Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 157420 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: MRDP - stroje
« 6 Lip 2020, 21:21 »
namierzyłem problem i dotyczy wyłącznie koszulek długi rękaw w rozmiarze 5. któraś szwaczka musiała pomylić kieszenie, na szczęście jest to bardzo łatwe do naprawy.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 6 Lip 2020, 21:39 »
Ale co z osobami, które składały zamówienie wg starej rozmiarówki i nie znalazły się wśród tej dziesiątki szczęśliwców (jak ja)?

Kiedy będą te stroje? I czy można się wycofać i odzyskać kasę, bo w końcu to producent ewidentnie dał ciała. Byłem naprawdę cierpliwy, ale to już się robi zdrowe przegięcie, to Vitesse to jest kiepska parodia, specjalnie się przed złożeniem zamówienia upewniałem czy stara rozmiarówka jest aktualna - i dostałem od Ciebie Wigor potwierdzenie, że jak najbardziej jest. Ale jak widać w firmie mają niezły burdel - rozmiarówka się nie zgadza, nadruki nie takie jak być powinny, taka dobra pointa tego wątku  ;)

Offline Mężczyzna Wigor

« 6 Lip 2020, 22:26 »
Wszycie złej kieszonki czy czasu do nogawki to nie jest jakiś wielki błąd, ot zwykła pomyłka, kazdemu może się zdarzyć, co do rozmiarów to nawet stroje wysyłane do przymiarki różną się od tych, które ostatecznie dostaliśmy.

Niestety Vitesse ciągle się upiera, że rozmiary są ok. Czekam na odpowiedź co z tym zrobią.

Sprawa jest złożona, bo jeżeli ktoś zamówił koszulkę nieco luźniejszą to ta, którą otrzymał jest w sam raz i nie wymaga poprawy.
Problem też dotyczy bardziej małych rozmiarów, do 3 włącznie, powyżej 5 są na tyle duże, że nawet leki brzuch się mieści.

Offline Mężczyzna Mortifer

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.08.2016
« 7 Lip 2020, 01:07 »
No więc dobrze...
Dostałem, jestem jedynym z tych 10 szczęśliwców do których poszły przesyłki.
Odczucia mam jednak ambiwalentne...
Powinienem się cieszyć bo bluza leży idealnie. Fajny krój i materiał, miła w dotyku.
A jednak coś poszło nie tak...

Zastanawiam się co z tym zrobić.
Skłaniam się jednak do tego, żeby zostawić to tak jak jest. Odesłać i czekać kilka miesięcy?
Chyba nie...
  Ja mam bluze MRDP z tylna kieszonka z Gory i dystansem 1122 km .Bede to reklamował
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Nie, no.
Czegoś nie rozumiem.
Najwścieklejszy pieniacz tematu stroje MRDP ma jakiś problem?
Nie wiem o co chodzi?
Czyżby przejechał 3k, a wstrętna koszulka ma ma 1k?

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 7 Lip 2020, 15:48 »
Wszycie złej kieszonki czy czasu do nogawki to nie jest jakiś wielki błąd, ot zwykła pomyłka, kazdemu może się zdarzyć, co do rozmiarów to nawet stroje wysyłane do przymiarki różną się od tych, które ostatecznie dostaliśmy.

Niestety Vitesse ciągle się upiera, że rozmiary są ok. Czekam na odpowiedź co z tym zrobią.

Sprawa jest złożona, bo jeżeli ktoś zamówił koszulkę nieco luźniejszą to ta, którą otrzymał jest w sam raz i nie wymaga poprawy.
Problem też dotyczy bardziej małych rozmiarów, do 3 włącznie, powyżej 5 są na tyle duże, że nawet leki brzuch się mieści.
Skopanie grafiki strojów to nie jest drobna pomyłka. Bo to właśnie te cyferki na kieszonkach są całym sednem tego projektu, po to ludzie płacą za te stroje, po to czekają miesiącami na realizację. I za to też dostają dodatkową kasę w porównaniu do gotowych strojów. A ta firma nie dość, że mocno przeciągnęła termin to jeszcze pomieszała grafiki. Na tym polega praca i profesjonalizm w tej branży - że się o takie szczegóły dba. Dlatego nie ma co próbować tego bronić.

I nie odpowiedziałeś na konkretne pytanie - kiedy dostanę mój strój i jak z możliwością wycofania kasy? Bo ja w lutym zapłaciłem za strój 500zł i ciągle nie wiem kiedy go dostanę. Jaka jest konkretnie różnica w rozmiarze tych strojów i czy można go dostać do przymiarki? Bo jak pamiętam przymiarki do różnych rozmiarów od Vitesse na mecie GMRDP to różnice między sąsiadującymi rozmiarami były niewielkie.

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 7 Lip 2020, 16:55 »
Dostałem dziś koszulki (spodenki niestety miały zły czas).
Na mnie wszystko pasuje, trochę może schudłem ale koszulka nawet gdyby była ciaśniejsza to też byłoby ok.
Zamawiałem rozmiar 5 a one niby nie miały takiej różnicy jak te 2 i 3. W 2017 też zamawiałem rozmiar 5. Jest więc sukces ... połowiczny haha
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna Wigor

« 7 Lip 2020, 18:17 »
Michał, ja Vitesse nie bronię, pomyłka może się zdarzyć każdemu i będzie to naprawiane.

Co do rozmiaru koszulek to różnica jest kilku centymetrów (5-6) na obwodzie, moje stare koszulki są mocno rozciągnięte i trudno porównać ile to jest cm mniej, widać to po prostu na grafikach.

Zwrotu pieniędzy za stroje nie przewidujemy, ponieważ stroje są gotowe i zostały już opłacone, a każda koszulka i spodenki są personalizowane i nie można ich przekazać innemu zawodnikowi.
Natomiast będziemy wymuszać na Vitesse naprawienie wszelkich błędów, jak nie będą chcieli po dobroci to sięgniemy po inne środki.
Na dzień dzisiejszy nie ma decyzji od Vitesse jak chcą te koszulki naprawić, ani też nie mam jeszcze informacji zwrotnej od uczestników ile tych koszulek będzie do poprawy.

Jeżeli chcesz mogę wysłać do Ciebie strój taki jaki otrzymaliśmy, jednak jeżeli okaże się zbyt mały to znacznie wydłuży procedurę reklamacji.

Ja osobiście mieszczę się w koszulkę rozmiar 3, jednak sprawia uczucie zbyt obcisłej. Jeżeli ważysz ok 70kg i masz ok 182cm wzrostu to 3 będzie na Ciebie mocno dopasowana.

Mariobiker

• Gość
« 7 Lip 2020, 19:35 »
Koszulka dotarła  :D
Zamówiłem rozmiar 4 i jest OK  ;D (nie muszę zrzucać wagi  ;) ).
Dzięki Daniel  :D

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 7 Lip 2020, 21:07 »
Jeżeli chcesz mogę wysłać do Ciebie strój taki jaki otrzymaliśmy, jednak jeżeli okaże się zbyt mały to znacznie wydłuży procedurę reklamacji.

Ja osobiście mieszczę się w koszulkę rozmiar 3, jednak sprawia uczucie zbyt obcisłej. Jeżeli ważysz ok 70kg i masz ok 182cm wzrostu to 3 będzie na Ciebie mocno dopasowana.

To poproszę o wysyłkę.
Jak mierzę różne swoje koszulki, to mam też takie ciaśniejsze od tej z GMRDP i dobrze mi się w nich jeździ. Ale to też nie do końca pewne porównanie, bo koszulki z GMRDP intensywnie używałem i mogła się rozciągnąć. Ale jak na Mariobikera pasuje rozmiar 4 to jest szansa, że na mnie będzie pasować rozmiar 3. Też od 2015 to się zmienił trochę design strojów rowerowych i teraz dominują koszulki bardzo obcisłe.

Offline Kobieta linuś

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 01.01.2018
« 7 Lip 2020, 21:38 »
Koszulka dotarła  :D
Zamówiłem rozmiar 4 i jest OK  ;D (nie muszę zrzucać wagi  ;) ).
Dzięki Daniel  :D

Chyba z kości na ości :P
To było dla mnie jak olśnienie.

Mariobiker

• Gość
« 8 Lip 2020, 08:47 »
😂😂😂
Do 6 z przodu parę kilo brakuje 😉

Offline Mężczyzna wojtas71

• Miasto: Kraków/Kielce
  • Na forum od: 20.04.2013
« 8 Lip 2020, 11:15 »
Nie chcę nic mówić (pisać), ale wrócicie z MRDP skóra i cyt: @Linuś "ości" :/ Ja walczę o 5 kg z tyłu więcej, a waga jak stała tak stoi tylko z przodu :(
Ps. Koszulki bardzo ładne są ;)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 9 Lip 2020, 17:31 »
W końcu po 3 latach zrobiłem pranie ;D
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna vito

• Miasto: Gostyń
  • Na forum od: 11.10.2016