Autor Wątek: Marin Four Corners - Marian  (Przeczytany 27532 razy)

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
Odp: Marin Four Corners - Marian
« 25 Lut 2018, 09:30 »
Na zdjęciach Twojego roweru zauważyłem w paru miejscach uszkodzenia powłoki lakierniczej, m.in. na przedni widelcu nad mocowaniami oraz na tylnych widełkach w okolicach montażu bagażnika.

Nie pamiętam czy na przednim widelcu uszkodzenie było od nowości, ale jak zauważyła Ann88, przy bagażniku już było. Jest to otarcie do metalu, ale śladu rdzy nie widzę. Ower co najmniej raz przewrócił się wraz z innymi rowerami w garażu. Raz też łańcuch spadł z tarczy, czy się jakoś zakleszczył i spowodował uszkodzenie lakieru tuż za korbą.
Jednak generalnie na razie lakier oceniam dobrze. Lepiej niż na Accent Nordkapp, gdzie delikatne rysy na lakierze pojawiają się od patrzenia :)
Widziałem w Twoim wątku informację o uszkodzeniach lakieru i wydaje mi się, że u mnie od upadku śruby, uszkodzenie nie powstałoby. Ale takie sytuacje są mocno losowe więc pewności nie ma.
Jak zrobi się cieplej to umyję rower i wtedy przyjrzę się dokładniej moim uszkodzeniom i dam znać.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 25 Lut 2018, 09:43 »
Koniecznie zrób zaprawki. Powinieneś od tego zacząć.

Online Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
« 25 Lut 2018, 11:41 »
Qbab, dziękuję za informację, odezwę się wiosną w takim razie. W między czasie będę obserwował jak lakier zachowuje się na mojej ramie, pozdrawiam.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline alaaloe

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.03.2011
« 13 Maj 2018, 23:52 »
Cytat: Felix w 24 Lut 2018, 22:10
Mój wzrost, też wypadał pomiędzy dwoma rozmiarami (S/M) i zdecydowałem się na M kierując się tym iż większy powinien być wygodniejszy na dłuższe dystanse, i póki co nie żałuje. Wygody życzę.

Akurat w takim wypadku lepiej jednak brać mniejszą ramę, bo w razie niedopasowania łatwiej jest dostosować za małą ramę niż za dużą. Wielu pro-zawodników jeździ na ramach mniejszych o 1-2 rozmiary niż ich wzrost by na to wskazywał, to pokazuje, że na mniejszym rozmiarze ramy da się spokojnie jeździć.

Ale też przy wyborze ramy nie sam wzrost jest jedynym parametrem, w przypadku nietypowej proporcji ciała - dłuższych lub krótszych niż normalnie nóg trzeba to brać pod uwagę. Dlatego kupowanie przez sieć, bez mierzenia roweru jest nieco ryzykowne, jeśli mamy taką możliwość to zawsze lepiej pojeździć trochę na rowerze o bardzo zbliżonej geometrii.

Zastanawiam się nad zakupem i mam właśnie trochę wątpliwości związanych z rozmiarem ramy. Również waham się pomiędzy S i M, kłopotliwe jest to, że ten model ogólnie jest słabo dostępny, sprzedawcy napominają o jakichś cudem zdobytych egzemplarzach, tak że rozmiaru S w ogóle w sklepach do porównania nie ma. Mój wzrost to 171, producent podaje przedział dla M, po przeliczeniu na cm: 168-177, czy w takim wypadku też jestem „pograniczem” i lepiej przy S obstawać? Rozumiem, że wzrost to nie wszystko, z tym że przy krótkiej próbnej jeździe dookoła sklepu trudno było mi ocenić wygodę:/

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 14 Maj 2018, 17:24 »
Przy tym wzroście brałbym M do podróżowania lepsza ciut większa rama do ścigania mniejsza ;)
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 15 Wrz 2020, 10:53 »
czy do modelu wyposażonego w koła 27,5 cala, bo rama jest S, wchodzą koła 29 cali?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum