Autor Wątek: W(y)prawka Kaszubska - 21.04.2018  (Przeczytany 31043 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: W(y)prawka Kaszubska - 21.04.2018
« 28 Lis 2017, 19:51 »
W pierwszym wpisie tematu jest aktualna lista startowa. W razie błędów, wątpliwości, pytań - proszę o kontakt :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 7 Gru 2017, 20:34 »
Aktualizacja.

Opłata startowa wynosić będzie 30 zł (nocleg 30 zł za dobę). Jeżeli więc uczestnik przyjeżdża w piątek, a wyjeżdża w niedzielę, to uiścić musi w sumie 90 zł.

Terminy wpłat i dane bankowe do przelewu pojawią się za jakiś czas.

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 8 Gru 2017, 19:31 »
witam , mam pytanie, bo czytam i nie widze , być może ślepy jestem , ale czy tym maratonem  otworze sobie drogę do BBT 2018 ?? czyli jest ten maraton klasyfikowany do MP ? dz i pozdrawiam
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 8 Gru 2017, 20:55 »
witam , mam pytanie, bo czytam i nie widze , być może ślepy jestem , ale czy tym maratonem  otworze sobie drogę do BBT 2018 ?? czyli jest ten maraton klasyfikowany do MP ? dz i pozdrawiam

Ani dzień dobry, ani pocałuj mnie w........
...łańcuch.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Mariobiker

• Gość
« 8 Gru 2017, 23:04 »
czy tym maratonem  otworze sobie drogę do BBT 2018 ??

O edycji 2018 to możesz spokojnie zapomnieć, miejsca skończyły się wieki temu  ;)

...łańcuch.

Szach mat  ;D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 8 Gru 2017, 23:31 »
Może jest już zapisany a potrzebuje tylko kwalifikacji.

Mariobiker

• Gość
« 9 Gru 2017, 03:33 »
Może jest już zapisany a potrzebuje tylko kwalifikacji.

W takim przypadku należało troszkę inaczej sformułować pytanie  ;)

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 9 Gru 2017, 11:12 »
Tyle gadania, a odpowiedzi na pytanie brak. ;)

lesiak82, drogę sobie otworzysz (w sensie przygotowań i treningu), ale kwalifikacji nie uzyskasz.

Drugiego pytania ("czyli jest ten maraton klasyfikowany do MP ?") nie rozumiem, więc nie pomogę.
(U nas MP to Maraton Podróżnika, ale chyba nie to miałeś na myśli.)

Offline Bartek

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 15.11.2010
« 9 Gru 2017, 11:22 »
lesiak82, drogę sobie otworzysz (w sensie przygotowań i treningu), ale kwalifikacji nie uzyskasz.
W pierwszym poście olo pisze że ukończenie tego maratonu w czasie poniżej 30h daj kwalifikację do przyszłorocznego BBTour.

Ale kwalifikacja to nie wszystko. Zapisy na BBTour były już dawno i miejsca rozeszły się bardzo szybko.
Najwspanialsza mądrość – to poznanie samego siebie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 9 Gru 2017, 11:26 »
W pierwszym poście olo pisze że ukończenie tego maratonu w czasie poniżej 30h daj kwalifikację do przyszłorocznego BBTour.

No masz, ale wtopa. Już się nie odzywam.  :icon_redface:

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 9 Gru 2017, 17:26 »
Potwierdzam, uzgodnione wszystko z Robertem Janikiem. Złamanie 30 godzin zapewnia kwalifikację do BBTouru.

Osoby, które będą starały się o kwalifikację (tzn. jej jeszcze nie mają) będę prosił przed startem o zaznaczenie tego. Będę też od tych osób wymagał jakiegoś potwierdzenia przejazdu trasy (najlepiej plik .gpx, lub ewentualnie ustalimy miejsca gdzie trzeba będzie zrobić zdjęcie) - ja wszystkim ufam, ale skoro mam zaręczyć Robertowi że dana osoba spełniła wymagania, to wolę mieć na to papier  ;)

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 9 Gru 2017, 21:50 »

...łańcuch.
a witam to nie przywitanie ??
jeżeli chodzi o kwalifikacje do bbt to zapytałem żeby sie upewnić ,
a o mnie i o zapisy na bbt sie nie martwcie :) pozdro
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Obis

• Gość
« 9 Gru 2017, 23:15 »
Potwierdzam, uzgodnione wszystko z Robertem Janikiem. Złamanie 30 godzin zapewnia kwalifikację do BBTouru.

Osoby, które będą starały się o kwalifikację (tzn. jej jeszcze nie mają) będę prosił przed startem o zaznaczenie tego. Będę też od tych osób wymagał jakiegoś potwierdzenia przejazdu trasy (najlepiej plik .gpx, lub ewentualnie ustalimy miejsca gdzie trzeba będzie zrobić zdjęcie) - ja wszystkim ufam, ale skoro mam zaręczyć Robertowi że dana osoba spełniła wymagania, to wolę mieć na to papier  ;)
No to teraz u mnie pojawił się problem, czy jechać wyprawkę kaszubską i piękny wschód razem, czy wybrać udział pomiędzy oboma maratonami w celu kwalifikacji na BBT (ruchliwe szosy mi niestraszne).
Jestem na oba zapisany, ale jeszcze nie wiem, który maraton pojadę. Nie wiem, czy jest sens tłuc 2 maratony po 500 km w odstępstwie jednego tygodnia, czy darować sobie takie wyzwanie i zdecydować się na jedną opcję?
Czy wybierać pomiędzy 3 szansami (Kaszuby, PW i MP) czy dwoma (Kaszuby lub PW i MP) na kwalifikacje?

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 10 Gru 2017, 00:39 »
a witam to nie przywitanie ??

Sory gregory.

A może by tak cosik więce o sobie.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 10 Gru 2017, 11:07 »
Nie wiem, czy jest sens tłuc 2 maratony po 500 km w odstępstwie jednego tygodnia, czy darować sobie takie wyzwanie i zdecydować się na jedną opcję?
Czy wybierać pomiędzy 3 szansami (Kaszuby, PW i MP) czy dwoma (Kaszuby lub PW i MP) na kwalifikacje?
Tu nie chodzi o sens tylko Twoje możliwości. Jeśli polegniesz na W(y)prawce to bardzo prawdopodobne, że i na PW nie dasz rady. Wybierz jedno z nich i pojedź bez napinki, jako test, zbieranie doświadczeń, a jako właściwą kwalifikację potraktuj Maraton Podróżnika. W tym roku trasa MP jest łatwa i z ukończeniem w limicie kwalifikacyjnym nie powinno być większego problemu. Poza tym w czerwcu będziesz pewnie w dużo lepszej formie niż na przełomie kwietnia i maja. No chyba, że teraz już ostro trenujesz i jeden ze szczytów formy szykujesz na WK lub PW.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum