Autor Wątek: Maraton Karpacki Hulaka 2018  (Przeczytany 41030 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Odp: Maraton Karpacki Hulaka 2018
« 22 Wrz 2017, 18:35 »
Podjazdy asfaltowe do schronisk, są ewidentne, ale w opisie imprezy na swojej stronie zilustruje je na mapach, by nie było wątpliwości. Nie chcę ich wprowadzać w mapę, bo ktoś uzna, że są obowiązkowe do przejechania. W przyszłorocznej edycji zaliczamy punkty, a nie segmenty.

Po co? Myślałem że w tym rzecz, żeby się przygotować i odpowiednio przyłożyć do planowania trasy. Podpytać, poczytać a być może wcześniej sprawdzić :icon_smile:
 Są punkty do zaliczenia i dziękuję. Jak ktoś chce, to może wybrać pieszy szlak i też dotrze.

Trzeba trochę pokombinować, doczytać, poszukać w sieci. Szukanie swoich szans w różnych rozwiązaniach to część tej zabawy.

No właśnie.

Ze swojej stronie polecam system SMS z MRDP, raz można pisać co się chce i automatycznie jest to zamieszczane na stronie, a dwa tabela wyników daje również automatyczne wyniki na żywo (jedynie ograniczenie to brak zasięgu na pk). W systemie jest możliwość ustawienia godziny startu, dzięki czemu czas mety będzie dla każdego zgodny z rzeczywistością.

Jestem za.

Mi wstępnie wyszło 630 km i 8500m. Ale trzeba się temu będzie przyjrzeć z bliska :wink:

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 22 Wrz 2017, 19:08 »
Po co? Myślałem że w tym rzecz, żeby się przygotować i odpowiednio przyłożyć do planowania trasy. Podpytać, poczytać a być może wcześniej sprawdzić :icon_smile:
 Są punkty do zaliczenia i dziękuję. Jak ktoś chce, to może wybrać pieszy szlak i też dotrze.

Popieram. Nie ma co podawać na tacy, którędy jechać.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 22 Wrz 2017, 20:00 »

Popieram. Nie ma co podawać na tacy, którędy jechać.

Mi pasuje ;-)

U mnie kilka tras, ale najszybszą, choć nie najkrótszą, wydaje się być trasa przez Jamną (605 km, 8531m)
« Ostatnia zmiana: 22 Wrz 2017, 20:59 skrzysie.k »

Offline Mężczyzna m.arek

• Na forum od: 17.03.2014
« 22 Wrz 2017, 22:24 »
U mnie 590/8660, ale jeszcze myślę coś urwać

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 22 Wrz 2017, 23:22 »
Przez Tatry to ja mam 574:)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 23 Wrz 2017, 00:39 »
Staram się uniknąć ruchliwych dróg i będę ostatni :)
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 23 Wrz 2017, 00:42 »
Czy jest szansa, że ktoś skończy już w niedzielę rano (i musiałby czekać cały dzień)?

Poprzednią edycję konczyłem w nocy z soboty na niedzielę, chyba jakoś koło północy. Startowałem w piątek o 6 rano.

Wstępnie nakreślona trasa na tę edycję wskazuje na podobny dystans i sumę podjazdów, więc podejrzewam że tak, da się bez większego problemu być w Krakowie w niedzielę rano i to wyspanym.

Pomysł Marcela na spotkanie w ustalonym miejscu, wydaje się najlogiczniejszy. W niedzielę, będziemy więc mieli zarezerwowany własny kąt w jakimś przytulnym miejscu w Krakowie z dobrą kuchnią i "izotonikami". ;-)

Fajnie gdyby ten kąt otwierał się już za dnia, tak by mogły z niego skorzystać w niedzielę i ranne ptaszki i te ciężko ranne.

Przehyba to godzina wspinaczki i 35 min na zjazdy tą samą drogą, a przelot offrodem na południe, może okazać się nie lada wyzwaniem.

Tak się własnie zastanawiam. Przehyba ze Szlachtowej to realny plan czy będę rower targał na plecach a zębami chwytał się korzeni? ;)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 23 Wrz 2017, 08:06 »

Przehyba to godzina wspinaczki i 35 min na zjazdy tą samą drogą, a przelot offrodem na południe, może okazać się nie lada wyzwaniem.

Tak się własnie zastanawiam. Przehyba ze Szlachtowej to realny plan czy będę rower targał na plecach a zębami chwytał się korzeni? ;)

Zielony szlak jest dość łagodny, na góralu to tam się leci, na gravelu da się zjechać choć sporo zależeć będzie od warunków.

Offline Mężczyzna m.arek

« 23 Wrz 2017, 12:30 »

Zielony szlak jest dość łagodny, na góralu to tam się leci, na gravelu da się zjechać choć sporo zależeć będzie od warunków.
A nie lepiej najpierw wzdłuż strumyka dokąd jest sensowna droga, potem kawałek z buta w prawo i końcówka szlakiem narciarskim?

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 23 Wrz 2017, 12:57 »
Może po prostu wspólnie ustalmy najlepszą trasę i kłopot z głowy. ;)

« 23 Wrz 2017, 13:24 »
Najfajniejsze w Krzyśkowym pomyśle jest chyba jednak własny wybór trasy i godziny startu.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna m.arek

« 23 Wrz 2017, 14:53 »
Najfajniejsze w Krzyśkowym pomyśle jest chyba jednak własny wybór trasy i godziny startu.
i możliwość podglądania rywali na RWGPS

« 23 Wrz 2017, 16:02 »
i możliwość podglądania rywali na RWGPS

Ja jestem upubliczniony na RWGPS ale można "sprywatyzować" trasy jakby ktoś miał taką potrzebę ;)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 23 Wrz 2017, 19:26 »
u mnie w RWGPS nie ma opcji aby dać "private" zawsze jest public

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 23 Wrz 2017, 19:49 »
u mnie w RWGPS nie ma opcji aby dać "private" zawsze jest public

Ja miałem taką opcję podczas uploadu pliku gpx. Wyeksportuj więc i załącz na nowo. Inaczej to nie wiem czy się da.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum