Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 156523 razy)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Odp: MRDP - stroje
« 16 Cze 2020, 13:38 »
Najwyraźniej na starcie MRDP 2021 obowiązującym strojem finishera edycji 2017 będzie strój zastępczy MRDP  ;D
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 16 Cze 2020, 14:42 »
Moja cierpliwość też już powoli się zaczyna wyczerpywać, sezon już w połowie, pogoda w sam raz na krótki strój i znowu z tego nic.

Nie możesz Daniel więcej współpracować z firmą co tak Cię olewa, a jak zaczynają olewać - to trzeba się zachować asertywnie i zacząć mocno naciskać, bo umowa to umowa, jak ktoś jej nie potrafi dotrzymać to niech oddaje pieniądze i do widzenia. Jak mają gdzieś takie zamówienie - to Ty powinieneś ich olać i złożyć to w firmie, która nie odstawia takich cyrków. Koło Ultra współpracowało z chyba dwoma producentami w tym zakresie i stroje zawsze były bardzo szybko. A to Vitesse sprawia wrażenie jakby niesamowitą łaskę robiło, że te stroje raczy uszyć. A w ten sposób i Ciebie jako organizatora ośmieszają, bo to Ty świecisz za to oczami.

Co nas obchodzi, że nie mają materiałów na ściągacze? Jak nie mają - to czemu się brali za takie zamówienie? A jak nie potrafią się wywiązać z terminu to jak pisze Szafar niech udzielają znaczącego rabatu za opóźnienia, bo to jest ich wina. Miało być 5 tygodni od 15 marca, a wygląda, że nawet tego szyć nie zaczęli bo nie mają materiałów, jednym słowem nic z tym od 15 marca nie zrobili. Tak więc pewnie jeszcze minimum kolejne 5 tygodni poczekamy, jak teraz dostaną te materiały, co znając losy tego projektu też jest mocno wątpliwe.

Trzeba postawić firmie ultimatum, niech podadzą konkretny termin, a jak nie to niech oddają kasę, bo to jest maksymalnie niepoważne. Ciągle tylko dostajemy nierealne terminy, które bez końca są przedłużane, jak tak dalej pójdzie to będą na jesieni, jak już z krótkich strojów będzie słaby pożytek.
« Ostatnia zmiana: 16 Cze 2020, 14:52 Wilk »

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 16 Cze 2020, 14:50 »
To nie Vietesse jest winne tylko Wigor nie ma jaj i traktuja go jak male dziecko.
Z zakupami we Włoszech od kilku tygodni nie ma już żadnych problemow. Z tymi ściągaczami to ściema,Włosi wszystko chetnie i szybko wykonują/produkują, byle kasa była
;

Offline Mężczyzna szafar

« 22 Cze 2020, 12:16 »
Wigor żyjesz ????
;

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 22 Cze 2020, 16:19 »
Jak tak dalej pójdzie to straje będa za 3 lata , podobnie jak wyniki

Szafar, ale sam kiedyś napisałeś za ile będą te stroje. Licząc od daty Twojego wpisu jest jeszcze trochę czasu :D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 22 Cze 2020, 17:25 »
Podaj wreszcie Daniel konkretną datę kiedy te stroje będą, bo już wszyscy mają serdecznie dosyć czekania. Ja płaciłem za strój licząc że najpóźniej do końca maja będzie, tak by mieć go do używania na lato, a tu się zapowiada że nic z tego.

Przecież to jest sumarycznie zamówienie za co najmniej kilka tysięcy, jak nie kilkanaście, więc nie można sobie pozwalać na to by tak Cię olewano, a my od marca nie mamy żadnych konkretów. Nie potrafią się wywiązać z zamówienia - to niech spadają, jest paru innych producentów co takich numerów nie robią.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 22 Cze 2020, 21:03 »
Nie było mnie kilka dni,

sytuacja jest trudna i złożona, nie można od tak sobie zrezygnować z zamówienia, tym bardziej, że wpłaciłem już zaliczkę na kilkanaście tysięcy zł.

W piątek otrzymałem informację ze stroje są w trakcie produkcji, jednak bez konkretnej daty wysyłki.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 22 Cze 2020, 21:13 »
Takie zasady, wpłacasz polowe i czekasz jak uszyją, po czym płacisz resztę i dostajesz stroje, Wcześniej to bardzo dobrze funkcjonowało.

oczywiście można z tym iść do sądu, tylko po co?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 22 Cze 2020, 21:58 »
Takie zasady, wpłacasz polowe i czekasz jak uszyją, po czym płacisz resztę i dostajesz stroje, Wcześniej to bardzo dobrze funkcjonowało.

Wcale dobrze nie funkcjonowało, bo jak pamiętam to Koło Ultra po wstępnych rozmowach zrezygnowali z Vitesse bo właśnie słabe i nieelastyczne podejście mieli. I w efekcie przerzucili się na inne firmy, co takiej łaski nie robiły i uwzględniały oczekiwania klienta, a nie tylko przedstawiały ofertę do przyjęcia.

sytuacja jest trudna i złożona, nie można od tak sobie zrezygnować z zamówienia, tym bardziej, że wpłaciłem już zaliczkę na kilkanaście tysięcy zł.

Ale można się domagać uczciwego traktowania. Co to jest za postępowanie, że od 3 miesięcy nie są w stanie nawet podać terminu? Tylko w tym celu trzeba zacząć ich mocno naciskać, czy zagrozić zerwaniem umowy z powodu nie dotrzymania terminu. Wtedy jest jakaś szansa, że zmienią swoje zachowanie. A jak się pozwalasz w ten sposób traktować, że nie protestujesz ostro przeciw temu, że nawet nie raczą podać terminu zamówienia za kilkanaście tysięcy - to coraz bardziej zaczynają klientowi na łeb wchodzić. Pamiętaj, że to Ty dajesz im zarobić dużą sumę tym zamówieniem i dlatego powinieneś być traktowany podmiotowo, a nie jak upierdliwy petent, którego się spławia byle czym. To nie komunizm, gdzie nie było żadnej konkurencji i monopolista mógł olewać klientów, bo wiedział, że innej alternatywy nie mają. Teraz firm szyjących stroje nie brakuje i nie mogą się w ten sposób zachowywać.

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 23 Cze 2020, 00:41 »
hmm...

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 23 Cze 2020, 09:19 »

oczywiście można z tym iść do sądu, tylko po co?
Po to żeby nie wyjść na wspólnika?

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 23 Cze 2020, 09:49 »
odyseja komiczna ...

Offline Mężczyzna szafar

« 23 Cze 2020, 09:53 »
Parę minut temu  Pani Katarzyna Janczak
Dyrektor ds. Administracyjnych/Administrative Director (z Vietesse), rozmawiałem z nia telefonicznie, poinformowała mnie , w odpowiedzi na mojego e-maila o termin wykonania strojów ,że tu cytat..." za 1-2 dni stroje zostaną wysłane do Zamawiajacego...szyją się...ale  wczesniej musi z Zamawiającym ustalić ostateczne szczegóły..."
;

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 23 Cze 2020, 11:08 »
Upadłościowe? Może ratują teraz co się da i stąd te decyzje. Być może ta kasa po prostu poszła w kanał.

Oficjalnie KRS mówi, że nie. Ale kto wie co się realnie w spółce dzieje.
To dobry moment, żeby prawnik zredagował pismo i przypomniał im o warunkach upadłości. A przy okazji napomknął, że wniosek o nią może złożyć wierzyciel.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 23 Cze 2020, 11:22 »
Parę minut temu  Pani Katarzyna Janczak
Dyrektor ds. Administracyjnych/Administrative Director (z Vietesse), rozmawiałem z nia telefonicznie, poinformowała mnie , w odpowiedzi na mojego e-maila o termin wykonania strojów ,że tu cytat..." za 1-2 dni stroje zostaną wysłane do Zamawiajacego...szyją się...ale  wczesniej musi z Zamawiającym ustalić ostateczne szczegóły..."

Zobaczymy czy to prawda, czy tylko ściema. Przy przeprawie ze sklepem rowerowym robiącym przekręty też miałem podobne podejście, "pana pieniądze zaraz zwrócimy", a poskutkowało dopiero oddanie sprawy na policję. Ale tutaj na razie nie ma przesłanek, że firma upadła czy robiła wcześniej przekręty, więc nie ma co płynąć za bardzo. Gdyby firma rzeczywiście upadła to wszyscy byśmy wtopili kasę i to byłby prawdziwie spektakularny koniec tej epopei ;)

Ale jakby rzeczywiście za parę dni wysłali - to byłoby ekstra, zobaczymy co będzie za 1-2 tygodnie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum