Cytat: RS w 18 Gru 2017, 12:36Jest sporo dobrego do wypicia, już zazdroszczęDo przyjęcia australijskiego wina jestem już gotowy, nie muszę więcej trenować
Jest sporo dobrego do wypicia, już zazdroszczę
Na liście startowej jeszcze jeden Polak - Paweł PuławskiJeszcze tylko szuka 15 tys., żeby tam przeżyć:https://wroclaw.tvp.pl/35614474/rowerem-przez-australie-przeszkoda-brak-pieniedzy
Tak z innej beczki to mam mieszane uczucia gdy ktoś zbiera publicznie pieniądze na przyjemności. Dla mnie to taka przygoda życia na którą trzeba sobie zapracować... ale może jakiś dziwny jestem
Kolejny raz czytam, że to wyścig po bezdrożach Australii. Myślałem, że jest tam jednak trochę asfaltu
Bo czym są wyprawy np. himalaisty Bieleckiego finansowane ze zbiórek?
Pytałem się kiedyś Pawła czy nie szkoda mu kolan na jazdę singlem ( wszak dystans bardzo wymagający). Odparł, że podchodzi do tego "ideologicznie". Paweł jest kurierem rowerowym
Z tego co się orientuję Bielecki finansuje obecnie swoje wyprawy dzięki sponsorom, ewentualnie przy wsparciu organów państwowych. Kiedyś owszem były jakieś zbiórki. W oparciu o zbiórki działa Mackiewicz, w tej chwil nie wiadomo czy wróci żywy ze swojej wyprawy na Nanga Parbat ...
Właśnie odwołano IPWR2018