestety sporo za duża liczba reklam psuje wrażenie, a ostatni pomysł z nadrukiem 3D nazwiska i wyników na mecie zupełnie się nie sprawdził, jak słyszałem wielu osobom szybko to odłazić zaczęło. No i wykonawca fatalny, co roku są te samy problemy, firma SISU to jest jakiś żart, nie wiem dlaczego Robert dalej z nimi współpracuje, pomimo tylu wpadek. Natomiast stroje z Pięknego Zachodu i Tour de Pomorze to już zupełna porażka, IMO szkoda na to kasy.

Tak czy siak mam nadzieję, że na wiosnę to będzie, teraz nie jest to jeszcze potrzebne, ale trzeba się liczyć z tym, że cała procedura składania zamówienia i szycia - to zajmie minimum 2-3 miesiące, więc jeśli to ma być na wiosnę - to już nie ma wiele czasu do stracenia.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 3 Sty 2019, 13:45 »
Wilku, na pewno na którąś wiosnę zdążysz ten strój założyć. O ile powstanie ;)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 3 Sty 2019, 14:45 »
A czy szelki muszą być białe? Może lepiej jakieś szaro-czarnawe?
Generalnie ilość białych elementów bym ograniczył  ::)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Sty 2019, 15:20 »
Wilku, na pewno na którąś wiosnę zdążysz ten strój założyć. O ile powstanie ;)
To tak jak ze śniegiem na święta. Na któreś zwykle jest  ;D

Bo my po prostu za mało cierpliwi jesteśmy, ledwie 1,5 roczku minęło - i już dym robimy. Jak jechałem w 2013 MRDP to pamiętam jak krótko przed wyścigiem na jakimś forum odezwał się Wojciech Szymczak, który ukończył pierwszą edycję wyścigu w 2005 - i żalił się, że jeszcze obiecanej statuetki za ukończenie nie dostał :P

Offline Mężczyzna Wigor

« 3 Sty 2019, 17:21 »
Skoro jak mam medal z 2015 roku to i Wojtek na pewno też taki medal ma, statuetek wtedy nie było, ale że mam ich nadmiar z poprzednich edycji to coś się wymyśli.

Wracając do strojów to jedynym elementem wschodu i zachodu na pełnym stroju mrdp jest mała grafika na rękawkach koszulki, zresztą co widać na projektach.

Mam tu wycenę z Vitesse, personalizacja 60zł netto , w porównaniu do 20 z poprzednich lat wydaje się starasz nie dużo, nie dostałem jeszcze odpowiedzi w tym zakresie. Co prawda są tu dwa elementy do personalizacji.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Sty 2019, 18:49 »
Mam tu wycenę z Vitesse, personalizacja 60zł netto , w porównaniu do 20 z poprzednich lat wydaje się starasz nie dużo, nie dostałem jeszcze odpowiedzi w tym zakresie. Co prawda są tu dwa elementy do personalizacji.

No ale jeśli Vitesse stawia takie wysokie warunki finansowe (bo wspominałeś też że same stroje będą bardzo drogie) - to może uderzyć do firmy która robiła stroje na MPP, chyba Martombike? Ciężko ocenić jaka jest różnica jakościowa

Mariobiker

• Gość
« 3 Sty 2019, 20:43 »
No ale jeśli Vitesse stawia takie wysokie warunki finansowe (bo wspominałeś też że same stroje będą bardzo drogie) - to może uderzyć do firmy która robiła stroje na MPP, chyba Martombike? Ciężko ocenić jaka jest różnica jakościowa

Na jasieni zamawialiśmy u nich (po raz kolejny) rowerowe ciuszki. Tym razem na 10 lecie stowarzyszenia. Jakość jest spoko. Na koszulki czekaliśmy około 2 miesięcy. Personalizacja 10 zł.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 8 Sty 2019, 14:32 »
Trzeba co jakiś czas podbijać ten wątek aby coś drgnęło w końcu.
Jeśli w styczniu czy lutym nic nie ruszy to znów rok w plecy a potem to już chyba trzeba odpuścić na dobre.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna szafar

« 8 Sty 2019, 14:40 »
Grafik też jest zapewne Prawosławny ,a  świeta Bożego Narodzenia miał dopiero 6.01
;

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum