Autor Wątek: Piękny Zachód 2018  (Przeczytany 16686 razy)

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
Odp: Piękny Zachód 2018
« 26 Lis 2018, 21:08 »
Hej,
Ja koszt maratonu przeliczam na 1km. Jeśli wychodzi taniej jechać taksówką to czuję frustrację :) a tak na poważnie większość Ultrasów zaczyna od imprez z pełnym wsparciem, gdyż to daje poczucie bezpieczeństwa w razie niepowodzenia. Można liczyć na pomocną dłoń jadąc przynajmniej w środku stawki.
Fakt, że przybyło uczestników ultra, a to spowodowało wzrost opłat startowych, to co było 4 lata temu już się nie wróci - podobnie jak ceny rowerów - nie ma takich jak 5 lat temu...
Każdy przechodzi przez pewne stadia, później wchodzi na etap imprez bez wsparcia z dużo mniejszym kosztem choć tych w naszym kraju jest bardzo mało.
Tak odmienne pozostają jeszcze brevety.pl - imprezy ze stosunkowo niską opłatą i fajną atmosferą tworzone przez pasjonatów.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 26 Lis 2018, 21:26 »
Pewien wzrost cen jest zrozumiały.
Ale tu jest cena zupełnie oderwana od rzeczywistości, grube przegięcie, to co dają organizatorzy nawet 1/2 tego co trzeba zapłacić nie jest warte.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 26 Lis 2018, 21:28 »
Pewien wzrost cen jest zrozumiały.
Ale tu jest cena zupełnie oderwana od rzeczywistości, grube przegięcie, to co dają organizatorzy nawet 1/2 tego co trzeba zapłacić nie jest warte.
Tylko o 10 zł jest drożej na TdPom z trasą ponad 700km i dwukrotnie wyższą liczbą PK. Reszta świadczeń podobna, włącznie z koszulką.

EDIT 27.11: Org chyba się troche zreflektował. Wpisowe potaniało o 50 zł. Brakuje jeszcze opcji wpisowego bez koszulki.
« Ostatnia zmiana: 27 Lis 2018, 12:21 4gotten »
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Mariobiker

• Gość
« 27 Lis 2018, 12:35 »
Tylko o 10 zł jest drożej na TdPom z trasą ponad 700km i dwukrotnie wyższą liczbą PK. Reszta świadczeń podobna, włącznie z koszulką.

Przejechałem TdP w 2017 roku i z czystym sumieniem mogę potwierdzić profesjonalne przygotowanie PK jak i całej reszty :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 27 Lis 2018, 15:04 »
450zł za trasę 700km z dobrej jakości PK jest jeszcze ceną do przyjęcia (choć drogo), podobnie jak i cena za BBT, gdzie płaci się dużo, ale i dużo dostaje. Natomiast 440zł za trasę 500km z kiepskimi organizatorami, co w zeszłym roku notowali bardzo duże wpadki - to już jest zdrowe przegięcie. Wiele osób które tę imprezę jechało, a z którymi rozmawiałem narzekało na podejście Wacława Żurakowskiego.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 27 Lis 2018, 23:01 »
440zł za trasę 500km z kiepskimi organizatorami, co w zeszłym roku notowali bardzo duże wpadki - to już jest zdrowe przegięcie.

Ciekawe ile zażądają za PZ 2001...  ::)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna hr Monte Kret

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 22.03.2017
« 28 Lis 2018, 09:32 »
... 440zł za dobowy maraton 500km - to grube przegięcie. ...

Niestety to trochę dużo, biorąc pod uwagę prestiż tej imprezy.
Dwa razy startowałem na Pięknym Wschodzie i chciałem pojawić się na Pięknym Zachodzie.
Niestety na etapie zimowego planowania sezonu trzeba wziąć kalkulator do ręki i przy danej imprezie policzyć nie tylko wpisowe, ale i dojazd, jakiś nocleg, wyżywienie. Kwota udziału rośnie, a bierzemy udział w iluś imprezach w roku.
Jeżeli Piękny Zachód nie jest dla mnie docelową imprezą, to wysokie wpisowe skłania do szukania tańszych i równie atrakcyjnych ofert w okolicy tego terminu.

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 28 Lis 2018, 10:04 »
... 440zł za dobowy maraton 500km - to grube przegięcie. ...

Niestety to trochę dużo, biorąc pod uwagę prestiż tej imprezy.
Dwa razy startowałem na Pięknym Wschodzie i chciałem pojawić się na Pięknym Zachodzie.
Niestety na etapie zimowego planowania sezonu trzeba wziąć kalkulator do ręki i przy danej imprezie policzyć nie tylko wpisowe, ale i dojazd, jakiś nocleg, wyżywienie. Kwota udziału rośnie, a bierzemy udział w iluś imprezach w roku.
Jeżeli Piękny Zachód nie jest dla mnie docelową imprezą, to wysokie wpisowe skłania do szukania tańszych i równie atrakcyjnych ofert w okolicy tego terminu.
I właśnie dlatego maratony liczące ok. 500 km organizuję we własnym zakresie. Koszt PZ razem z dojazdami, noclegiem ciężko zamknąć kwotą 700 pln. Ja mając w kieszeni stówę jestem panem przez 24 h jazdy... Zawsze jakiegoś kompana do jazdy znajdę, a jeśli nie to samotność na rowerze też ma swój urok. Poza tym trasę dobieram do swoich upodobań, przeważnie kieruję się w stronę Roztocza lub Gór Świętokrzyskich... Gdyby ktoś kiedyś chciał się przejechać to zapraszam do siebie (termin, trasa i dystans do ustalenia, na podwórku kilka namiotów się zmieści)

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 2 Gru 2018, 11:07 »
260 pln bez koszulki.
Jest info.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 2 Gru 2018, 11:47 »
260 pln bez koszulki.
Jest info.

A jednak można. Na moje wcześniejsze zapytanie w tej sprawie organizatorzy jeszcze wczoraj pisali na "fejsie", że nie da rady.

dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 2 Gru 2018, 11:56 »
Poza tym trasę dobieram do swoich upodobań, przeważnie kieruję się w stronę Roztocza lub Gór Świętokrzyskich... Gdyby ktoś kiedyś chciał się przejechać to zapraszam do siebie (termin, trasa i dystans do ustalenia, na podwórku kilka namiotów się zmieści)

a z przyjemnością, jakbyś coś rzucił z wyprzedzeniem z chęcią bym się przejechał :)

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 2 Gru 2018, 12:36 »
Poza tym trasę dobieram do swoich upodobań, przeważnie kieruję się w stronę Roztocza lub Gór Świętokrzyskich... Gdyby ktoś kiedyś chciał się przejechać to zapraszam do siebie (termin, trasa i dystans do ustalenia, na podwórku kilka namiotów się zmieści)

a z przyjemnością, jakbyś coś rzucił z wyprzedzeniem z chęcią bym się przejechał :)

Może zacznie się tworzyć nowa świecka tradycja. Ile zjem za tyle płacę a medali już cała fura.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna login

• Użytkownik forum
  • Miasto: Lublin
  • Na forum od: 13.01.2012
« 2 Gru 2018, 12:43 »
Może zacznie się tworzyć nowa świecka tradycja. Ile zjem za tyle płacę a medali już cała fura.

Maja Włoszczowska reklamowała ostatnio kolonoskopię, może byś się wybrał?

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 2 Gru 2018, 12:47 »

Maja Włoszczowska reklamowała ostatnio kolonoskopię, może byś się wybrał?

Wiedziałem, że mi czegoś do szczęścia potrzeba.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 4 Gru 2018, 19:14 »
260 pln bez koszulki.
Jest info.

Jak czytam w regulaminie to jeszcze należy dodać opłatę rejestracyjną 60 zł. - zgadza się?
Polski Klub MTB

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum