Autor Wątek: 4xMRDP  (Przeczytany 112567 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: 4xMRDP
« 12 Paź 2021, 09:08 »
Po prostu na MRDP droga prowadziła wzdłuż rzeki. Dla tego cześć ludzi w tym ja jechałem wzdłuż rzeki. Wiem że EDGE pokazuje kiedy masz skręcić. Ale większość  jeździ na etrexach. Nie jest to wymówka tylko fakt. Ten "objazd" jest moim ulubionym odcinkiem górskiej części MRDP  :-[

Ja jechałem na Etrexie i nie miałem problemu. Może miałeś zbyt "oddaloną mapę"? Wtedy faktycznie pomylić się można.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 12 Paź 2021, 13:39 »
Nie po prostu nie spojrzałem na niego bo byłem świecie przekonany że ślad jest wzdłuż rzeki jak 2017 roku. To tak jak być się zastanawiał się czy jest nowy ślad jak startujesz na BBT jadąc w Świnoujścia te pierwsze 5 km. Bylem już w trasie ponad 60 godzin więc zmęczenie też mogło mieć na to wpływ. Dla mnie ten wjazd na velo Dunajec to jak dzazga w palcu. Nie będę używał tu mocniejszych słów a powinnem.  ;D
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 12 Paź 2021, 15:14 »
Za mrdp.pl:
za każdy 1% mniejszego maksymalnego nachylenia terenu względem wyznaczonego śladu – 10 min
To by się mogło kilka godzin kary naliczyć.

Żeby było sprawiedliwie to za pojechanie dłuższą, cięższą trasa powinny być bonifikaty ;)

• Miasto:
« 12 Paź 2021, 18:43 »
Ja na MRDP góry zrobiłem 60 kilometrów i 600 metrów w górę więcej a i tak dostałem karę. Więc nie jest tak pięknie.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 12 Paź 2021, 23:27 »
Mam pytanie z trochę innej beczki. Szukałem w regulaminach na stronie MRDP, ale nie znalazłem. Jaki jest limit bagażu na metę? Albo przynajmniej jaki był w poprzednich latach? Pytam z czystej ciekawości, to nie jest jakieś kluczowe, ale wpadło mi do głowy :)

Jeden plecak/torba podróżna do 60l, tak aby nic się z niego nie wysypało/odpięło.

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 13 Paź 2021, 05:50 »
Jeden plecak/torba podróżna do 60l, tak aby nic się z niego nie wysypało/odpięło.

Dzięki za odpowiedź :) Na bogato.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 13 Paź 2021, 09:55 »
Ja na MRDP góry zrobiłem 60 kilometrów i 600 metrów w górę więcej a i tak dostałem karę. Więc nie jest tak pięknie.

To dobrze, bo jeśli ktoś przypadkiem nadłoży dystansu w początkowej części trasy, to nie oznacza od razu, że może sobie skracać ją później byle sie cyfry zgadzały ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 13 Paź 2021, 16:16 »
To dobrze, bo jeśli ktoś przypadkiem nadłoży dystansu w początkowej części trasy, to nie oznacza od razu, że może sobie skracać ją później byle sie cyfry zgadzały ;)

Dokładnie, ten przepis, że można zjechać w jednym miejscu, a wrócić w innym to ma tylko zastosowanie typu zakupowego i to w sytuacji, gdy ten dojazd jest dłuższy niż oryginał, w przeciwnym trzeba wracać w to samo miejsce. Natomiast w górach to wiadomo - jazda tylko po śladzie, a celowo omijać niczego nie wolno, chyba, że ktoś się po prostu pomyli, ale to w obu tych przypadkach trzeba się liczyć z karą.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 13 Paź 2021, 17:05 »

Dla mnie to gotowy pomysł na imprezę z zupełnie innymi zasadami. Przejazd z miejscowości A do miejscowości B samodzielnie wybraną trasą ale z koniecznością zdobycia określonej sumy punktów za przewyższenia  i dystans. Albo inna wersja by zdobyć tych punktów najwięcej w wyznaczonym czasie.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

• Miasto:
« 13 Paź 2021, 20:15 »

Gdzie ja napisałem że to było celowe. Więc nie pisz ze specjalnie nie przejechałem tego badziewnego odcinka. Na kolejnym moście wjechałem na ślad. Wiadomo jak bym walczył o czołowe miejsce w generalce. To bym się przejmował takimi karami. Na PTJ powinnem dostać dyskfalifikacje. A mam oficjalny wynik  ;D

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 13 Paź 2021, 21:54 »
Ale ja tego absolutnie nie pisałem w odniesieniu do Twojego przejazdu, tylko ogólnie. Nawet nie wiem jaki badziewny odcinek masz na myśli :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 13 Paź 2021, 22:58 »
Ale ja tego absolutnie nie pisałem w odniesieniu do Twojego przejazdu, tylko ogólnie. Nawet nie wiem jaki badziewny odcinek masz na myśli :)

Akurat ten odcinek wcale nie jest badziewny - bo to objazd po Velo Dunajec bardzo ruchliwej drogi Krościenko - Stary Sącz. Jest trudniej bo dochodzą oczywiście góry, zamiast płaskiego - ale nazywa Góry MRDP do czegoś zobowiązuje  ;)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 21 Paź 2021, 18:25 »
Tak na szybko sprawdziłem jak to mogłoby wyglądać przez Nowe Warpno i Bogatynię:

https://ridewithgps.com/routes/37703850?beta=false

Przydałoby się jeszcze dodać ok 70km.

Mówisz i masz!  ;)
Tak na szybkości w robocie sobie poskładałem. Mam nadzieję, że będzie widać...

https://ridewithgps.com/routes/37831022
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

• Miasto:
« 21 Paź 2021, 21:52 »
Niezła wersja. Płasko nie jest jak by się wydawało.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 21 Paź 2021, 22:15 »
Maciek, niektóre odcinki są w tragicznym stanie jeśli idzie o asfalty, ogólnie nie chciałbym za bardzo odbiegać od pełnej wersji MRDP.

Ze Słubic można też pojechać przez Świecko ale tam jest kawałek po szutrze pod mostem A2 i w samym Świecki kocie łby.

Z Gubina można też jechać do Zasiek i dalej na Brody.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum