Autor Wątek: Maraton Karpacki Hulaka 2018  (Przeczytany 41036 razy)

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
Odp: Maraton Karpacki Hulaka 2018
« 8 Sie 2018, 22:28 »
musże przyznac ze to zdecydowanie najciekawsza forma sposród imprez w których nie startuję  :lol:
Gratuluję Krzysiek świetnego pomysłu!

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 8 Sie 2018, 22:46 »
Podsumowanie i wyniki

http://szlakiidrogi.pl/podsumowanie-maratonu-karpacki-hulaka-2018/

To musi być niezła wyrypa, skoro tylko 13 osób zostało sklasyfikowanych. Sam pomysł z samodzielnym układaniem trasy mi się podoba. Jak nic nie przeszkodzi, spróbuję swoich sił za rok. Miałem to zrobić w tym, ale zabrakło czasu.
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna jedroll

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 19.04.2018
« 9 Sie 2018, 08:44 »
Krzychu ale opcja gravelowa jako opcja w sensie do wyboru, gravel or kombinacja punktów i segmentów, czy sama wersja gravelowa? Bo jeśli sama opcja gravelowa to ogranicza już sprzętowo na pewno start dla wielu osób... No dobra dla mnie :D a muszę się jeszcze raz rozliczyć z Hulaką za rok :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 9 Sie 2018, 08:53 »
Najgorsze jest w przyszłym roku nagromadzenie w krótkim czasie fajnych imprez (zakładam że wszystkie trzy odbędą się w lipcu i sierpniu), tych które mi się jakoś specjalnie podobają: Wisła1200, Karpacki Hulaka, GMRDP. Z różnych względów będę mógł wybrać tylko jedną z nich, może ewentualnie przy pomyślnych wiatrach dwie, a Hulaka gdzieś po głowie chodzi :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 9 Sie 2018, 09:15 »
Krzychu ale opcja gravelowa jako opcja w sensie do wyboru, gravel or kombinacja punktów i segmentów, czy sama wersja gravelowa? Bo jeśli sama opcja gravelowa to ogranicza już sprzętowo na pewno start dla wielu osób... No dobra dla mnie :D a muszę się jeszcze raz rozliczyć z Hulaką za rok :)

Pomysł na gravelową wersję idzie w poprzek z dotychczasową ideą, bo zakłada jazdę po śladzie i do tego, z punktu A do B. Trasa liczy 818 km i 17200 m (na podstawie rwgps), a odcinki terenowe stanowią ok. 40-45% całkowitej długości. Jest to więc autonomiczny pomysł, nad którym popracuję we wrześniu (objazd w ramch urlopu). Być może zrobię z tego osobną imprezę ;-) Poza tym, mam już wstepną wersję Hulaki na 2019 r opartą na zasadach, z dwóch pierwszych edycji. 

Najgorsze jest w przyszłym roku nagromadzenie w krótkim czasie fajnych imprez (zakładam że wszystkie trzy odbędą się w lipcu i sierpniu), tych które mi się jakoś specjalnie podobają: Wisła1200, Karpacki Hulaka, GMRDP.

Olo, jesli terminy dla tych imprez się powtórzą, to przyszłoroczny kalendarz na VII i VIII będzie wyglądał mniej więcej tak:
- Wisła 1200: 6.07.19 - start
- Karpacki Hulaka: 26.07.19 - start
- GMRDP: 17.08.19 - start

;-)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 9 Sie 2018, 09:32 »
Mamy więc bogactwo imprez. Brać, wybierać, nie wybrzydzać... :)
Zasady Hulaki są tak elastyczne, że każdy może sobie trasę gravelową lub szosową ułożyć. Co tu zmieniać?

Offline Mężczyzna Vir

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 18.01.2017
« 9 Sie 2018, 09:34 »
Olo, jesli terminy dla tych imprez się powtórzą, to przyszłoroczny kalendarz na VII i VIII będzie wyglądał mniej więcej tak:
;-)
I jak dobrze to ułożyć to nie trzeba brać wiele wolnego ;)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 9 Sie 2018, 09:53 »
Mamy więc bogactwo imprez. Brać, wybierać, nie wybrzydzać... :)
Zasady Hulaki są tak elastyczne, że każdy może sobie trasę gravelową lub szosową ułożyć. Co tu zmieniać?
Tak, w opcji tradycyjnej znów będzie możliwość skorzystania ze skrótów terenowych ☺ No i zostawiam pk na Przehybie by niektórzy mogli wziąć rewanż ☺

Offline Mężczyzna mw

• Miasto: Puszcza
  • Na forum od: 15.04.2011
« 9 Sie 2018, 10:03 »
Pomysł na gravelową wersję idzie w poprzek z dotychczasową ideą, bo zakłada jazdę po śladzie i do tego, z punktu A do B. Trasa liczy 818 km i 17200 m (na podstawie rwgps), a odcinki terenowe stanowią ok. 40-45% całkowitej długości. Jest to więc autonomiczny pomysł, nad którym popracuję we wrześniu (objazd w ramch urlopu). Być może zrobię z tego osobną imprezę ;-)

Imprezy o takiej formule brakuje i myślę, że część osób byłaby nią zainteresowana. Zwłaszcza gdyby odcinki gravelowe były całkowicie przejezdne na rowerze gravelowym  a nie kamole rodem z MTB:) Pomysł na dwie imprezy ciekawy albo opcja naprzemienna się kłania. Nie każdemu może odpowiadać formuła obecnego Hulaki.  Poza tym wątek rywalizacji jest chyba większy przy wspólnym starcie.

Offline Mężczyzna jedroll

• Miasto: Zakopane
  • Na forum od: 19.04.2018
« 9 Sie 2018, 10:04 »

Pomysł na gravelową wersję idzie w poprzek z dotychczasową ideą, bo zakłada jazdę po śladzie i do tego, z punktu A do B. Trasa liczy 818 km i 17200 m (na podstawie rwgps), a odcinki terenowe stanowią ok. 40-45% całkowitej długości. Jest to więc autonomiczny pomysł, nad którym popracuję we wrześniu (objazd w ramch urlopu). Być może zrobię z tego osobną imprezę ;-) Poza tym, mam już wstepną wersję Hulaki na 2019 r opartą na zasadach, z dwóch pierwszych edycji. 

Najgorsze jest w przyszłym roku nagromadzenie w krótkim czasie fajnych imprez (zakładam że wszystkie trzy odbędą się w lipcu i sierpniu), tych które mi się jakoś specjalnie podobają: Wisła1200, Karpacki Hulaka, GMRDP.

;-)

no to extra...ale chyba też czas myśleć coraz poważniej nad kupnem kolejnego roweru ;)

Offline Mężczyzna emes

• i tak nie dojedzie
  • Miasto:
  • Na forum od: 09.06.2010
    • http://north-south.info
« 9 Sie 2018, 11:07 »
Wisła1200, Karpacki Hulaka, GMRDP. Z różnych względów będę mógł wybrać tylko jedną z nich, może ewentualnie przy pomyślnych wiatrach dwie, a Hulaka gdzieś po głowie chodzi :)

To proste. Wybierz tą, w której nie jechałeś :)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 2 Paź 2018, 11:44 »
Pomysł na gravelową wersję idzie w poprzek z dotychczasową ideą, bo zakłada jazdę po śladzie i do tego, z punktu A do B. Trasa liczy 818 km i 17200 m (na podstawie rwgps), a odcinki terenowe stanowią ok. 40-45% całkowitej długości. Jest to więc autonomiczny pomysł, nad którym popracuję we wrześniu (objazd w ramch urlopu).

Jak po objeździe? Ujawnisz rąbka tajemnicy? Ciekawi mnie przebieg trasy bezasfaltowej. Gdyby tak jeszcze udało się dociągnąć do 99,99% odcinków bez asfaltu - byłoby zachęcająco.

PABLO

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Na forum od: 22.09.2013
« 2 Paź 2018, 11:53 »
Gdyby tak jeszcze udało się dociągnąć do 99,99% odcinków bez asfaltu - byłoby zachęcająco.

PABLO

He, he.. mam wrażenie, że nieco za szybko asfaltują. ;)  Choć pewnie kierowcy nie podzieliliby tej opinii.
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 2 Paź 2018, 15:57 »
Pomysł na gravelową wersję idzie w poprzek z dotychczasową ideą, bo zakłada jazdę po śladzie i do tego, z punktu A do B. Trasa liczy 818 km i 17200 m (na podstawie rwgps), a odcinki terenowe stanowią ok. 40-45% całkowitej długości. Jest to więc autonomiczny pomysł, nad którym popracuję we wrześniu (objazd w ramch urlopu).

Jak po objeździe? Ujawnisz rąbka tajemnicy? Ciekawi mnie przebieg trasy bezasfaltowej. Gdyby tak jeszcze udało się dociągnąć do 99,99% odcinków bez asfaltu - byłoby zachęcająco.

PABLO
Pablo, z objazdu trasy nic nie wyszło: od ponad 2 tygodni leczę kontuzję :-(

Mariobiker

• Gość
« 2 Paź 2018, 17:33 »
od ponad 2 tygodni leczę kontuzję :-(

Wracaj szybko do zdrowia  :)

W pierwszej edycji były segmenty, w drugiej punkty to może w trzeciej będzie dla wszystkich taka sama trasa i wspólny start.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum