Autor Wątek: Pogórze i Góry Kaczawskie.  (Przeczytany 500 razy)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Pogórze i Góry Kaczawskie.
« 9 Wrz 2017, 22:47 »
Najgorętszy dzień w roku, temperatura ma przekroczyć trzydzieści pięć stopni Celsjusza w cieniu. O szóstej rano gdy piję poranną kawę i przygotowuję się do wyjazdu poranne wiadomości a radiu alarmują, że nie powinno się wychodzić na zewnątrz, pić dużo płynów i najlepiej oddać się nicnierobieniu. Afrykański żar ma oblepić całą Polskę ze szczególnym uwzględnieniem Dolnego Śląska. Tak się złożyło, że lubię gdy jest ciepło, lubię ten region naszego kraju i lubię robić rzeczy na przekór tym, którzy chcą decydować za nas. Dopiłem kawę, zapakowałem rower na samochód, mapę do mapnika i w drogę. Dzień wolny od obowiązków rodzinnych trzeba celebrować. Pogórze i Góry Kaczawskie są dzisiaj mym celem, będzie gorąco.

Widok z przełęczy Kapella na Karkonosze, ze Śnieżką w centrum uwagi.

Całość tutaj: http://rmk.bikestats.pl/1607370,Pogorze-i-Gory-Kaczawskie.html
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
Odp: Pogórze i Góry Kaczawskie.
« 10 Wrz 2017, 16:12 »
Teraz widok na południe z Radogostu był właśnie nieco ograniczony przez drzewa i liście. Ale jestem w stanie sobie wyobrazić to o czym piszesz. Nocą musi być tam genialnie. Co do Łysej Góry to nie wjechałem tam z dwóch powodów. Po pierwsze byłem już mocno zmęczony a temperatura nie odpuszczała ani trochę a po drugie byłem tam już rok temu  :) Widok rzeczywiście kapitalny.

Na tym podjeździe/zjeździe na Okole w najbardziej stromym odcinku położony jest teraz nowy asfalt, mety już nie ma. Równiutka nawierzchnia jest jednak tam bardzo niebezpieczna, dlatego że kończy się niespodziewanie i z ogromną prędkością można wjechać na stary asfalt posypany piachem i żwirkiem. Nieprzyjemna niespodzianka.

« Ostatnia zmiana: 10 Wrz 2017, 16:18 rmk »
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum