Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 157170 razy)

Offline Mężczyzna Karbon

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 11.02.2013
Odp: MRDP - stroje
« 15 Sty 2021, 13:47 »
Vuki możesz skontaktować się z https://www.uokik.gov.pl
Kiedyś konsultowałem z nimi sprawę (można telefonicznie) i bardzo pomogli wyjaśnić mi jakie powinienem podjąć kroki prawne.

Przykro mi, bo o Vitesse miałem dobre, a nawet bardzo dobre zdanie ::)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 15 Sty 2021, 14:48 »
Napisałem na grupie Wyszogród i napisali mi, że firma już nie istnieje.
Trochę słabo, że nie rozliczyli się z klientami.
Ciekawe gdzie są fizycznie te ciuchy i czy można by je odzyskać?
Chyba niestety przepadły i Wigor trzeba podjąć jakąś decyzję.
Jak dla mnie to jeśli nie ma tych spodenek ( bo tylko tego nie mam) to najlepszy byłby zwrot kasy bo nie chce czekać na kolejne zamówienie.
« Ostatnia zmiana: 15 Sty 2021, 15:02 vuki »
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 15 Sty 2021, 15:15 »
Będę szukać najlepszego rozwiązania, ze zwrotem pieniędzy może być trudno, nie wiadomo jak długo to potrwa, sąd itd. Zamówienie w innej firmie będzie znacznie szybsze.

Offline Mężczyzna vuki

« 15 Sty 2021, 15:27 »
W GUS i KRS oraz inne dalej figuruje, że firma nie jest zamknięta.
Myślałem na myśli zwrot kasy Ty...mi.
MiRowerDajePower

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 15 Sty 2021, 17:06 »
W ostateczności brakujące elementy zamówię w innej firmie...

Lubię ten wątek ;D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna vuki

« 11 Lut 2021, 22:48 »
Daniel, może by tak ruszyć do przodu? Niebawem mrdp i czasu totalnie nie będziesz miał.
Vitesse nie istnieje, ciuchy przepadły, szukaj wiatru w polu.
Już mi nie zależy na spodenkach, przelej mi za spodenki kasę i zapominam o sprawie.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 15 Lut 2021, 09:57 »
Daniel, może by tak ruszyć do przodu? Niebawem mrdp i czasu totalnie nie będziesz miał.
Vitesse nie istnieje, ciuchy przepadły, szukaj wiatru w polu.
Już mi nie zależy na spodenkach, przelej mi za spodenki kasę i zapominam o sprawie.
Vuki, Vigor nie ma wyboru,a w tym miejscu miały byc Twoje ulubione spodenki.... :P
« Ostatnia zmiana: 15 Lut 2021, 10:04 szafar »
;

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 15 Lut 2021, 12:15 »
Z kasą to już raczej się można pożegnać. Wigor zapłacił Vitesse, a firma nie istnieje. Można egzekwować to od Wigora, ale on musiałby oddawać to z prywatnych pieniędzy, a takich osób trochę jest, więc też tak średnio przyjemnie się tego domagać. Ja też umoczylem ponad 5 stów, niby strój mam, ale spodnie się spruły po paru użyciach, a koszulka za mała. Miałem odsyłać spodenki do naprawy, ale zapomniałem, a w międzyczasie firma padła.

Oczywiście można też powiedzieć - placilismy Danielowi, nie wywiązał się z umowy to niech oddaje kasę, skoro się uparł na firmę, którą wszyscy mu odradzali. To już każdy sam oceni; ale osobiście nie chce mi się w takie coś bawić,macham już na to ręką.

Offline Mężczyzna Wigor

« 15 Lut 2021, 14:17 »
Wieszczycie zaraz tragedię, zaległe stroje będą, zrobi nam je Marcin Koseski, czekamy tylko na nową kolekcję na 2021r.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 15 Lut 2021, 14:31 »
Wieszczycie zaraz tragedię
A dziwisz się? Ten wątek to się zaczął w 2017 i takich tekstów, że tylko czekamy na coś to już żeśmy przerabiali od groma i ciut ciut.
Zaległe stroje będą, zrobi nam je Marcin Koseski, czekamy tylko na nową kolekcję na 2021r.

Ale to jak rozumiem nieodpłatnie, dla tych co wpłacali kasę na stroje Vitesse i ich nie otrzymali?
Ja zresztą i tak się do tego nie łapię, mniejszej koszulki już nie wymienię. I też po tej całej akcji to ogólnie się mocno zniechęciłem do strojów personifikowanych, masa z tym kłopotu, a wymienić się nie da. To się sprawdza tylko jak jest to dobrze zorganizowane, najlepiej próbna rozmiarówka do przymiarki na starcie. Tylko to musi 100% ten sam produkt, który się zamawia, a i u Vitesse i u Janika to się często co innego mierzy, co innego dostaje.

A przy Vitesse to było kupowanie kota w worku, niby rozmiarówka była, niby miało to być to samo co GMRDP, tylko "zapomnieli" dodać, że zmienił się materiał, przez co ta rozmiarówka jest błędna. Całkowicie niepoważne podejście - dostajesz złą rozmiarówkę przy towarze, którego się wymienić nie ma.

Offline Mężczyzna Wigor

« 15 Lut 2021, 14:40 »
Tak, te wadliwie uszyte elementy będzie Marcin szyć na koszt sponsora, uczestnik nic za to nie dopłaca, dlatego tez nie ma możliwości zwrotu opłaty za niedostarczone do tej pory elementy.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 15 Lut 2021, 16:47 »
Jak to wypali - to by było najlepsze rozwiązanie dla zamawiających. Ale pożyjemy, zobaczymy co z tego wyjdzie i co ważniejsze ile przyjdzie na to poczekać  :lol:

A jak już jest nowy wykonawca - to warto wziąć próbną rozmiarówkę na start i metę MRDP, bo na pewno będzie sporo chętnych do zakupu po kolejnej edycji. A wtedy to wystarczy zebrać zamówienia - i gotowe, bez tego całego cyrku co był po edycji 2017.

Offline Mężczyzna MCsubi

• Miasto: Bezdomny menel rowerowy
  • Na forum od: 13.05.2018
« 15 Lut 2021, 17:50 »
Cóż za fascynująca przygoda! Najlepszy wątek tego forum ;D

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 15 Lut 2021, 18:07 »
Najlepszy, ale ma swoją cenę. Gdy widzę informację o nowym wpisie, to podkrada się niepokój, że to jakiś post prowadzący do rozwiązania problemu, czyli do zakończenia wątku.
Na szczęście okazuje się, że jestem przewrażliwiony i dalej mogę się cieszyć lekturą.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 15 Lut 2021, 18:51 »
Nie martwcie się o telenowelę.
Bedzie sezon II.

Wilk juz pisze scenariusz:
A jak już jest nowy wykonawca - to warto wziąć próbną rozmiarówkę na start i metę MRDP, bo na pewno będzie sporo chętnych do zakupu po kolejnej edycji. A wtedy to wystarczy zebrać zamówienia - i gotowe, bez tego całego cyrku co był po edycji 2017.

Nie wiem tylko, czy znajdzie się odważny reżyser, bo Wigor ma już chyba dosyć :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum