Autor Wątek: Indian Pacific Wheel Race 2018  (Przeczytany 27634 razy)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
Odp: Indian Pacific Wheel Race 2018
« 4 Kwi 2018, 05:13 »
Czy wiadomo ilu osobom na świecie udało się ukończyć wszystkie trzy imprezy - TCR, TransAm i IPWR?
Pewnie kilka osób by się znalazło.
Jeśli ktoś ma ochotę to wciąż można wesprzeć mój pobyt w Australii. Wracam w najbliższą niedzielę.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 4 Kwi 2018, 13:16 »
Pewnie kilka osób by się znalazło.
Raczej wątpliwe  ;)
To jest dopiero druga edycja IPWR, zresztą też nieoficjalna, z czego pierwszą odwołano w trakcie jej trwania i poza Allegaertem mało kto dotarł do mety. Tak więc tych co mają na koncie wszystkie trzy to trzeba szukać wśród tych jadących obecnie, a raczej nie widzę takich osób, paru mocniejszych co miało też TransAm na koncie się wycofało po odwołaniu imprezy.

Offline Mężczyzna DiDżej

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.10.2013
« 4 Kwi 2018, 23:31 »
I po wyścigu ....  :)

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.
Albert Einstein

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Wrz 2018, 16:03 »
Skąd ja to znam, lampek nie było, odblaski znikły, i tak dalej. Różnica taka, że poszkodowany nie może chociaż powiedzieć, że je miał. Ale to i tak nic nie zmieni. Dałem w tym wątku aby nie odgrzewać kotleta z 2017.
https://www.theguardian.com/sport/2018/sep/25/mike-hall-inquest-two-other-drivers-almost-hit-ultra-endurance-cyclist-court-hears

No nie jest tak do końca, bo różne są zeznania. Jedni kierowcy je widzieli, inni nie. Natomiast żenujące jest, że policja nie ma żadnych dowodów w sprawie, przecież do diabła - mieli jego strój i mieli jego rower, to chyba nie tak trudno jest stwierdzić czy miał odblaski czy nie, czy miał światełko czy nie, tutaj wypowiedź dziewczyny Mike'a Halla, która uczestniczy w procesie:
I am deeply disappointed with the police for their poor handling of the case and flawed investigation. For example:
A police reconstruction that failed to test several important elements of Mike’s visibility system.
Police failing to retain vital evidence such as Mike’s clothing.
Police failing to retain the drivers phone at the time of the accident. By his own admission the driver was distracted and we’ve been unable to test what the distraction was.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Wrz 2018, 16:28 »
Właśnie o to mi chodzi, że wyrok już był dawno "wydany" przez funkcjonariuszy na miejscu zdarzenia i w tym kierunku zabezpieczono materiał na pierwszych etapach śledztwa. Do tego zeznania.

No niestety bardzo słabo to wygląda. 1,5 roku przygotowywali sprawę - i nie mają nawet danych czy miał odblaski, czy miał oświetlenie? Ale to nie jest trzeci świat i w sądzie można wytknąć szereg niedociągnięć policji, czy też wnioskować o dowody, jak np. strój w jakim jechał wtedy kolarz. Bo bardzo trudno jest uwierzyć w to, że tak doświadczony ultramaratończyk mógłby jechać bez światła, a zeznania kierowców wcześniej go mijających są zupełnie sprzeczne - jedni twierdzą że był niewidoczny, inni, że doskonale widoczny.

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 26 Wrz 2018, 18:52 »
W 2 przypadkach, 2 instancjach, pomimo /fałszywych/ zeznań naocznych świadków /pasażerów/, nagonki prasowej, sądy orzekły na korzyść poszkodowanego /bez świadków/, tj. mą.

Nadmienię, w żadnych z tych przypadków szkody na życiu, zdrowiu, materiale nie ucierpiałem. Do zdarzeń, jakie na policję zgłosiłem, doszło w ruchu miejskim. Jak piszesz, łgali, bezpodstawnie pomawiali, oczerniali, wszystko, wszystko we wszystkich językach świata.

Na sali rozpraw dowiedziałem się, o mnie, przebiegu tych, innych zdarzeń /tych było znacznie więcej, sprawcy przeze mnie opisany przebieg zdarzeń potwierdzali, oddawali punkty, płacili mandaty/ /kłamliwie/ piszą* gazety lokalne, również "Nie". M.in. na treści tych artykułów strony przeciwne się powoływały.

*dla celu przygotowania tych artykułów piszący ze mną się nie kontaktowali
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum