Cytat: "slawek"Cytat: "aard"Przecież chyba nikt tu nie twierdził, że sama kasa wystarczy?Nie wiem co Michał miał na myśli pisząc to ale dla mnie to właśnie tak zabrzmiało (że sama kasa wystarczy).Znowu jakoś dziwnie interpretujesz moje słowa.
Cytat: "aard"Przecież chyba nikt tu nie twierdził, że sama kasa wystarczy?Nie wiem co Michał miał na myśli pisząc to ale dla mnie to właśnie tak zabrzmiało (że sama kasa wystarczy).
Przecież chyba nikt tu nie twierdził, że sama kasa wystarczy?
Dla mnie rower i podróż to jednak jest odskocznia, a nie sposób na życie. Życie składa się dla mnie jeszcze z rodziny, z pracy, może z czegoś tam jeszcze co nie zawsze jest do końca uświadomione.
z samych tylko naszych znajomych, znam z 8 osób które były w drodze ponad 2+ lata i nikt z nich nie miał dużych funduszy
Ludzie szukają [a właściwie to mają zawsze gotowe] za dużo wymówek, powodów i "przeszkód" by czegoś nie zrobić.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
byc moze wyprawa nie dojdzie do skutku albo trzeba bedzie ja przerwac z jakiegos powodu- poki nie sprobuje nie przekonam sie czy jestem w stanie sprostac takiemu zadaniu. Poki co jestesmy uzbrojeni w pragnienie i nadzieje.
szukalismy towarzysza na wyprawe w himalaje, ktora nie doszla do skutku bo nie dopilnowalismy szczepien na czas to nasze szanse spadaja prawie do 0
sypiesz powodami "dlaczego nie" jak z rękawa ;-) a gdzie są na tak?
"dobra żona" i kochające dzieci zawsze zrozumieją
Ludzie szukają [a właściwie to mają zawsze gotowe] za dużo wymówek, powodów i "przeszkód" by czegoś nie zrobić.Niestety.
Może właśnie to o czym pisze Robb, codziennie coś nowego, nowe miejsce, nowi ludzie, nie wiem co się wydarzy, podróż jest mniej przewidywalna niż dzień z życia domatora...Wstaję sobie rano, składając namiot zastanawiam się cóż mnie dziś spotka, jaką przygodę przeżyję, zapoznam kogoś, będzie z kim pogadać, czy będzie gdzie nabrać wody, co i z kim zjem na obiad,... czy zjem go w ogóle...
oczywiscie nie ma sensu przekonywac do takiej wyprawy kogos kto ma w zyciu inne wazniejsze sprawy a jezdzenie rowerem to czas wolny
Czasami sobie myślę, jak bardzo pokłóceni ze sobą i ze światem muszą być ludzie, którzy udają się w taką długą podróż. (...)Wszyscy nie mogą rzucać rodziny[przyjaciół], dzieciaków[psa, kota, chomika] czy pracy[uczelni] i wyjeżdżać na kilka lat. Tak długie podróże to nie jest norma, to jest wyjątek, odchyłka od normalności :-)
nie wiem co was ciągnie do tak długich podróży, że zostawiacie cały swój świat, wszystkich ludzi gdzieś w przeszłości, przekreślacie niejako bieżące znajomości, zostawiacie przyjaciół....
Wracasz z podróży dookoła świata, i co dalej? Jesteś w punkcie startu
Czy po kilku miesiącach to będzie dalej takie ekscytujące? Będzie to tak samo przewidywalne, jak życie domatora
A ja sobie 3 miesiące podomatoruję, w weekendy obskakuję okoliczne miejscowości, potem tydzień z namiotem w jakichś górkach, potem ze 2 tygodnie z sakwami, albo znów w jakieś górki, bo akurat kumple skręcili jakąś wyrypę. W międzyczasie, książki poczytam, na koncerty pochodzę, może dostanę od rodziców bilety do opery, bo coś im wypadło i nie mogą iść.Jestem człowiekiem? ;-)Długi weekend - doklejamy ze 2 dni urlopu i tydzień w Bieszczadach, albo w Niżnych Tatrach.W sobotę rano dzwonią znajomi, że kulig jest, gdzieś w Borach Tucholskich. Czasem też nie wiem rano gdzie będę spał. To od nas zależy, jak wygląda życie domatora :-)No i najważniejsza rzecz, można czytać to forum ile się chce
Wracasz z podróży dookoła świata, i co dalej? Jesteś w punkcie startu. Już bardziej kibicowałbym systemowi 2 lata ciężkiej dobrze płatnej pracy, 6 miesięcy wyjazd.
Cytat: "ivnn78"oczywiscie nie ma sensu przekonywac do takiej wyprawy kogos kto ma w zyciu inne wazniejsze sprawy a jezdzenie rowerem to czas wolnyW życiu to są chyba same ważniejsze sprawy niż jeżdżenie rowerem, ale oczywiście nie ma sensu przekonywać co do tego nikogo, dla kogo najważniejszą sprawą jest jeżdżenie :-)
Wychowujesz dzieci... po dwódziestce wyprowadzaja się z domu... jesteś w punkcie startu +20 lat