Autor Wątek: Andaluzja listopad 2017  (Przeczytany 1184 razy)

Offline Mężczyzna damiann

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 20.03.2017
Andaluzja listopad 2017
« 21 Wrz 2017, 09:02 »
Szukam chętnego/chętnych na 2 tygodniowy wypad na rower w terminie 9-25.XI, Hiszpania-Malaga.
Robimy pętlę po andaluzyjskich pagórkach. Główny cel to wjazd na Veletę w masywie Sierra Nevada najwyżej położoną drogą w europie.
Wstępny zarys trasy: https://ridewithgps.com/routes/25029975
Podróżowanie z sakwami, głównie asfalty, szutry, bez ciężkiego terenu.
Noclegi w hostelach - koszt to 40-80zl/noc. Namiot na dziko czy kemping odpada ze względu na niską temperaturę w nocy.
Lot Ryanairem Wrocław-Malaga.
Jadę rowerem typu gravel z dwoma średniej wielkości sakwami więc w miarę na lekko.
Średni dystans dzienny to 60-100km i 1000-2000m up (poza  Veletą - ok 50km i 3500m up).
Zapraszam

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Odp: Andaluzja listopad 2017
« 21 Wrz 2017, 09:04 »
Piszesz "robimy" - czyli jest to jakaś większa grupa? Dopisz jeszcze kto jedzie, w jakim jest wieku, z jakim doświadczeniem wyprawowym i tak dalej. Im więcej szczegółów tym lepiej.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna zoro27

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 12.05.2014
« 28 Wrz 2017, 12:33 »
Dobry śpiwór i już jest ciepło :) Za te 14 dni średnia 60 zł za noc to masz dajmy na to  800 z groszem , a za tą cene tojuz masz bardzo doby  śpiwór  który posłuży ci na innych wyjazdach.
A jakie przygody przy tym możesz przezyc np. skorpion w namiocie :)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 10 Paź 2017, 08:34 »
W Hiszpanii? ;)

Pico popsuło cały profil tej proponowanej trasy...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna damiann

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 20.03.2017
« 13 Paź 2017, 10:12 »
Piszesz "robimy" - czyli jest to jakaś większa grupa? Dopisz jeszcze kto jedzie, w jakim jest wieku, z jakim doświadczeniem wyprawowym i tak dalej. Im więcej szczegółów tym lepiej.

My czyli ja + hipotetyczne osobi z którymi będę jechać ;)
Póki co jestem tylko ja.
Nie da się wyedytowac posta więc napisze tutaj.
Mam na imię Damian, mieszkam we Wrocławiu, mam 30 lat. Nie mam wielkiego doświadczenia jako podróżnik (jedna 2 tyg wyprawa po europie) ale spore rowerowe. Mam za sobą masę jednodniowych wyjazdów - czy to szosowych czy terenowych.
Nie lubię dużych miast, wole podróżować blisko przyrody. Uwielbiam jazdę po górach.

Dobry śpiwór i już jest ciepło :) Za te 14 dni średnia 60 zł za noc to masz dajmy na to  800 z groszem , a za tą cene tojuz masz bardzo doby  śpiwór  który posłuży ci na innych wyjazdach.
A jakie przygody przy tym możesz przezyc np. skorpion w namiocie :)

Z dzikich, wściekłych zwierzat w Hiszpani to tylko króliki ;)
Myślałem o namiocie ale jednak jest co wjeżdżać do góry (każdy gram bagazu się liczy) a i
kwestie higieny też sa istotne. W każdym razie nie podjąłem jeszcze decyzji co do noclegów

W Hiszpanii? ;)

Pico popsuło cały profil tej proponowanej trasy...

A co nie tak z Veletą? Uważam że warto mieć jakiś cel na wyprawie a droga przez masyw Sierra Nevady jest niewątpliwą atrakcją.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum