Tylne koło - Koga robi na zamówienie, uzywa obreczy Exal ML 21 na 40 szprych. Z kolem przez 4 lata i ponad 40 tys. km nie działo się nic, i chciałabym, zeby z nowym tez tak było
Sedymen, jeden z dealerów Kogi właśnie mi odpowiedział, że można zamówić. Może to też Ciebie by urządzało. U mnie koszt wysyłki przekracza wartość.. zobaczę.
... zniszczył Ci bardzo dobrą obręcz a zapłaci za przeciętną...
Cytat: ewcyna w 10 Paź 2017, 11:02Sedymen, jeden z dealerów Kogi właśnie mi odpowiedział, że można zamówić. Może to też Ciebie by urządzało. U mnie koszt wysyłki przekracza wartość.. zobaczę.Daj namiar. Obręcz mam ok. Poszukuję piasty, nawet na zapas kupię ewentualnie.
.....Ale nie wiem co zamówić, zeby bylo porównywalne - i tu proszę o pomoc.....Zgodnie z sugestiami z FB i chociazby tym artykłem https://www.cyclingabout.com/the-best-rims-for-bicycle-touring/ najlepiej byłoby Ryde Sputnik. ......
Napisz do jakiegoś dużego sklepu, np. bike-components.de, żeby Ci wysłali gotowe koło na obręczy Mavic A719 z 36 szprychami. To są pancerne obręcze i nie powinny sprawiać problemu.Szkoda czasu na szukanie obręczy z 40 oczkami i przeplatanie, skoro winowajca pokrywa koszty. Piastę ze starego koła zostaw sobie, albo wyślij do Polski i potem sprzedaj.