Autor Wątek: 4xMRDP  (Przeczytany 112594 razy)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
Odp: 4xMRDP
« 20 Wrz 2019, 10:27 »
Termin wakacyjny, to ogromny problem z noclegami nad morzem, ciężko będzie znaleźć bazę i ceny z kosmosu. Koniec września to tradycyjny termin pełnego MRDP z dwóch pierwszych edycji, jak trafi się babie lato to pogoda jest rewelacyjna i forma po całym sezonie doskonała.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 20 Wrz 2019, 10:32 »
Ok, jak zdecydujesz, tak pojedziemy. ;)
Tak tylko pomyślałem, bo zwłaszcza pierwsza połowa czerwca to jeszcze nie pełnia sezonu.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Wrz 2019, 11:16 »
jak trafi się babie lato to pogoda jest rewelacyjna i forma po całym sezonie doskonała.

Ale jak się nie trafi babie lato - to będzie płacz i zgrzytanie zębów  ;). Termin pod koniec września  to już duże wyzwanie na ultra, przede wszystkim bardzo długie noce, a na wschodzie z infrastrukturą typu stacje jest niespecjalnie, trzeba się też liczyć że może być bardzo zimno.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 20 Wrz 2019, 11:58 »
Eee , ja bym chociaż testowo spróbował jak Wschód się przyjmie właśnie w terminie czerwcowym , może być przecież tuż przed wakacjami .Baza jak się nie da na plaży ;) to można przecież próbować kilka kilometrów od morza , nie jest to raczej problem dla ultrasów.Zresztą bez bazy da się też obyć , wreszcie samowystarczalność :)  :P
No ale już z tym terminem końca września na MRDP to wrzuć na luz ...

« 20 Wrz 2019, 13:36 »
Myślę, że z bazą w Przemyślu nie powinno być większego problemu, zwłaszcza jakby pogadać z Prezydentem tegoż - młody sympatyczny człowiek. ;)
Przed wakacjami w czerwcu też nie powinno być problemu na Rozewiu. Tak mi się wydaje.
Najmłodszy uczestnik MPP i też 4xMRDP - Grzegorz Szamrowicz - też mocno byłby za tym, żeby jechać w "cieplejszym" terminie. Wyraźnie wrześniowe noce dały mu popalić. Chciałby Daniela namówić na czerwiec, albo lipiec... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Wrz 2019, 14:38 »
Inna sprawa, że termin na koniec września to jedyny naprawdę wolny termin. Bo początek lipca to Pierścień i Wisła, po prostu tyle się tych imprez zrobiło, że trzeba wybierać w czym jechać, co odpuścić.

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 20 Wrz 2019, 14:57 »
W sezonie zawsze jest tydzień przed ... tydzień po .W przypadku MRDPW nie powinno to mieć żadnego znaczenia , życze jak najlepiej , ale to impreza patrząc na MRDPZ niszowa frekwencyjnie. W przypadku pełnej pętli , dla dużego grona nawet ultraweteranów impreza życia , do tego raz na 4 lata , może jedyna szansa , no cóż ,zycie jest sztuką wyboru.
Zresztą we wrześniu  pod koniec , też będzie po MPP !!!

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 20 Wrz 2019, 16:07 »
Ja jestem jak najbardziej za terminem czerwcowym lub sierpniowym.
Czerwiec to jest jeszcze przed sezonem wakacyjnym,  ze znalezieniem bazy nie powinno być problemu.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Mariobiker

• Gość
« 20 Wrz 2019, 16:27 »
Sierpień to raczej odpada.
Ciężko coś wcisnąć pomiędzy KMT i BBT

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 20 Wrz 2019, 17:27 »

To trzeba będzie przesunąć BBT.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Mariobiker

• Gość
« 20 Wrz 2019, 18:22 »
Tak a potem MPP  ;)

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 20 Wrz 2019, 20:10 »
Jak jest pełna pętla czyli MRDP to co za impreza niby jest ważniejsza od niej w Polsce ?. Powinna byc tak jak ostatnio w sierpniu.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

« 30 Wrz 2019, 14:09 »

To trzeba będzie przesunąć BBT.

Tak a potem MPP  ;)

Ciasny kalendarz to kolejny powód, żeby zrobić MRDP Wschód gdzieś w czerwcu. ;)
Nie wiem jeszcze jak się poukłada, ale możliwe, że będziemy mieli całą serię trudnych imprez w około tygodniowych odstępach: CD, BBT, PZ1001 i 2001, MPP i na końcu MRDPW. Nie nazywam się Ireneusz Szymocha ;) , więc będę musiał wybierać i pewnie wyskoczy z planów MPP, który mi się bardzo spodobał.  :'(

Daniel, sam mówiłeś, że część potencjalnych zawodników zgarnął MPP... ;) W czerwcu nie będzie kolizji z żadną podobną imprezą, więc jest też szansa na lepszą frekwencję niż na części zachodniej. Dłuższy dzień, to też więcej widoków, a po dojechaniu na metę pewnie zaplanowałbym zostać na dłużej (Żona by sobie pociągiem dojechała).

Nie gniewaj się na mnie, że Cię tak męczę, ale chyba większość wolałaby "ciepły" termin. Imprez i tak jest już na tyle dużo, jak wspomniał Wilk, że ciężko o jakiś wolny termin. Ja jestem zdania, żeby po prostu nie mnożyć podobnych imprez w jednym czasie i np. niech będzie jedna 500 a druga 1000 km. Chyba tak łatwiej wybrać? Dobrym przykładem w tym roku był termin RTP - niczego podobnego nie było w tym czasie.

Offline Mężczyzna vito

• Miasto: Gostyń
  • Na forum od: 11.10.2016
« 30 Wrz 2019, 14:16 »
Jak dla mnie koniec czerwca tez byłby ok :)
Jak patrzę teraz za okno to na koniec wrzesnia raczej sie nie skusze :(

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 1 Paź 2019, 11:29 »
Czerwiec ma inne swoje wady, po pierwsze wtedy organizuję Grassora 300, a po drugie to zły miesiąc na jeżdżenie 1000km

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum