Autor Wątek: PIĘKNY WSCHÓD 2018  (Przeczytany 29193 razy)

Offline Mężczyzna hr Monte Kret

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 22.03.2017
Odp: PIĘKNY WSCHÓD 2018
« 22 Wrz 2017, 13:02 »
No i mam nadzieję, że trochę będzie padało. Przed sezonem przetestuje się sprzęt przeciwdeszczowy.
A co, w tym sezonie nie zdążyłeś czy planujesz zakup nowego?

No ba!

Z okazji historycznego udziału w bbt 2018 wypada w coś nowego się zaopatrzyć  ;)
bo inaczej nadwyżki budżetu domowego zostaną zmarnotrawione przez żonę, na jakieś nikomu niepotrzebne kwiaty, doniczki, lampki cepeliny itp. badziewie  ;D

A tak jest wyższy cel. Wyższa potrzeba.  ;)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 22 Wrz 2017, 13:12 »
Krecie... donieść na Ciebie?

A co do trasy - założenie pierwotne (ktoś to jeszcze pamięta) Włodka było takie, że trasy będą nowe za każdym razem. I tego się trzymajmy...

Co do terminu - wyjątkowo nie mam zdania. I tak chyba się wybiorę na dłużej na wschód, więc maraton mi wypadnie albo na początek albo na koniec urlopu z rodzinką...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 23 Wrz 2017, 07:10 »
W ub roku dyskutowane były różne wersje trasy. Mi osobiście spodobała się wersja północna opisana przez KiESWY
https://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=17160.30
Parczew położony jest w takim miejscu, a i dystans na to pozwala by wyścig (kiedyś maraton) co roku miał w dużej mierze nową trasę. Ograniczenie ilości PK do czterech czy pięciu (np z dodatkową kanapką, którą można zabrac ze sobą) może ułatwić prowadzenie nowej trasy. Nowe Gminy chcą się zapromować i wkrótce będą opracowywać plan imprez promocyjnych więc napewno chętnie przystąpią do projektu.

Offline Mężczyzna lunatyk

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.03.2012
« 23 Wrz 2017, 09:16 »
Mam jak turysta. Fajnie zobaczyć coś nowego, ale pewnie będę wahał się do końca:)
Better days are coming
They are called Saturday and Sunday

Offline Mężczyzna Marek_lbn

• Miasto: LUBLIN
  • Na forum od: 28.05.2013
« 23 Wrz 2017, 11:46 »
wersja północna opisana przez KiESWY

Bardzo fajna. Jestem za.
Fuji Sportif 1,5 D, Accent Nordkapp.

• Użytkownik forum
« 23 Wrz 2017, 14:11 »
Na stronie wisi (i na fejsie jest reklamowana) trasa południowa, chyba wg tegorocznego śladu. Trochę słabo... no nic, pokrywa mi się z edycją 2016, więc najwyżej nie będzie zbyt wielu gmin do zaliczenia. Jak zostanie tak jak jest, to pojadę PW w przyszłym roku, a potem koniec...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna przemo3642

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 12.12.2012
« 23 Wrz 2017, 15:21 »
To będzie mój drugi rok startów w maratonach, więc chyba dobry moment na to, żeby zaliczyć po raz pierwszy PW ;D. Wschodu praktycznie nie znam, a już zwłaszcza z perspektywy siodełka, więc dla mnie wariant trasy nie ma znaczenia. Byle tylko pogoda była znośna, bo na przełomie kw./maj różnie z tym bywa.

« 26 Wrz 2017, 21:47 »
Na stronie jest napisane, że zapisy startują 1.10, a tutaj cisza.
Trasa i termin już chyba przesądzone... :(

« 30 Wrz 2017, 22:04 »
Na stronie jest napisane, że zapisy startują 1.10, a tutaj cisza.
Trasa i termin już chyba przesądzone... :(
Oglądam sobie tą stronę i jakoś nie widzę tej informacji. W ogóle mam takie wrażenie, że ta strona jest jakaś na wpół zaktualizowana...

« 1 Paź 2017, 07:58 »
Oglądam sobie tą stronę i jakoś nie widzę tej informacji. W ogóle mam takie wrażenie, że ta strona jest jakaś na wpół zaktualizowana...

Wygląda na to, że tylko daty zmienione, a reszta bez zmian.
W regulaminie wszystko wyczytałem.
Ale jest cień szansy na zmianę trasy, choćby trochę.
Pod trasą jest napisane: "projekt trasy, trasa może ulec zmianie".
Szkoda, że Włodek nie zagląda tutaj.

« 1 Paź 2017, 10:14 »

Wygląda na to, że tylko daty zmienione, a reszta bez zmian.
W regulaminie wszystko wyczytałem.
Ale jest cień szansy na zmianę trasy, choćby trochę.
Pod trasą jest napisane: "projekt trasy, trasa może ulec zmianie".
Szkoda, że Włodek nie zagląda tutaj.

Zgłoszenie już wysłane za pośrednictwem tego formularza na www. Czyli na coś się zapisałem, ale do końca nie wiem na co ;D  W sumie to mi obojętne, bo w żadnej z wcześniejszych edycji nie jechałem, ważne tylko żeby ta najbliższa zachowała cechy maratonu szosowego  :P

Offline Mężczyzna kosola

• Kosma
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 05.01.2016
« 1 Paź 2017, 14:39 »
Z początkiem października zostaje otwarte forum dla maratonu PIĘKNY WSCHÓD 2018. Podstawowe informacje na mojej stronie internetowej: www.lubelskavuelta.pl. Ruszają też zapisy poprzez stronę:www.lubelskavuelta.pl

Czy termin PW 2018 jest na 100% pewny? Czy jest chociaż cień szansy, że zostanie przesunięty na 5-6. Maj ?

Offline Mężczyzna wlodek191

• Miasto: Parczew
  • Na forum od: 15.01.2016
« 1 Paź 2017, 19:39 »
Witam wszystkich zainteresowanych PW2018!
Zapisy ruszyły!
termin jest jak na razie otwarty, z moich rozmów z kilkoma zainteresowanymi wywnioskowaliśmy że termin 28-29.04 pozwoli mieć dla rodziny długi weekend. Jeżeli będzie przewaga głosów za terminem 5-6.05 to taki zapadnie.
Co do trasy: jej przebieg konsultowałem między innymi z Robertem Janikiem. I dla tego jej przebieg wyedytowałem w odwróconej formie do trasy z 2016. Nie upieram się przy niej, choć dla mnie jako organizatora jest to wielkie ułatwienie. Z Waszego punktu widzenia, a i sam też bym wolał jechać "nową" trasą. Mnie też podoba sie trasa "KIESWY": https://www.gpsies.com/mapOnly.do?fileId=ytgwoqzmfmtvwanu&isFullScreenLeave=true . Definitywnie termin i trasy  zostaną potwierdzone 1 stycznia 2018.
pozdrawiam
Włodek

• Użytkownik forum
« 1 Paź 2017, 19:56 »
Odwrócona trasa 2016? Ło matko, już nie mam ochoty. Włodek, zmień trasę plizz. I termin kwietniowy niech zostanie.
Absurdalny Eli

Offline Mężczyzna m.arek

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.03.2014
« 1 Paź 2017, 20:44 »
To się zapiszę, choć na razie nie wiem na co.
Definitywnie potwierdzę, jak się potwierdzi na co się zapisałem  :lol:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum