Autor Wątek: 4xMRDP  (Przeczytany 112609 razy)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
Odp: 4xMRDP
« 20 Wrz 2017, 10:23 »
Rozmieniacie MRDP na drobne
Też tak trochę uważam. To już lepszym pomysłem byłoby robienie rok w rok na przemian MRDP i GMRDP. Dwa odcinki "płaskie", które nie wyróżniają się niczym, kompletnie niczym, poza złą nawierzchnią, nie dodają niczego ciekawego.

Chyba dobrym pomysłem po takich wyścigach jest poczekać dwa miesiące aż entuzjazm związany z wyścigiem ostygnie i dopiero wtedy na chłodno planować. Ale w razie czego podsuwam jeszcze pomysł na "MRDP Zimą". I wtedy nawet Pablo pojedzie.

Ja tam chętnie tą "rozmienioną na drobne" trasą MRDP chętnie pojadę. Na całość, tym bardziej rozgrywaną w tym samym, jedynie słusznym kierunku raczej nie.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 20 Wrz 2017, 10:35 »
termin początek sierpnia lub koniec września 2018.

Czyli albo kolizja z Kórnikiem, albo z MPP.

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 20 Wrz 2017, 10:36 »
Piszę bez żadnych uzasadnień, tak żeby Daniel miał przegląd opinii.
MRDP w drugą stronę - podoba mi się.
Edycje "częściowe" powinny testować wszystkie możliwe warianty regulaminu, trasy, organizacji, kierunku jazdy, poziomy "zaszutrowania" asfaltu, zabrukowania szutru albo zaasfaltowania piachu itd., żeby łatwiej decydować przy głównej imprezie.
Pozdrawiam
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 20 Wrz 2017, 10:36 »
Modyfikacja przebiegu trasy MRDP powinna polegać tylko na zbliżaniu jej przebiegu do granicy kraju jeśli pojawią się asfalty na nowych odcinkach dróg. Dodawanie na siłę podjazdów jeśli nie są na drodze przebiegającej możliwie najbliżej granicy kłóci się trochę z ideą MRDP - trasa ma biec najbliżej granicy jak to tylko możliwe.
Ja to bym chętnie zobaczył w kalendarzu ultra wyścig ułożony pod gravele: +500 km i z 70-80% szutry.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 20 Wrz 2017, 10:42 »
Modyfikacja przebiegu trasy MRDP powinna polegać tylko na zbliżaniu jej przebiegu do granicy kraju jeśli pojawią się asfalty na nowych odcinkach dróg.
Czyli na początek powinniśmy pożegnać się z podjazdami w okolicy Żarnowca. Tylko wydaje mi się, że jeśli Daniel ma przed sobą ideę przebiegu trasy blisko granicy i musi ją skonfrontować z utrudnieniem trasy, to wybiera to drugie.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 20 Wrz 2017, 10:52 »
Czy RAAM ma edycje ze wschodu na zachód? Nie widzę, więc i my nie zmieniajmy głównego MRDP. Wystarczy tylko zamienić Trójmiasto na Kaszuby i będzie OK.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 20 Wrz 2017, 11:21 »
...
Ja to bym chętnie zobaczył w kalendarzu ultra wyścig ułożony pod gravele: +500 km i z 70-80% szutry.
Nie wiem czy Karpacki Hulaka nie dawałby takiej możliwości. Obowiązkowe segmenty/punkty można chyba tak ustawić, żeby było trochę szutru.
Zresztą Krzysiek nie wykluczał żadnej drogi ewolucji tej imprezy (także pewnej różnorodności i zmienności kolejnych edycji), więc może nie trzeba będzie zagęszczać kalendarza.
Chociaż to niezupełnie typowy wyścig, a bardziej koleżeńska zabawa z dużą swobodą zawodnika. No i pewnie dlatego tak mi się podoba ta forma.

ed.
Przepraszam za offtop  :icon_redface:
« Ostatnia zmiana: 20 Wrz 2017, 11:27 RS »

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 20 Wrz 2017, 11:45 »
Przyszłoroczny Hulaka będzie pod szosę ale DUŻĄ różnicę w trasie będzie można wyklikać sobie po szutrach ☺ Szczegóły na dniach!

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 20 Wrz 2017, 12:09 »
To chyba ich największa zaleta.
ed.
Niepotrzebnie to napisałem, nie szukam pretekstu do dyskusji o rodzajach szutrów.  :)
Przepraszam.
« Ostatnia zmiana: 20 Wrz 2017, 12:29 RS »

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 21 Wrz 2017, 00:34 »
Ja bym wolał jechać MRDP w tradycyjnym kierunku, zaś wersje skrócone "pod prąd". Wtedy przejechanie maratonów krótkich nie odbierałoby atrakcyjności wersji pełnej. No i nie tracilibyśmy historii rekordów.

Nic dodać nic ująć. Trasa MRDP powinna zostać zmieniona tylko o fragment 3miasta i biec możliwie blisko granic po drogach asfaltowych. Kilka kilometrów szutru nie zaszkodzi.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 14 Paź 2017, 07:02 »
Podział maratonu na etapy umożliwi mi i nie tylko mi przejechanie do okoła Polski jeszcze przed emeryturą. Podzielone co prawda na odcinki, ale lepsze to niż wcale. Dla nowych zawodników przyszłego MRDP podział może być też wstępniakiem do wielkiej przygody...
Termin sierpniowy jest ok.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 14 Paź 2017, 09:12 »
Może mi sie uda sprawdzić ten Koczy Zamek niedługo. Szkoda że natknąłem sie na wątek dopiero teraz, bo dwa tygodnie temu nieświadomy problemu zajadałem sie smakołykami w karczmie na Ochodzitej a mogłem przy okazji skoczyć trochę w bok ;)

Na klekocinach coś się dzieje?

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 16 Paź 2017, 09:44 »
Może mi sie uda sprawdzić ten Koczy Zamek niedługo. Szkoda że natknąłem sie na wątek dopiero teraz, bo dwa tygodnie temu nieświadomy problemu zajadałem sie smakołykami w karczmie na Ochodzitej a mogłem przy okazji skoczyć trochę w bok ;)

Na klekocinach coś się dzieje?

Na Klekocinach nic się nie dzieje, ale w listopadzie zamierzam się tam wybrać, to obadam sprawę. Koczy Zamek z Kamesznicy polecam - solidny podjazd, z dobrym asfaltem doprowadzającym pod betonowe płyty w końcówce - tam, robi się syyyytttooo ;-)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 16 Paź 2017, 23:33 »
Przed MRDP rozmawiałem z zarządcą drogi na Klekociny, jest to droga powiatowa i jak na razie robią papierologię, droga ta nie zostanie przebudowana wcześniej jak za 2-3 lata, oczywiście o ile znajdą się środki.

Co do terminu to są dwa problemy sierpień=turyści nad morzem
drugi problem to planowany zakaz handlu w niedzielę.

Do dyspozycji są dwa terminy 7 (8 )-11 sierpnia 2018 lub 25(26)-29 września 2018

wrzesień=babie lato=brak turystów

Start edycji MRDP Zachód najprawdopodobniej odbędzie się w środku tygodnia (wtorek-środa) tak aby meta wypadła na sobotę, wieczorem zakończenie, biesiada, ognisko, a niedziela przeznaczona na powrót do domu.

ps. dlaczego nie można dać 8 w nawiasie, wyskakuje jakaś śmieszna buźka, co to za praktyki???

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 17 Paź 2017, 06:53 »
ten niedzielny zakaz handlu trochę uderzy w samowystarczalne imprezy ultra i ogólnie w "niedzielne kolarstwo" wyznania "kofibrejk" . Ale to ponoć ma być co druga. Trzeba się będzie wstrzeliwać  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum