Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 156494 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP - stroje
« 29 Sie 2023, 20:21 »
Ja tak samo czekam na wymianę za małego stroju, parę latek już będzie...

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 29 Sie 2023, 21:44 »
Wilk, Tobie Marcin Koseski miał osobiście dostarczyć białą koszulkę i kilku innym osobom z Warszawy

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 29 Sie 2023, 21:57 »
Pierwsze słyszę.
I jakie to mają być koszulki, czy te z łezką pod szyją? I jaki to jest termin tego dostarczenia?

Offline Mężczyzna Wigor

« 29 Sie 2023, 22:16 »
Te z wycieciem. Marcin miał je dostarczyć na początku roku. dziwi mnie,  że tego nie zrobił.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 29 Sie 2023, 22:41 »
Niepoważne jest to co piszesz Daniel.
Ty organizowałeś nam te stroje, Tobie płaciliśmy i Ty za to odpowiadasz. I to Twoim zadaniem jest dopilnowanie, żeby koszulki do nas dotarły. A nie nagle się dowiadujemy, ze miały być na początku roku i wielkie zdziwienie, ze nie doszły.

Poza tym ja i kilka osób pisaliśmy w tym wątku, że koszulki z wcięciem nas nie interesują. Zupełnie mi taki krój nie pasuje, chcę normalny, tradycyjny krój z krótką stójką, a nie z wycięciem.

Offline Mężczyzna Wigor

« 29 Sie 2023, 23:03 »
To bylo zrobionych 6 szt do testów. Właściwe koszulki miały być zrobione jak poprawią krój.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 29 Sie 2023, 23:05 »
Właściwe koszulki miały być zrobione jak poprawią krój.

I jakie są ramy czasowe zrobienia tych właściwych koszulek? I co ze spodenkami? Bo osobiście to mi bardziej zależy na spodenkach, koszulek to mam całe mnóstwo, bo te się tak szybko jak spodenki nie zużywają.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 30 Sie 2023, 01:32 »
Ultra już tak spowszedniało, że te koszulki i spodenki nie robią takiego wrażenia, jakie robiły kilka lat temu  :D Widać to też po zainteresowaniu w wątkach, kiedyś to było mnóstwo postów, a teraz tylko dane o pogodzie jak mi się zechce napisać  ;) Może lepiej odpuścić temat, zwrócić kasę i tyle?
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 30 Sie 2023, 11:13 »
Może już takiego wrażenia te stroje nie robią, ale te 3200 na plecach chciałbym mieć.  ;) Miło by było gdyby w końcu Daniel potraktował nasze oczekiwania poważnie. Jestem co prawda wśród szczęśliwców, którzy parę lat temu dostali stroje z GRMDP i ZMRDP, ale ciągle brak wisienki na torcie, czyli z całości MRDP.  :icon_cry:

PS. Jak coś to proszę o udostępnienie projektu to sam sobie zrobię i będę mieć pewność, że wszystko spasuję.  8)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 30 Sie 2023, 14:10 »
PS. Jak coś to proszę o udostępnienie projektu to sam sobie zrobię i będę mieć pewność, że wszystko spasuję.  8)
Ja też już pożegnałem się z myślą o stroju z MRDP, nawet mi już nie zależy.
Nie mniej, jakby był dostępny projekt, to można do tematu wrócić.  :lol:

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 30 Sie 2023, 17:53 »
Wy to tylko narzekacie, że nie ma możliwości zamówienia stroju. Ale ludzie z edycji 2017 - owe stroje zamówili i za nie zapłacili. Po paru latach operacji projektowania i szycia dostałem strój, który okazał się za mały. Za mały nie z winy zamawiających, bo brałem ten sam rozmiar co miałem z GMRDP (i który idealnie na mnie pasował) i specjalnie się upewniałem u Daniela czy będzie to samo. Okazało się że producent zmienił materiał i stroje są z materiału nierozciągliwego, przez co wyraźnie za małe. Do tego spodenki fatalnej jakości, po pierwszej poważniejszej trasie spruła się wkładka.

Daniel obiecał wymianę wadliwych strojów - i kolejne parę lat na to czekam...

Może lepiej odpuścić temat, zwrócić kasę i tyle?

I tak by wypadało, bo już chyba nikt nie wierzy w to, że się te stroje zmaterializują. Ja wtopiłem w to coś koło 500zł (na dzisiejsze będzie z 700zł) i od paru lat nic, ani nie ma stroju zdatnego do jazdy, ani pieniędzy.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 30 Sie 2023, 20:58 »
Watek ruszył z kopyta ha,ha. Koszulka jest z łezką i jest taka "niemęska", ale może to kwestia przyzwyczajenia. Jest bardzo mała. Jak przymierzałem wersję próbną to od razu założyłem większy rozmiar. Większość koszulek mam w rozmiarze M, a od Marcina wziąłem L. Z przodu jest krótsza ze względu na krój, ale ja sprawdziłem tył. Koszulki od Janika i Martombike są podobne (wiele osób ma koszulkę MPP) i jak przymierzyłem M (MPP) do L (MRDP) to jest ze trzy centymetry różnicy :( Jest jeszcze jeden moim zdaniem defekt. Ściągacz z tyłu nad kieszonkami jest wewnątrz, a nie jak zazwyczaj z tyłu. Efekt jest odczuwalny i porównywalny do założenia czujnika tętna. Jest to bardzo nietypowe, ale może się przyzwyczaję. Czego się nie robi dla lansu :)
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 4 Lut 2024, 22:38 »
I jak tam sytuacja z tymi strojami? Ktoś ma jakiś update? Wątek dalej ma szanse trwać? :D

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 6 Lut 2024, 19:28 »
Wątek dalej ma szanse trwać? :D

Patrząc jak się Daniel za to zabiera, to do końca świata i jeden dzień dłużej...  ;) :P  :lol:
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wigor

« 22 Lut 2024, 22:12 »
Dostałem dzisiaj paczkę od firmy HardWay z próbkami rozmiarowymi, świetne produkty, jest z czego wybierać, cenowo tez całkiem przystępne.

Wstępnie najlepszy w moim odczuciu jest model PRO, Aero też jest niezłe.

Już wkrótce więcej informacji wraz z cenami.

Dla uczestników maratonu cena za koszulkę ok 300zł, za spodenki na szelkach ok 310-350zł w zależności od wkładki

więcej info o asortymencie  na https://hard-way.eu/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum