Autor Wątek: samotnie przez Rumunię na Bałkany  (Przeczytany 4340 razy)

Offline Mężczyzna DanielKot

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 08.08.2017
samotnie przez Rumunię na Bałkany
« 5 Paź 2017, 14:14 »
Cześć wszystkim!
Moja wyprawa może nie robić wrażenia na bardziej doświadczonych kolegach i koleżankach, jednakże dla mnie było to dosyć duże wyzwanie. Przede wszystkim była to moja pierwsza wyprawa, wcześniej nigdy nie wybrałem się na dłuższe niż jednodniowe wycieczki z sakwami, można by powiedzieć, że oszalałem :) może trochę tak też było. postanowiłem udać się SAM na Bałkany, przy okazji zahaczając o Transfagarasan road w Rumunii. Finalnie w 20 dni przejechałem 2413 km 16 noclegów w namiocie, 1 w wynajętej kwaterze w Bośni, 1 w garażu w Cluj w Rumunii, 1 w domu u miłego Pana na południu Rumunii, 1 w magazynie (z meblami?) w Medias w Rumunii . Nie zawsze było łatwo i przyjemnie, ale na pewno było warto :)
Trasa przejazdu -> https://ridewithgps.com/routes/25885436
Link do zdjęć ->   https://photos.app.goo.gl/AKnlxRQBfAdpuiHy2

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
Odp: samotnie przez Rumunię na Bałkany
« 5 Paź 2017, 14:21 »
Fajna wyprawa, ale galeria jakaś taka mała i monotematyczna  :icon_idea:

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 5 Paź 2017, 14:51 »
Hej,

Tak z ciekawości, w jaki sposób wracałeś?
"Never argue with idiots"

« 5 Paź 2017, 14:56 »
Hej,

Tak z ciekawości, w jaki sposób wracałeś?

ze Skopje samolot do Budapesztu (bilet z rowerem 180zł kupowany 2tyg wcześniej), a potem PolskiBus do Warszawy za 50zł(rower za free)

Offline Kobieta bruma

• Szukaj mnie tam, gdzie pieprz rośnie...
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 19.08.2015
« 5 Paź 2017, 15:08 »
Ja jestem pod wrażeniem. Pięknie pozwiedzane :)

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 5 Paź 2017, 15:46 »
Chciałem oglądnąć ale brak jakichkolwiek podpisów pod zdjęciami skutecznie mnie powstrzymał od tego pomysłu.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
« 5 Paź 2017, 15:48 »
Brawo za odwagę. Coś przekroczyłeś, osiągnąłeś, doświadczyłeś, mam nadzieję, że to początek czegoś większego. Jesteś teraz bogatszy, stać Cię na dalsze podboje. Tu GRATULACJE.
Zdjęcia obarczone są syndromem, "tu byłem". Ale mam nadzieję, że w przyszłości to się zmieni. Nie wszystko i nie od razu. Powodzenia.
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 5 Paź 2017, 16:11 »
danielu!
bardzo fajna wycieczka :)
(komentarzami malkontentow się nie przejmuj ;) )

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 5 Paź 2017, 16:17 »
Chciałem oglądnąć ale brak jakichkolwiek podpisów pod zdjęciami skutecznie mnie powstrzymał od tego pomysłu.
Niby jak ma to zrobić? W Google zdjęcia nie można podpisywać pojedynczych zdjęć.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 5 Paź 2017, 16:24 »
Niby jak ma to zrobić? W Google zdjęcia nie można podpisywać pojedynczych zdjęć.

Nie wiem jak ma to zrobić. Wiem, że nie lubię oglądać nie podpisanych zdjęć. Napisałem swoją opinię i to czy autor weźmie ją sobie do serca czy nie, to już Jego sprawa  :)
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

« 5 Paź 2017, 16:28 »
racja! już naprawione :)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 5 Paź 2017, 16:34 »

A jest jakiś przymus korzystania z Google zdjęcia?
Ja też lubię wiedzieć co oglądam. Bez tej informacji traktować można taką relację tylko jako samochwalstwo i należałoby je wrzucać do wątku "Zdjęcia", gdyby taki istniał.
Informacja o tym, co zdjęcie przedstawia, pozwala oglądaczom jakoś z tej foty skorzystać. W innym wypadku jest to tylko oglądanie obrazka.

DanielKot, nie przejmuj się tą wymianą poglądów. Twoja wyprawa bardzo mi się podoba i liczę na relację z kolejnych.
Z podpisanymi fotami  ;)

ed.
Za długo pisałem...
Namiot to decathlonowy wynalazek za stówkę? Pytam, bo niedawno była dyskusja o niskobudżetowym namiocie i jako jedna z propozycji pojawił się tam ten produkt.
Na Twoich fotach raczej nie zachęca do zakupu  ;)  ;D
Jak się spisywał?

« 5 Paź 2017, 16:53 »

A jest jakiś przymus korzystania z Google zdjęcia?
Ja też lubię wiedzieć co oglądam. Bez tej informacji traktować można taką relację tylko jako samochwalstwo i należałoby je wrzucać do wątku "Zdjęcia", gdyby taki istniał.
Informacja o tym, co zdjęcie przedstawia, pozwala oglądaczom jakoś z tej foty skorzystać. W innym wypadku jest to tylko oglądanie obrazka.

DanielKot, nie przejmuj się tą wymianą poglądów. Twoja wyprawa bardzo mi się podoba i liczę na relację z kolejnych.
Z podpisanymi fotami  ;)

ed.
Za długo pisałem...
Namiot to decathlonowy wynalazek za stówkę? Pytam, bo niedawno była dyskusja o niskobudżetowym namiocie i jako jedna z propozycji pojawił się tam ten produkt.
Na Twoich fotach raczej nie zachęca do zakupu  ;)  ;D
Jak się spisywał?

Podpisane foty już są :D
A co do namiotu, tak - jest to decathlonowy wynalazek :D kosztował nawet chyba mniej niż 100zł - jakoś 80?  wiem, że zapłaciłem za niego mniej niż za śpiwór :D ogółem nie było z nim problemów, nie przemiękał(co w sumie było najważniejsze dla mnie) plus zmieściłem się tam ja przy swoich 195 cm. :) Jedyny problem jaki mi się pojawił to zerwana guma w jednym z kompletów kijków(stelażu), na szczęście udało się użytkować bez tego - trochę trudniej było rozłożyć namiot, ale dałem radę. Ogółem można śmiało polecić taki namiot jak ktoś szuka czegoś niskobudżetowego - ja plus sakwy się mieściłem na luzie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 5 Paź 2017, 17:14 »

Oczywiście, że można. Zresztą:
Podpisane foty już są

Tak, dla mnie też trochę za dużo autora na zdjęciach, ale przecież dla siebie je robi, nie dla nas. Grunt, żeby on był zadowolony.

Fajna wycieczka, nie zrażaj się krytyką - na to zawsze możesz u nas liczyć. ;)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 5 Paź 2017, 18:50 »
Jak na pierwszy raz to wcale nie mała wyprawa. Gratuluję wyjazdu.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum