Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 156513 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP - stroje
« 24 Sty 2019, 14:13 »
Wszystko rozchodzi się o drobiazgi, a one są bardzo istotne.

Wolę mieć dopracowany strój, niż wypuszczać do produkcji tandetę.

Projekt stoi przez 1,5 roku bo schrzaniłeś sprawę i tyle, grafików jest w tym kraju wielu i przez taki czas to można było dziesięciu załatwić Skoro nie potrafisz tego załatwić w sensownym czasie - to czemu nie pozwalasz sobie pomóc ludziom z forum co stroje z MPP załatwiają profesjonalnie i błyskawicznie? Bo efektem takiej postawy i zupełnie niepotrzebnego uporu jest że sprawa stoi 1,5 roku w miejscu. Oraz coraz mocniejsze zirytowanie czekających na to ludzi, którzy ciągle dostają tylko teksty, że może będzie i żadnych konkretów. Ja też jak na wiosnę tych strojów nie będzie - to chrzanię sprawę i kupuję sobie inne ciuchy, a tych nie kupię nawet jak się pojawią, bo już dosyć mam takiego podejścia.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 24 Sty 2019, 14:22 »
Tak bo tych 10 grafików to w czynie społecznym wykona swoją pracę, za każdego trzeba zapłacić osobno, a to nie są małe koszty.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 24 Sty 2019, 15:28 »
Ale ten problem zupełnie nie dotyczy pieniędzy, tylko tego, że załatwiasz tego grafika 1,5 roku. Czy 1,5 roku temu czy teraz - koszta grafika będą te same. Zrozum, że my naprawdę nie jesteśmy złośliwi i nie chcemy Ci dokopać, ale jak czytamy kolejne kiepskie tłumaczenia to irytacja rośnie.

W październiku napisałeś:
Zamówienia będzie można składać po uzupełnieniu projektów o wersję długą i inne akcesoria. pewnie na początku grudnia.

Mamy koniec stycznia i ciągle nic nie wiadomo, a że proces zamawiania i szycia trwa ze 2 miesiące minimum to  termin wiosenny staje się zagrożony.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 24 Sty 2019, 23:17 »
Przepraszam, że się wtrącę, ale graficy dla KBR robią stroje i medale w góra 1-2 tygodnie, i to tylko wtedy, gdy wybrzydza nam urząd marszałkowski. Wiec skończcie już tę epopeje...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 29 Sty 2019, 10:48 »
a świstak siedzi i zawija ubranka w sreberka  :(
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 29 Sty 2019, 11:14 »
a świstak siedzi i zawija ubranka w sreberka  :(
Do jesieni Wigor tematu już nie ruszy, bo ma do ogarnięcia przecież w sierpniu GMRDP
;

Offline Mężczyzna Wigor

« 12 Lut 2019, 03:51 »
Świstak się obudził:) znaczy grafik

1. Zrobiłem wersję bez latarni, ale słabo mi się podoba
2. Czcionki na plecach do modyfikacji na ładniejszą, teraz jest zwykły arial
3. Na spodenkach może być wersja z mewami albo bez, wrzucam tylko jako jeden projekt z rozróżnieniem na nogawki.
4. czas na ściągaczu można zastąpić ogólnym 10DNI lub W 10 DNi, wtedy spodenki będą tańsze o 20zł.

Kilka wersji do oceny:

duze pliki:
http://mrdp.pl/stroj/2017/koszulki.jpg
http://mrdp.pl/stroj/2017/spodenki.jpg
« Ostatnia zmiana: 12 Lut 2019, 03:57 Wigor »

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 12 Lut 2019, 09:29 »
A może tak:

1. Bez latarni
2. Bez mew
3. Bez motywów na rękawach, w zamian może "2017"
4. Na jednej nogawce fale, na drugiej góry, takie jak na plecach koszulki

Dzięki temu będzie minimalnie a mówi wszystko.

Co do napisu z tyłu, nie mam przekonania, ale ze wskazaniem na "10 dni".

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 12 Lut 2019, 11:43 »
Dla mnie wersja bez latarni całkiem OK, te mewy na koszulce to właściwie niezauważalne, z przodu fale, z tyłu góry, w nienachalnej grafice, na spodenkach też kompozycji to nie psuje. Napis z tyłu najbardziej pasuje mi "10 DNI". Natomiast ta latarnia na spodenkach to zdecydowanie za fallicznie wygląda, więc odpuściłbym ten element  :P

Tylko taka wersja napisu  z tyłu rodzi pytanie o to co będzie z ludźmi co nie przejechali tego w 10 dni? Czy stroje są tylko dla tych co zrobili to w limicie? Tak to np. Robert zrobił na ostatnim BBT, gdzie ci co dojechali po limicie dostają medal i koszulkę sympatyka, ale oficjalny strój im nie przysługuje.

Offline Mężczyzna Wigor

« 12 Lut 2019, 12:21 »
4. Na jednej nogawce fale, na drugiej góry, takie jak na plecach koszulki

Taka byka pierwotna koncepcja, jednak fale są lepsze na obu nogawkach , tak aby od razu było wiadomo że to spodenki z pełnego MRDP, poza tym symetria jest lepsza

Tylko taka wersja napisu  z tyłu rodzi pytanie o to co będzie z ludźmi co nie przejechali tego w 10 dni? Czy stroje są tylko dla tych co zrobili to w limicie? Tak to np. Robert zrobił na ostatnim BBT, gdzie ci co dojechali po limicie dostają medal i koszulkę sympatyka, ale oficjalny strój im nie przysługuje.

Wszyscy co przejechali cały dystans i sa w tabelce  "Wyniki generalne" mają możliwość otrzymania stroju, te 10 dni symbolizuje zakładany czas na pokonanie trasy, z przodu masz podany dokładny. Jak coś to właściciel koszulki będzie się tłumaczyć dlaczego jechał dłużnej.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 12 Lut 2019, 13:56 »

Wszyscy co przejechali cały dystans i sa w tabelce  "Wyniki generalne" mają możliwość otrzymania stroju, te 10 dni symbolizuje zakładany czas na pokonanie trasy, z przodu masz podany dokładny. Jak coś to właściciel koszulki będzie się tłumaczyć dlaczego jechał dłużnej.

Cieszę się, że się załapię.

Nie wiem czy te 10 dni jest najszczęśliwsze, przede wszystkim z punktu widzenia tych którzy przejechali w krótszym (a nie dłuższym) czasie.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna Wigor

« 12 Lut 2019, 15:02 »
Pierwotnie miał być na plecach rzeczywisty czas pokonania trasy, NON-STOP to w końcu  nie jest, kazdy gdzieś kilka razy odpoczywał, to pozostaje 10 DNI aby dystans nie był raki samotny.
Limit czasu kazdy miał taki sam, a kto przejechał szybciej albo dłużej to drugorzędna sprawa

Pytanie tylko czy ma być "10 DNI" czy "W 10 DNI"

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 12 Lut 2019, 15:07 »
Na gatkach fale za latarnią wyglądają jak góry - celowy wyraz artystyczny?

to spostrzeżenie - nie zastrzeżenie :P
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
« 12 Lut 2019, 18:07 »
Wątek niby o strojach ale ja tak "nieśmiało" wrzucę takie lekkie "food for thought".
Prosto z oficjalnego opisu "o MRDP: Jest to maraton szosowy o długości 3130 km a limit czasu wynosi w nim 10 dni."...
Jako kibic (czasem  bycie kibicem, nie uczestnikiem,  ułatwia osąd) uważam, że MRDP ukończyły te osoby, które przejechały tą trasę w wyznaczonym limicie czasowym (9dni 23godzin 59 minut i 59sekund lub mniej), pozostałe osoby (absolutnie szanując ich wysiłek, hart ducha i pasję ) w moim odczuciu przejechały jedynie trasę tego maratonu i jako takie nie powinny być umieszczane na liście triumfatorów.
Według mnie, MRDP jest wyjatkowy nie przez swój dystans a właśnie przez limit czasowy, który niejako wymusza wzbicie się uczestników na wyższy (dla przecietnego czlowieka iście ekstremalny) poziom sportowy. 
Po zniesieniu tego limitu (co jest de facto czynione)  MRDP staje się kolejnym długodystansowym maratonem rowerowym. Trochę szkoda...

... Tak to np. Robert zrobił na ostatnim BBT, gdzie ci co dojechali po limicie dostają medal i koszulkę sympatyka, ale oficjalny strój im nie przysługuje.
Mądre, uczciwe i sprawiedliwe (do tego zawiera w sobie elemet motywacyjny).

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 12 Lut 2019, 19:27 »
To fakt, limit jest naprawdę wymagający i nie da się tej imprezy ukończyć "przypadkiem". Mi zabrakło niewiele, ale traktuję to jako potencjał do poprawy i pretekst do startu w 2021 :)

Ze strojem też się wstrzymam do tego czasu, choć taka koszulka byłaby fajną pamiątką.  Mam taką z NorthCape4000, która sobie zamówiłem przed startem jako uczestnik. Nie wali po oczach dystansem, hasłami NON-STOP itp. Po prostu fajny i praktyczny "gadżet" dobrej jakości.

Osobiście nie przepadam też za obnoszeniem się ze swoim imieniem i nazwiskiem na piersi.

Swoją drogą wrzucili moje zdjęcia na stronie gdzie można kupić koszulkę. Tyle z mojej prywatności ;)

https://bikeinside.cc/en/product/northcape4000_official_jersey/

Aha.. no i rok temu płaciłem 49 euro, więc trochę szaleją z tymi cenami. Tyle bym już nie dał.
« Ostatnia zmiana: 12 Lut 2019, 19:34 byczys »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum