Autor Wątek: 4xMRDP  (Przeczytany 112598 razy)

Offline Mężczyzna Mortifer

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.08.2016
Odp: 4xMRDP
« 2 Paź 2019, 12:17 »
Johnny_n ja nie pisałem tego personalnie do Ciebie.
Wszyscy wiemy, że Daniel zrobi, jak będzie uważał.
Tylko ten temat zaczął mi śmierdzieć kolejnym brazylijskim serialem w stylu "Daniel gdzie stroje?".

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 2 Paź 2019, 12:19 »
Johnny_n ja nie pisałem tego personalnie do Ciebie.
Wszyscy wiemy, że Daniel zrobi, jak będzie uważał.
Tylko ten temat zaczął mi śmierdzieć kolejnym brazylijskim serialem w stylu "Daniel gdzie stroje?".

Ok, spoko. ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 2 Paź 2019, 13:22 »
Z długich imprez w przyszłym roku jest jeszcze brevet 1400  km Troki Grunwald Troki 16-21 lipca

« 2 Paź 2019, 13:30 »
Z długich imprez w przyszłym roku jest jeszcze brevet 1400  km Troki Grunwald Troki 16-21 lipca

Ale on praktycznie nie koliduje terminem z żadną podobna imprezą. Dobrze się wpasowali z terminem w kalendarz. Myślałem o tym, ale na start mam 800 km, więc raczej nie w tym roku.  :'(
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 2 Paź 2019, 13:33 »

Miejsce startu dla wielu będzie zniechęcające. Może za dwa lata  start znowu będzie u nas.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
« 2 Paź 2019, 13:56 »
A dla mnie to z kolei jedyny gdzie na start nie mam 500 km :)

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
« 2 Paź 2019, 16:47 »
Zaproponowałem czerwiec, bo w tym czasie nie ma żadnego ultra w okolicach 1000 km.
Jest jedno ale.
Daniel nie tylko jeździ ultra.
Startuje również na orientację i dwa razy w roku robi takie zawody.
W czerwcu w okolicach najkrótszej nocy w roku robi Grassora 300 - najdłuższe zawody na orientację w sezonie (ale jak napisał Wilk, co Was to obchodzi).
W tym roku było do przejechania ok. 500 km w 36 godzin, o czym było tu na forum pisane.
Pojawił się ktoś z Was, skoro jest luka w kalendarzu i to taki ekstra miesiąc do startów?
Zostawcie Daniela w spokoju, niech robi, jak uważa. Na pewno jest świadom wszystkich za i przeciw.
Przecież nie musicie wystartować.

Też jestem tego zdania, że organizator powinien być świadom wszystkich "za i przeciw" i krytyczne opinie jakie pojawiają się w tym wątku powinny IMO być przez niego mile widziane a tym samym Twoje oburzenie i apel aby "zostawiać w spokoju Daniela" jest chyba nie na miejscu.

W komercyjnym świecie ludzie płacą spore pieniądze aby poznać oczekiwania potencjalnych klientów. Piszę świadomie o "klientach", bo nawet jeśli imprezy te (grupa MRDP, Grassor i jeżeli się nie mylę Nocna Masakra) nie mają komercyjnego charakteru - to organizator w ten czy inny sposób swoją oczekiwaną/założoną "korzyść" otrzymuje (mówię tu np.: o uznaniu, poczuciu dumy,  docenieniu czy poważaniu w środowisku itd.). I jako taki (nawet jeśli  jego celem byłaby organizacja imprezy dla bardzo ograniczonego i zamknietego grona najbliższych znajomych - co jak wiemy nie jest prawdą, bo wszystkie imprezy są ogólnodostępne) winien chyba być zainteresowanym zorganizowaniem jej w jak najbardziej atrakcyjnych warunkach (to jest nie tylko trasa ale tez m.in. prawdopodobna pogoda).

Czy organizacja ponad 1000km maratonu w końcu września to na pewno to o czym środowisko śni i marzy? Śmiem twierdzić, że jednak nie, bo gdyby przeciętnemu uczestnikowi (pomimo tego że każdy ultras jest "twardzielem") dać możliwość wyboru jazdy nocnej 7 godzinnej a 12 godzinnej, przyjemnego słoneczka wraz z letnimi temperaturami a ścianą deszczu i 4 stopniami - czarny scenariusz - to zakładam, że poza urodzonymi masochistami większość wybierze krótszą noc i słońce.

Zdaję sobie sprawę, że na przeszkodzie w znalezieniu właściwego terminu stoi "konkurencja". Sprawa jest dość skomplikowana bo z roku na rok imprez jest coraz więcej. Są pewnie takie, z którymi ciężko konkurować/raczej już na wstępie organizator skazuje się na porażkę czy to z uwagi na poziom danej imprezy i trudną do zdefiniowania aurę elitarności (np. BBT i MPP - kolejność nie odzwierciedla poziomu trudności) czy np. atmosfery (np. Kórnik) lub imprezy, które pretendują z różnych powodów do miana "klasyków" (np.:MP czy PTJ) - w tych dwóch ostatnich grupach o atrakcyjnosci może decydować sama atmosfera i/lub osoby biorące udział aby dana impreza cieszyła się dużym zainteresowaniem.

Są też takie imprezy w kalendarzu z którymi propozycje Daniela mogą swobodnie konkurować (i nie mówię tu o MRDP, który IMO jest w naszym kraju w wielu obszarach bezkonkurencyjny ale na szczęście jego termin jest tak dobrany, że przeplata się z BBT).

Dlatego - pojawia się tu jako propozycja termin czerwcowy (i to pewnie gdzieś w połowie) a jeszcze lepiej w drugiej połowie lipca (wiem, że jest Hulaka).

Przytoczony argument, że organizator nie ma wystarczająco dużo czasu aby w danym terminie zorganizować imprezę (z uwagi na organizację i uczestnictwo w innym wyścigu) jest ważnym argumentem jednakże, IMO, rozważyć można o zwrócenie się o pomoc do osób trzecich i wtedy może się okazać, że takie dwie imprezy da się ogarnąć bez koniecznej 3 miesiecznej przerwy - jako przykład weź zawiązanie Stowarzyszenia "Koło-Ultra".

Brak chęci przyjęcia/zwrócenia się o pomoc najbardziej jest widoczny w przypadku przywoływanym przez Ciebie (w późniejszym poście), kiedy brak strojów nazywasz "telenowelą ze strojami" - ja to widzę raczej jako swego rodzaju ignorancję połączoną z nieudolnością, która aktualnie jest pełnopoprawną  "komedią". Jak to się kończy? Sam sobie odpowiedz.

Przepraszam za edit- za dużo literówek Ale tak to jest jak się na komórce pisze  ;)
« Ostatnia zmiana: 2 Paź 2019, 17:08 Gerwazy »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 2 Paź 2019, 17:39 »
Pojawił się ktoś z Was, skoro jest luka w kalendarzu i to taki ekstra miesiąc do startów?

A dlaczego się mieliśmy pojawić skoro orientacja części z nas w ogóle nie interesuje? Ty się pojawiasz na szosowych ultra?

Zostawcie Daniela w spokoju, niech robi, jak uważa. Na pewno jest świadom wszystkich za i przeciw.
Przecież nie musicie wystartować.

Po to jest forum żeby otwarcie dyskutować, a nie kadzić organizatorowi. Tak jak napisał Gerwazy - dzięki takiej dyskusji org ma świetny przegląd oczekiwań zawodników. Jego decyzja czy to olać, czy spróbować owym oczekiwaniom wyjść naprzeciw. A jak Daniel prezentuje tak kuriozalne argumenty jak to że koniec września to doskonały termin na ultra - to i nie dziwne że się dłuższa dyskusja zaczyna, bo ludzie chcą masowo zaprotestować przeciw tak niezrozumiałej tezie.

Spadek popularności imprez ultra Daniela pokazuje, że jak się chce mieć frekwencję to jednak warto słuchać zawodników. Sprawa strojów też mocno zirytowala ludzi, bo jak się coś obiecuje to warto się z tego wywiązywac.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 2 Paź 2019, 20:28 »
Tak jak jest napisane na stronie mrdp, dla MRDP Wschód możliwe są dwa terminy, początek sierpnia lub koniec września.

« 2 Paź 2019, 20:47 »
To ja proponuje początek sierpnia... ;)
Bazę i imprezę zrobimy na plaży, jak już ktoś proponował.  :lol:

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 2 Paź 2019, 21:32 »
Też jestem za sierpniem.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Mariobiker

• Gość
« 2 Paź 2019, 22:30 »
To ja proponuje początek sierpnia... ;)
Bazę i imprezę zrobimy na plaży, jak już ktoś proponował.  :lol:

Zobaczymy co z tego wyjdzie  ;)

@Johnny_n chyba wszyscy zapomnieliśmy o jeszcze jednej bardzo ważnej sprawie związanej z MRDP Góry.
Co z koszulkami za przejechanie tego maratonu  ??? ??? ???

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 2 Paź 2019, 23:08 »
@Johnny_n chyba wszyscy zapomnieliśmy o jeszcze jednej bardzo ważnej sprawie związanej z MRDP Góry.

O nie Panowie - jest kolejka!  :P
Najpierw są zawodnicy z MRDP, potem z Zachodu MRDP i dopiero Wy z GMRDP. Jednym słowem - będzie co do trumny założyć  :lol:

Mariobiker

• Gość
« 2 Paź 2019, 23:22 »
Najpierw są zawodnicy z MRDP, potem z Zachodu MRDP i dopiero Wy z GMRDP. Jednym słowem - będzie co do trumny założyć  :lol:

Tak przypuszczałem   ;D ;D ;D

« 3 Paź 2019, 09:39 »

Boję się tykać ten temat...  ;) ;D

Ooo, to trochę poczekamy...  ;D
Ale myślę, że najmłodszy uczestnik ma szansę samemu założyć (21 lat).  :lol:
Często mnie dopytuje, czy coś wiem na ten temat...  :icon_neutral:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum