Autor Wątek: Licznik rowerowy ze stałym podświetleniem  (Przeczytany 3049 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Szukam prostego licznika z możliwością włączenia ciągłego podświetlenia (warunek konieczny), nie interesują mnie takie w których można włączyć podświetlenie na kilka sekund.
Są jakieś oferujące to modele na rynku?

Offline Mężczyzna Lupus

• Na forum od: 01.09.2011

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
Nie jestem pewien czy Garmin Edge 20 ma opcję stałego podświetlenia ale od Edge 25 taka funkcja występuje.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
Nie jestem pewien czy Garmin Edge 20 ma opcję stałego podświetlenia ale od Edge 25 taka funkcja występuje.
To za droga opcja, Garmina i Wahoo mam, mogę tam ustawić stałe podświetlenie, ale wtedy nie pociągnie mi kilkunastu godzin. Chodzi o prosty licznik bez gps, może być używka.

• Użytkownik forum
Spróbuj w takim razie znaleźć używkę CATEYE CC-MC100W - nowy kosztował koło 200 zł i chyba miał opcję stałego podświetlenia.

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
A jakbyś garmina podpiął pod prąd z dynama?

• Użytkownik forum
A jakbyś garmina podpiął pod prąd z dynama?

najlepiej przez powerbank - bo przy spadku ładowania komunikaty o odłączeniu od sieci mogą być irytujące

• Użytkownik forum
To za droga opcja, Garmina i Wahoo mam, mogę tam ustawić stałe podświetlenie, ale wtedy nie pociągnie mi kilkunastu godzin. Chodzi o prosty licznik bez gps, może być używka.

wymienionego wyżej CATEYE masz tutaj - co prawda słoneczna Kalifornia ale za to jest nowy

https://www.ebay.com/p/CatEye-Micro-Wireless-Computer-CC-Mc100w-Bike-Bicycle-Speedometer/1201511852

używki są od 15$

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Też szukałem na dłuższe jazdy po nocy... nie znalazłem... skończyło się ubieraniem czołówki i przywykłem do tego rozwiązania. Ma to tę zaletę, że oświetlam także GPS :wink: .
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Nie wiem ile taki zwykły licznik, zazwyczaj na baterii CR 2032, pociągnie ze stałym podświetleniem. Może się okazać, że też nie dłużej niż kilkanaście godzin.
Sigma miała w ofercie liczniki z podświetleniem. Był to kiedyś BC 16.12, a teraz z nowych modeli jest 16.16.
« Ostatnia zmiana: 25 Wrz 2017, 18:14 4gotten »
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
Sigma miała w ofercie liczniki z podświetleniem. Był to kiedyś BC 16.12, a teraz z nowych modeli jest 16.16.
Ale podświetlenie włącza się tylko na kilka sekund po naciśnięciu dowolnego przycisku a potem gaśnie czyli nie spełnia warunku Ricardo aby podświetlało non stop.
Też mi się wydaje, że aby to działało długo to musiało by być zasilane z czegoś pojemności paluszka AAA/AA a nie pastylki CR.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Ale podświetlenie włącza się tylko na kilka sekund po naciśnięciu dowolnego przycisku a potem gaśnie czyli nie spełnia warunku Ricardo aby podświetlało non stop.
Kiedyś ratowałem się w ten sposób, że na kasku montowałem małą lampkę Sigmy bądź Autora i doświtlałem kokpit w ten sposób. Waga znikoma, a pozytek był całkiem spory. Przydawała się również, kiedy trzeba było w nocy zmieniać dętkę.
Nie miałem akurat tego licznika, ale przeglądając instrukcję online wydawało mi się, że jedno naciśnięcie przycisków to "on", a drugie "off" :icon_redface:
Kiedyś Sigma oferowała osobne podświetlenie do swoich liczników, taką minilampeczkę , chyba zasilną osobną CR 2032. Było to jednak dawno temu...
EDIT: znalazłem, wyglądało to tak: https://www.amazon.de/SIGMA-SPORT-Fahrradcomputer-Display-Licht/dp/B00175I18A
« Ostatnia zmiana: 25 Wrz 2017, 22:23 4gotten »
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Moja Sigma (numerek typu 2200, 2900.. nie pomnę..) miały możliwość włączenia podświetlenia na stałe. Jednak bateryjka 2450 znikała momentalnie (a kosztowała koszmarnie). Zdecydowanie to nie było nawet wspomniane naście godzin.
W czasach VDO korzystałem z przerobionej lampki do GameBoy'a i battery packa (na taśmę i zipy to).
Ale jak korzystasz z dynama.. to faktycznie zdecydowanie najlepsza opcją jest coś "smart" ("stare" ipBike przebija dowolny licznik). Chyba Wigor jeździ(ł) z Xperią Z3 Compact
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum