Cytat: sierra w 5 Paź 2017, 10:45aczkolwiek piszemy tu o latarkach (raczej tych mocniejszych), które mogą spotkać się ze średnim aplauzem wśród pieszych, kiedy będziesz używać ich w mieścieBardziej przeszkadzają one oślepianym jadącym z naprzeciwka rowerzystom. Do miasta powinno się stosować tylko lampki z tzw. odcięciem, które nie świecą w kosmos. Szkoda, że to pogląd mało popularny.
aczkolwiek piszemy tu o latarkach (raczej tych mocniejszych), które mogą spotkać się ze średnim aplauzem wśród pieszych, kiedy będziesz używać ich w mieście
Ja nawet na maratonach wiozę drugą słabszą lampkę na kierownicy i miastach wyłączam solar storma. Do jeżdżenia po mieście faktycznie jakiś zwykły maktronik wystarczy.
I właśnie to mnie odstrasza...
dlatego używam ich WYŁĄCZNIE poza miastem
jeszcze gorsi są ci, którzy w mieście włączają w przedniej lampce tryb stroboskopu. Biłbym pompką po piętach.
Tylko taki tryb pozwoli Ci odróżnić się od innych świateł miasta, które raczej nie mrugają. Zgadzam się natomiast, że strobo nie może iść w kosmos czy w oczy innych użytkowników
Cytat: sierra w 5 Paź 2017, 12:05dlatego używam ich WYŁĄCZNIE poza miastemJeśli moje słowa odebrałeś jako jakąś uwagę pod Twoim adresem, to spieszę donieść, że nie miałem takich intencji.Chciałem tylko ogólnie zwrócić uwagę, że jeśli światło przeszkadza pieszym, to tym bardziej przeszkadza innym rowerzystom.