Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 156512 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP - stroje
« 13 Lip 2020, 22:47 »
Nadejszła wiekopomna chwila, gdy i ja otrzymałem swój strój!  :lol:

Koszulka rzeczywiście ciasnawa, lepszy byłby rozmiar większy, ale zostanę już przy tym, bo znając losy tego wątku ewentualna wymiana mogłaby się "trochę" przeciągnąć ;)

Zresztą jak koszulkę przyłożyłem do tej z GMRDP - to jest rzeczywiście ten sam rozmiar, Vitesse IMO nie dało tu ciała z rozmiarówką. Różnica jest jedynie w solidnie wyciągniętych ściągaczach w starej, mocno używanej, więc jest nadzieja, że z czasem się dostosuje. I też ja ważę z 3-4kg więcej niż w 2015, no ale w końcu w te 3 latka to nam jak z bicza strzelił zleciały w tym wątku, więc można trochę przytyć ;). Tak dla porównania, mam też podobnych wymiarów inną koszulkę, tyle że nieco lepszej jakości, z nowocześniejszych materiałów - i tam różnicę robi rodzaj materiału koszulki. Ta od Vitesse jest mniej rozciągliwa, podczas gdy najwyższej klasy koszulki mają ten materiał/lajkrę bardziej rozciągliwy, więc nawet przy tym samym rozmiarze koszulka wygodniej na ciele leży.

Natomiast graficznie - mi jak najbardziej strój odpowiada, fajnie to wygląda, jakość wykonania też  na wysokim poziomie, mam nadzieję, ze strój pożyje tyle co wytrzymał ten z GMRDP.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 13 Lip 2020, 23:16 »
To prawda że materiał na koszulki jest inny niż w poprzednich strojach od Vitesse, stąd wrażenie nieco ciaśniejszych koszulek, a dwa że poprawili tez krój koszulek.

Zarzekają się, że ten materiał jest znacznie lepszy niż poprzedni.

Od kilku już lat używamy tego materiału. Odznacza się on większą absorpcją koloru, większą wytrzymałością i elastycznością niż poprzedni. Proszę mi wierzyć, że jeżeli coś zmieniamy w naszych produktach to oczywiście ta modyfikacja w naszym przekonaniu musi być na lepsze i nigdy nie zastąpilibyśmy lepszego materiału gorszym

Czy ten nowy materiał jest lepszy , to już Wy najlepiej ocenicie

Offline Mężczyzna rosiek

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 31.08.2015
« 14 Lip 2020, 09:46 »
To może i ja się wypowiem...
Wczoraj również stałem się szczęśliwym posiadaczem części stroju, który zamówiłem. Trochę tego było i to w trzech różnych rozmiarach:
- koszulki zamówiłem 3ki - te niedoszły (zdałem się na opinie Wigora, że na mnie one nie będą pasowayły, mimo że te z GMRDP właśnie pasowały  i pódją do reklamacji)
- krótkie spodenki - 5ki - pasują ... super
- długie spodnie jesienne - 4ki - pasują, aczkolwiek nogawki ciut przydługie
- wiatrówka - 3ka - pasuje ... super
- rękawki - 3ki - pasują ... super
- nogawki - 4ki - pasują super
Jak widać coś z tą rozmiarówką Vitesee powinno zrobić, bo nie jest to chyba normalne by był taki rozstrzał. Ja tego wyboru dokonałem świadomie przymierzając wszystko przed startem GMRDP 2015. Jeśli w międzyczasie coś pozmieniali, to powinien iść za tym czytelny komunikat do użytkowników... A może to wina mej asymetrycznej budowy ciała ?! Nie wiem.
Reasumując. Z tego co doszło jestem bardzo zadowolony. Czekam by to samo móc powiedzieć o koszulkach.

rosiek

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 23 Lip 2020, 13:53 »
Vitesse zareklamowaną bluzę MRDP ( był błędny dystans na plecach) poprawiło expresowo. W tym wysyłka kurierem bluzy do nich do Wyszogrodu, poprawa (raczej uszyli nowy) i wysyłka z ich firmy
(chyba "podwykonawca"/szwalnia w Jeleniej Górze) z powrotem do mnie trwała.....Razem 74 godziny....szok!!!
Osoba bardzo kontaktowa, ktorzy chca pójść moją droga to p.Bartek.
Jego email : bartek@vitesse.pl
;

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 24 Lip 2020, 21:36 »
Vitesse zareklamowaną bluzę MRDP ( był błędny dystans na plecach) poprawiło expresowo. W tym wysyłka kurierem bluzy do nich do Wyszogrodu, poprawa (raczej uszyli nowy) i wysyłka z ich firmy
(chyba "podwykonawca"/szwalnia w Jeleniej Górze) z powrotem do mnie trwała.....Razem 74 godziny....szok!!!
Osoba bardzo kontaktowa, ktorzy chca pójść moją droga to p.Bartek.
Jego email : bartek@vitesse.pl

To załatwiałeś na własną rękę, beż udziału Wigora? Nie reklamowałem tej bluzy, bo bałem się ile to potrwa, ale skoro da się szybko, to chyba byłoby lepiej mieć właściwy dystans. Choć  drugiej strony taki oryginał... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 31 Lip 2020, 20:16 »
Jak idą reklamację? Moze chociaż dobra wiadomość dla tych co czasy były błędnie wydrukowane?
Szafar załatwił temat w 3 dni a tu już ponad 2 tygodnie minęły.
MiRowerDajePower

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 31 Lip 2020, 20:56 »
Nie ma się co tak spieszyć, nie pali się przecież  :P

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 10 Sie 2020, 15:06 »
Parę informacji o tym jak się sprawują te legendarne już stroje  :P
Tak wyglądają moje spodenki po przejechaniu PGR  ;)

Praktycznie połowa wkładki się odpruła, a spodenki wcześniej były użyte jedynie na Podróżniku. Koszulka też porażka, myślałem, że się może to rozciągnie, ale nic z tego. Jechać się w tym da, ale ściska to klatkę piersiową i na dłuższych trasach robi się po prostu niewygodnie, materiał też gorszej jakości niż np. ten stosowany w tańszych przecież koszulkach z Podróżnika. Vitesse wyraźnie zostało z ręką w nocniku jeśli chodzi o trendy na rynku. I podczas gdy większość firm szyje wyższej jakości stroje z bardziej rozciągliwiej lycry, która świetnie dopasowuje się do ciała to oni zastosowali właśnie odwrotne rozwiązanie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 10 Sie 2020, 21:27 »
Parę informacji o tym jak się sprawują te legendarne już stroje 
Tak wyglądają moje spodenki po przejechaniu PGR

Jak mawiała moja Babcia: "człowiek się spieszy, diabeł się cieszy". Trzeba było nie poganiać. Chcieliście mieć szybko, to i odbiło się to niestety na jakości  ;D
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 10 Sie 2020, 22:32 »
Ha, ha. Jak tu się nie uśmiechnąć  ;D
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 11 Sie 2020, 07:34 »
Pytanie czy to problem jednostkowy, czy wszystkie tak mają 

Offline Kobieta starszapani

• Miasto: wioska na końcu świata
  • Na forum od: 30.03.2015
« 11 Sie 2020, 11:17 »
Przepłaciłeś Podjazdy. Ja za przyszycie wkładki w gaciach z  BBT nićmi elastycznymi u zwykłej krawcowej dałam  10 zł :D

"W nieznane wejdź, Odważnym bądź, Za tajemnicą idź...." JW

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 11 Sie 2020, 11:39 »
Jak mawiała moja Babcia: "człowiek się spieszy, diabeł się cieszy". Trzeba było nie poganiać. Chcieliście mieć szybko, to i odbiło się to niestety na jakości  ;D
Gdzie tu się daje lajka ? :D :D :D

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 11 Sie 2020, 12:30 »
O ku... , muszę obejrzeć moje...  :o ;D
Co do rozmiaru, to spodenki też nie bardzo chcą się nieco rozciągnąć, więc będę musiał się skurczyć. Ale może po kilku maratonach będzie lepiej...  ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
« 11 Sie 2020, 12:35 »
niepotrzebnie prałeś  :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....