Autor Wątek: Wycieczka dookoła Tatr  (Przeczytany 1563 razy)

Offline Mężczyzna Sebastian

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.03.2015
    • Dzieciaki w Plecaki
Wycieczka dookoła Tatr
« 9 Wrz 2017, 01:04 »
Cześć,

zapraszam do przeczytania mojej relacji z z wycieczki dookoła Tatr - http://www.dzieciakiwplecaki.pl/artykul/6663/gdy-nie-ma-dzieci-czyli-rowerem-wokol-tatr

Pozdrawiam,
Sebastian

Offline Mężczyzna pepin

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 15.06.2015
    • geoploszka
Odp: Wycieczka dookoła Tatr
« 9 Wrz 2017, 09:19 »
Bardzo ciekawa relacja. Nabrałem ochoty na taką wycieczkę. Pozdro

Offline Mężczyzna gimak

• Miasto: Nowy Sącz
  • Na forum od: 07.05.2017
« 9 Wrz 2017, 09:51 »
Miło się czytało  :icon_smile:

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 11 Wrz 2017, 12:28 »
bez dzieci, zupełnie inaczej. 

Offline Mężczyzna dzesio

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.02.2014
« 12 Wrz 2017, 00:40 »
Bardzo fajna traska, też robiłem w tym roku, jechałem z Krakowa przez Gorce i Pieniny następnie dookoła Tatr.
Fajną opcją u po stronie Słowackiej jest to, że wiele dolin w obrębie parku narodowego jest otwarta dla ruchu rowerowego i to z całkiem niezłą nawierzchnią jak chociażby dolina Cicha - wyasfaltowana. Można sobie ciekawie urozmaicić taką wycieczkę, a odbijając na północ za Lipotowskim Mikulaszem jest przelotowa dolina Kwaczańska b. malownicza.

Podrzucam link do moich fotek co nieco eksplorowałem te dolinki -> https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=19507.0

pozdrawiam
Dzesio

• Dzieciaki w Plecaki
« 12 Wrz 2017, 09:39 »
To prawda, Słowacy zrobili to w ramach projektu "Tatry bez barier", dla osób z niepełnosprawnością, ale dopuścili tam ruch rowerowy. Kolega mi mówił, że to naprawdę piękne tereny, u mnie jednak na razie na pierwszym miejscu jest wspinaczka, dlatego na rower podczas tego wyjazdu zostawiłem sobie mniej czasu. Może następnym razem zjadę w te dolinki - Mięguszowiecka, Cicha... jest ich kilka.

Tą dolinkę Kwaczańską oglądałem tylko z góry, jechałem jednak kawałek (podjazd pod Siodełko) z b. sympatyczną parą Słowaków, którzy stamtąd właśnie jechali.

Piękne zdjęcia!

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 12 Wrz 2017, 17:58 »
Cicha
Cicha jest długa i... nudna. Można wjechać, ukryć rower w krzakach, wejść na Kasprowy, zejść i zjechać. Zjazd jest długi, można się fajnie rozpędzić, ale generalnie nic ponad to.

Offline tudorka

• Miasto: Tarnów
  • Na forum od: 23.12.2010
« 12 Wrz 2017, 19:57 »
Cicha nudna ?

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 13 Wrz 2017, 08:29 »
Cicha nudna ?
Taki zapis odczuć przekazuje mi moja pamięć po przejechaniu Cichej z 15 lat temu ::)
Pamięć może płatać figle, tak jak słuch ;D

Nie mówię, że nie było widoku żadnego, ale jednak to długi, asfaltowy podjazd z jednym widokiem i przystankiem autobusowym na końcu ;)

• Dzieciaki w Plecaki
« 13 Wrz 2017, 09:22 »
Cicha nudna ?

Nie mówię, że nie było widoku żadnego, ale jednak to długi, asfaltowy podjazd z jednym widokiem i przystankiem autobusowym na końcu ;)

W zasadzie tak, jak cała moja trasa - cały czas widok na Tatry - najpierw Zachodnie, później Niżne, następnie Wysokie, pod koniec Bielskie i na koniec znowu Wysokie! Ciągle Tatry :D

Offline Mężczyzna zero

• Osiołek i jego leń.
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 30.08.2015
« 13 Wrz 2017, 09:45 »
Trasa cudna, gratuluję i zazdroszczę :)
Od Słowackiej strony nie widziałem. Cicha cudna! : tudorka dzięki za super widok :)

P.s. Jeszcze jeden powód by zobaczyć Tatry: https://turystyka.wp.pl/spacer-w-koronach-drzew-niedaleko-polskiej-granicy-powstaje-wspaniala-atrakcja-6165366113883777a
Rower może być składakiem, ale musi się składać ;)

Offline Mężczyzna marshalo

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 11.01.2018
    • Dookoła Podkarpacia
« 16 Sty 2018, 16:57 »
Bardzo fajna relacja i cieszę się, że na nią trafiłem. Szykuje się z kumplem do tej trasy początkiem lipca 2018. Na takim samym rowerze  :D Giant Roam 3 z upgradami (teraz już wiem, że powinien podołać) i z tymi samymi worami ;) Planujemy jechać też od Nowego Targu, z tymże będziemy już na rowerach wyruszać z Krosna na Podkarpaciu i tam też przez Pieniny wracać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum