Autor Wątek: MRDP - stroje  (Przeczytany 156502 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP - stroje
« 16 Mar 2018, 00:59 »
Najwyżej nikt nie kupi. A chyba nie o to nam chodzi?
Kupią możesz tego być pewien  :lol:

Też nie wiem skąd obawy, że Daniel nie da rady i powinien słuchać głosu ludu. Stroje z GMRDP, gdzie Daniel nikogo nie słuchał w temacie - to najlepiej zaprojektowany strój jaki widziałem na polskich wyścigach.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 16 Mar 2018, 01:04 »
Strój GMRDP robił grafik, który niestety jest niedostępny od dłuższego czasu, stąd obsuwa w temacie.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 16 Mar 2018, 01:16 »
 :o
GMRDP, to parę trójkątów na dole koszulki i rękawach + 2x logo + kilometry z nazwiskiem.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Mar 2018, 01:23 »
GMRDP, to parę trójkątów na dole koszulki i rękawach + 2x logo + kilometry z nazwiskiem.

I co w związku z tym?

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 16 Mar 2018, 02:30 »
Stroje z GMRDP, gdzie Daniel nikogo nie słuchał w temacie - to najlepiej zaprojektowany strój jaki widziałem na polskich wyścigach.

Z tym się zgadzam. I dlatego trzeba go chwalić i zachęcać by dalej szedł drogą minimalizmu.

A może... niech każda strona Polski ma swój motyw graficzny na stroju ze skróconej edycji. Za GMRDP koszulka z górami, za Zachód koszulka z brukiem, za Wschód krzyże i minarety. Ale za przejechanie całości niech strój będzie minimalny, z samym logo. Wyróżniający się surowością i "elitarny".

Nie bez powodu w różnych sztukach walki pas mistrzowski jest biały albo czarny, ale nigdy tęczowy.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 16 Mar 2018, 02:57 »

I co w związku z tym?

Okazuje się, że nieprzeładowana informacjami/obrazkami grafika uważana jest za dobrą.
Poza tym, łatwiej być świetnym grafikiem, gdy do zgrania są cztery elementy niż jak jest ich osiem na tej samej powierzchni.
Po trzecie, skoro to najlepszy polski projekt, to raczej nie świadczy zbyt dobrze o polskich projektantach.
Naprawdę nie chcę sprawić Danielowi przykrości, bo wiem jak trudno jest zrobić dobrze coś takiego.
Za zrobienie dobrych projektów ciuchowych, uznane marki płacą dziesiątki tysięcy dolarów na sezon. To wbrew pozorom nie jest łatwa sprawa.
Obiektywnie jednak, raczej słabo, a MRDP będzie jeszcze słabszy.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Mar 2018, 11:23 »
Obiektywnie jednak, raczej słabo, a MRDP będzie jeszcze słabszy.

Jak dla Ciebie strój GMRDP jest obiektywnie słaby - to w ogóle nie ma o czym rozmawiać, gust masz totalnie inny od klienteli dla której te stroje mają być, więc i zupełnie szkoda czasu na Twoje projekty, bo to gust odbiorców jest decydujący. Te stroje zostały przez ludzi doskonale przyjęte, bardzo się spodobały, prawie wszyscy startujący je kupili, choć słono kosztowały, a wielu z dodatkowymi akcesoriami. A na MRDP grupa odbiorców jest niemal taka sama.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 16 Mar 2018, 11:42 »
Stroje z GMRDP, gdzie Daniel nikogo nie słuchał w temacie - to najlepiej zaprojektowany strój jaki widziałem na polskich wyścigach.
Z tym się zgadzam. I dlatego trzeba go chwalić i zachęcać by dalej szedł drogą minimalizmu.
Zgadzam się również. W ramach pochwały minimalizmu mogę dodać, że strój MPP również zbiera doskonałe recenzje, a jest jeszcze bardziej oszczędny graficznie.

Nie bez powodu w różnych sztukach walki pas mistrzowski jest biały albo czarny, ale nigdy tęczowy.
Tęczowo.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 16 Mar 2018, 14:44 »

Toś akurat jak kulą w płot trafił  ;)
Chyba we wszystkich odmianach kolarstwa tęczowa koszulka jest oznaczeniem mistrza świata. Jeździć w niej może tylko aktualny mistrz, natomiast byli mistrzowie bardzo często mają tęczowe obramowania rękawków. Tą drogą poszedł Robert Janik, powyżej 6 ukończonych BBT też są takie obramowania na koszulkach.

Zgadzam się również. W ramach pochwały minimalizmu mogę dodać, że strój MPP również zbiera doskonałe recenzje, a jest jeszcze bardziej oszczędny graficznie.

Mnie akurat strój MPP nie przekonuje. Nie jest zły, ale to jednak IMO nie ta klasa co GMRDP. Czarna kolorystyka jest dość rzadko spotykana, a barwy MRDP czyli połączenie biało-czerwone i czarno-czerwone to jednak klasyka. Co do oszczędności graficznej - zgoda.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 17 Mar 2018, 01:50 »
Toś akurat jak kulą w płot trafił 
Chyba we wszystkich odmianach kolarstwa tęczowa koszulka jest oznaczeniem mistrza świata.

No wtopa ;) Pewnie dlatego, że o kolarstwie nie mam pojęcia a jeśli zdarzy mi się zobaczyć fragment wyścigu to skupiam się na krajobrazach.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 18 Mar 2018, 17:37 »
Chciałem ale myślę że dla mnie za wcześnie na MRDP
Rower mnie uspokaja puki co.

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 18 Mar 2018, 19:09 »
Czy możemy wrócić do meritum, bo śmietnik się tu robi :icon_sad:
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 19 Mar 2018, 08:36 »
Czy możemy wrócić do meritum, bo śmietnik się tu robi :icon_sad:
Właśnie wróciliśmy, posty niezwiązane wyleciały z wątku.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna szafar

• Miasto: Dobrodzień
  • Na forum od: 22.06.2015
« 25 Maj 2018, 11:25 »
Kiedy bedzie mozna zamawiac stroje.
Czas płynie,a nic się w tym temacie nie dzieje ?
;

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 22 Paź 2018, 12:41 »
czas zaprezentować prace grafika, na początek wersja na krótko

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: