Autor Wątek: PIĘKNY WSCHÓD 2018  (Przeczytany 29218 razy)

Offline Mężczyzna lordChaos

• Miasto: skierniewice
  • Na forum od: 10.12.2017
Odp: PIĘKNY WSCHÓD 2018
« 29 Kwi 2018, 13:35 »
Mi się udało akurat zaliczyć pierwszy raz wynik powyżej 200 km, ale pojechałem dystans dla jednak słabo wtajemniczonych, debiut całkiem udany. Impreza świetna, tylko to open to i tak szybko do SOLO prowadzi ;) asfalty mimo narzekań, całkiem fajne, lipa u Nas była na PK2, gdzie nie dowieziono wody :) Panie rozdawały wrzątek... Podsumowując dla mnie super zabawa, ale spaliłem się za mocno na słonku...

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 29 Kwi 2018, 21:58 »
No i jakoś się udało pokonać drugi raz w życiu 500km  ;D Biorąc po uwagę to, że na integracji piłem gripexy zamiast piwa, a w podsiodłówce wiozłem pół apteki (plus ibuprofen "szybkiego dostępu" w kieszeni koszulki) to jestem zadowolony z moich 25,5h. Ale w dobie tak czy inaczej bym się nie zmieścił, złapałem straszną przymułę miedzy pk5 i pk6, kiedy ciężko mi było wycisnąć 20km/h z wiatrem... Co ciekawe "chorobowo" czuję sie teraz lepiej niż przed maratonem.

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 29 Kwi 2018, 22:09 »
Bo chorobę należy wyjeździć. Albo w inny sposób wymęczyć, żeby sobie poszła :) Dobry wynik jak na takie warunki!

PS: Ibuprofen wożę na każdym maratonie.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 29 Kwi 2018, 22:58 »
Ja też byłem. Co prawda jedynie ten mniejszy dystans ale wraz z dojazdem z i do hotelu wyszło równe 300 km (moje pierwsze trzy setki).
Co do pogody - słońce bardziej przeszkadzało niż wiatr. Gdyby nie zatrucie pokarmowe i częste szukanie wc-tów (6 czy 7 razy) oraz zerwany łańcuch byłoby penie lepiej. Choć i tak dojechałem przed zachodem słońca.

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 30 Kwi 2018, 00:09 »
Pogoda byla ok poza tym cholernym wiatrem z poludnia. Patrząc na popdzednie edycje i wczesniejsze prognozy pogody bałem się deszczu i zimna - jak się okazało, niepotrzebnie. A wiatr był dość złośliwy: przez piewsze 200 km walił w twarz, a po nawrocie trochę się uspokoił.

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 30 Kwi 2018, 06:27 »
Wiatr na początku mocno przeszkadzał, ale zakładane 24 h było w zasięgu. Niestety 110 km przed metą urwała się linka tylnej przerzutki i straciłem 40 minut na kombinacje z zablokowaniem linki w sensownym położeniu. Później jechałem zmieniając tylko przód. Miałem dwa przełożenia, twarde i miękkie.
Nie udało się wyrobić w 24 h. Wyszło 26:11 :(.
Trasa z małymi wyjątkami fajna.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku na PW pojedziemy w innym kierunku.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 30 Kwi 2018, 09:52 »
Na to bym nie liczył. Skoro PW jest „pucharowym” maratonem, to Włodkowi nie będzie chciało się szukać kolejnych miejsc dla ogarnięcia PK.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Mariobiker

• Gość
« 30 Kwi 2018, 10:05 »
Mam nadzieję, że w przyszłym roku na PW pojedziemy w innym kierunku.

Liczę na to od trzech lat :)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 30 Kwi 2018, 10:32 »
Liczę na to od trzech lat :)
Na to bym nie liczył. Skoro PW jest „pucharowym” maratonem, to Włodkowi nie będzie chciało się szukać kolejnych miejsc dla ogarnięcia PK.

Nie bardzo rozumiem o co się czepiacie. Trasę maratonu wymusza lokalizacja Parczewa. Trasa w każdym innym kierunku - czy północnym, czy zachodnim będzie o wiele mniej atrakcyjna niż taka jak jest od 3 lat - czyli w kierunku południowym, z przejazdem przez Roztocze. To są jedyne zauważalne i odczuwalne górki w zasięgu z Parczewa, jedyny tak atrakcyjny rejon do którego da radę dojechać z Parczewa. Osobiście dużo bardziej wolę jechać kolejny raz wariantem trasy przez te rejony, niż bardzo nudnymi trasami przez strasznie monotonne wschodnie Mazowsze - byle na siłę było coś innego.

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 30 Kwi 2018, 10:51 »
Kierunek trasy jest bardzo dobry. Można co najwyżej pracować nad jej szczegółami zwłaszcza pod kątem jakości nawierzchni. Było w tym roku kilka kawałków (choć nie tak dużo jak w zeszłym) na których wypadały plomby i bidony. Pagórki na Roztoczu są niezbędne. To na takich zmarszczkach w tym roku było widać kto ma nogę a kto tylko się wiezie.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 30 Kwi 2018, 11:00 »
Kierunek trasy jest bardzo dobry. Można co najwyżej pracować nad jej szczegółami zwłaszcza pod kątem jakości nawierzchni. Było w tym roku kilka kawałków (choć nie tak dużo jak w zeszłym) na których wypadały plomby i bidony. Pagórki na Roztoczu są niezbędne. To na takich zmarszczkach w tym roku było widać kto ma nogę a kto tylko się wiezie.

Dokładnie, trasa 500km bez zauważalnych górek - to co to za ultramaraton? Nawet takie niewielkie górki jak są tu jakiejś drobnej selekcji dokonują. A na płaskiej trasie to sporo osób się tylko wiezie, wiele korzystając z pracy innych, a tu wystarczą takie grzędy jak pod Tomaszowem by takich sępów pourywać lub zmusić do większej pracy  ;). A Roztocze to są jedyne górki w zasięgu z Parczewa.

Offline Mężczyzna martink

• Miasto: Starachowice
  • Na forum od: 29.01.2011
    • http://www.wyprawyrowerowemartink.blogspot.com/
« 30 Kwi 2018, 11:05 »
A na płaskiej trasie to sporo osób się tylko wiezie, wiele korzystając z pracy innych, a tu wystarczą takie grzędy jak pod Tomaszowem by takich sępów pourywać, lub zmusić do większej pracy  .
Właśnie - na pierwszym podjeździe przed Tomaszowem udało nam się odczepić 17-osobowy ogon :D

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 30 Kwi 2018, 11:36 »
Ja się nie czepiam, stwierdzam fakt. Kiedyś (na początku) była zapowiedź, że co roku będzie inaczej. Stąd pewnie wpis Marka i Mario.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 30 Kwi 2018, 11:41 »
A rok temu nie był w przeciwnym (czyli innym) kierunku? :)

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 30 Kwi 2018, 12:01 »
Ja się nie czepiam, stwierdzam fakt. Kiedyś (na początku) była zapowiedź, że co roku będzie inaczej. Stąd pewnie wpis Marka i Mario.

I jest inaczej, co roku się różnią te warianty. Ale nikt nie zapowiadał, że będzie zupełnie inaczej, to tylko 2 lata temu były duże rozważania co do wyboru trasy i na szczęście udało się odwieść organizatora od puszczenia trasy na północ, przekonując go do ciekawych terenów południowych. I jak widać mu się na tyle spodobały, że trasa na stałe zagościła na Roztoczu, co IMO jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Bo 500km zupełnie płaskiej trasy - to by się temu maratonowi nie przysłużyło, nudy by były straszne. Co z tego, że byłoby inaczej, jak monotonia by była zdecydowanie za duża.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum