Michał jest na etapie zabierania sie za zabieranie sie do przygotowan do nauki tworzenia stron
A ja mam zupełnie inne zdanie. IMO finanse są sprawą decydującą w takiej sytuacji, nie jedyną oczywiście - ale jednak najważniejszą, brak szansy zarobienia takiej sumy w rozsądnym czasie, bez wielkich wyrzeczeń - to główny powód dlaczego Polaków dookoła świata jeździ dużo mniej niż np. Brytyjczyków.
No ale jak w takim razie wytłumaczyć fakt, że na takie wyprawy jeździ znacznie więcej ludzi z krajów bogatych niż biednych? Że odsetek na oko wynosi jakieś 90% do 10%, jak nie więcej.
Przeciętny Niemiec spędza wakacje inaczej od Polaka nie dlatego że ma inną mentalność tylko dlatego że ma więcej pieniędzy.
Cytat: "Jakub Gdula"Jak gdzieś na końcu świata spotkasz turystę z plecakiem, to jest duże prawdopodobieństwo że będzie to Polak lub CzechNie powiedziałbym, szansa że będzie to Amerykanin, Niemiec czy Brytyjczyk jest dużo wyższa.
Jak gdzieś na końcu świata spotkasz turystę z plecakiem, to jest duże prawdopodobieństwo że będzie to Polak lub CzechNie powiedziałbym, szansa że będzie to Amerykanin, Niemiec czy Brytyjczyk jest dużo wyższa.
Podszedł i powiedział, że jakieś 60% 'turystów' przekraczających to przejście to Polacy, a jeśli ktoś jedzie na rowerze i w dodatku sam, to musi to być Polak!!!
Czepiłem się tych Włochów bo mam osobę w rodzinie która mieszka tam od kilku lat i co nieco wiem o ich mentalności. A zapewniem Cię, że mimo przeciętnie sporo wyższych dochodów od Polaków są dużo od nas mniej skłonni do tego typu aktywności o jakiej tu mówimy.
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Po pierwsze - piszę w odpowiedzi na zarzuty, że rzekomo Włosi są tacy rozpuszczeni tym dobrobytem, że nic im się nie chce.