Myślicie, że da radę nim się wybrać w dłuższą podróż ciągnąc przyczepkę?
... na osprzęcie deore xt...
niewykorzystany opór pancerza tylnego hamulca, ale to tylko jeśli koniecznie musiałbym się do czegoś przyczepić.
Cytat: RS w 3 Paź 2017, 16:16 niewykorzystany opór pancerza tylnego hamulca, ale to tylko jeśli koniecznie musiałbym się do czegoś przyczepić.Mógłbyś wyjaśnić o co chodzi? Bo nie do końca rozumiem.Ogolnie jestem świadomy, ze sprzęt może być w moim wieku, ale jakoś mi to nie przeszkadza:) ...I jakoś jestem wewnętrznie przekonany, że stare było lepiej robione.
A skoro o hamulcach mowa... Nie jestem pewien, czy wybór M739 jest najlepszym dla roweru długodystansowego. Te szczęki dość często łapią luzy czego efektem jest irytujące klekotanie. Dobrze jest mieć pod ręką gumki tzw. recepturki Jak zaczną klekotać, to wiedz, że to normalne. Shimano nawet wypuściło zestaw naprawczy dla tego hamulca, ale jest cholernie trudno osiągalny.
... Ale nie słyszę jakiegoś klekotania...
A co do XT, to nie wiadomo jaki jest suport, bo go nie widać. Nie potrafię też zidentyfikować kasety oraz przedniej przerzutki (ta wygląda na 739, czyli XT).XT jest też tylna przerzutka i szczęki hamulców. I to chyba tyle z XT.Korba to M563 - starzeńki LX, piasty i klamkomanetki chyba M510, czyli takie biedadeore, pozycjonowane odrobinę powyżej Alivio. Stery raczej nie XT.
Kaseta to raczej XT bo ma aluminiowy pająk. Czy ona jest 8-rzędowa? Jeżeli tak, to z manetkami mega9 nie będzie to dobrze działało. Korby mogą być XT, były takie. Przednia przerzutka jakoś mi się za to nie kojarzy z XT, za czarną ma obejmę...
Kaseta to raczej XT bo ma aluminiowy pająk. Czy ona jest 8-rzędowa? Jeżeli tak, to z manetkami mega9 nie będzie to dobrze działało. Przednia przerzutka jakoś mi się za to nie kojarzy z XT, za czarną ma obejmę :-) Ogólnie fajny rower.