Autor Wątek: 4xMRDP  (Przeczytany 112562 razy)

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
Odp: 4xMRDP
« 22 Paź 2021, 06:55 »
Całą robotę z długością u Maćka robi ta " bogatyńska agrafka" , to tylko na mapie tak atrakcyjnie wygląda . Ogólnie cała trasa "Z" nie jest przesadnie atrakcyjna łącznie z odcinkiem nadmorskim i dopiero końcówka trochę potrząsa.
Jak naprawdę te tysiąc parę to za mało to pociągnijmy do Karpacza , jest trochę gór i górek nieznanych z MRDP a ideowo im pasujących.Jak dla mnie Świeradów byłby  jednak OK.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 22 Paź 2021, 09:02 »
Maciek, niektóre odcinki są w tragicznym stanie jeśli idzie o asfalty, ogólnie nie chciałbym za bardzo odbiegać od pełnej wersji MRDP.

Ze Słubic można też pojechać przez Świecko ale tam jest kawałek po szutrze pod mostem A2 i w samym Świecki kocie łby.

Z Gubina można też jechać do Zasiek i dalej na Brody.

To taka luźna propozycja. Bardziej chciałem pokazać, że bez problemu można wydłużyć trasę do ponad 1100 km. Myślę, że przynajmniej część tych dróg nie będzie zła, bo jednak w całym kraju ogólnie jakość dróg powoli się poprawia.

Tak wiem, że tam jeszcze sporo można pokombinować, nawet celowo odpuściłem parę miejsc, bo i tak dystans i przewyższenie wyszły całkiem wystarczające.  ;)

Edit:
Całą robotę z długością u Maćka robi ta " bogatyńska agrafka"

No nie tylko, bo nad samym morzem uzyskałem ok 50 km. Do tego np. przejazd przez Krosno Odrzańskie, gdzie przybywa nieco pagórków na trasie, to dodatkowe 16 km, może nawet więcej.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 30 Lis 2021, 11:57 »
UWAGA
MRDP Zachód odbędzie się tradycyjnie na koniec września w terminie 24-28.09.2022r.
Start na Przylądku Rozewie - meta w Świeradowie, być może Stóg Izerski, ale to jeszcze nie jest pewne, w przyszłym roku będą mieli tam generalny remont i nie wiadomo czy się z tym wyrobią.

Trasa przez Nowe Warpno i Bogatynię zgodnie z projektem: https://ridewithgps.com/routes/37703850?beta=false

Ogólnie należy się nastawić raczej na metę w Świeradowie.
Zapisy ruszą w styczniu 2022r.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 1 Gru 2021, 21:55 »
No i super :) Trasa mi się podoba :) Termin nie koliduje z BBT. Nie pozostaje nic innego jak czekać na zapisy :)

Offline Mężczyzna Damian

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.05.2015
« 2 Gru 2021, 10:41 »
Też się nie mogę doczekać. Fajnie będzie przejechać pomorze nie będąc na totalnym zgonie  ;D

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 2 Gru 2021, 10:45 »
Też się nie mogę doczekać. Fajnie będzie przejechać pomorze nie będąc na totalnym zgonie  ;D

Ja akurat za odcinkiem nadmorskim tęsknię najmniej  :icon_smile2:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum