i pokazał się Karoo2 ;-) ciekawe co ulepszą.
zdecydowanie game changer najbliższych lat. Po Garminie (lubianym i nienawidzonym) po Wahoo, w końcu coś logicznego i prostszego w obsłudze. No i ładowane na USB C. Zabieram jedną wtyczkę teraz ze sobą.
No i ładowane na USB C. Zabieram jedną wtyczkę teraz ze sobą.
stary model ma idealnie te same bebechy
Cytat: Frugo w 6 Paź 2020, 22:11No i ładowane na USB C. Zabieram jedną wtyczkę teraz ze sobą.To już zależy dla kogo, ja bym musiał właśnie wozić kolejną. A szybkie ładowanie to nie tylko zalety, w ten sposób bateria szybciej się degraduje i traci swoje właściwości. I brak tej funkcji w Garminie, którego przecież dość często się ładuje - to IMO zaleta, a nie wada.
Źle napisałem, chodziło mi o oprogramowanie. A to jest takie same w modelu 1 jak i w 2.
adapter do Garmina montażu już jest. po burzy w internecie zrobili. - temat można pod tym kątem zamknąć.po ostatniej aktualizacji bateria trzyma realnie 15-16h. Sprawdzone na GLG. 10% baterii z podświetleniem schodzi w 1,5h. W nocy przy minimalnym podświetleniu jeszcze deko wolniej. Ale za dnia tak jak pisałem 15h to realny praktyczny czas. Poza tym wpinasz kabel i możesz ładować jadąc czego w większości Garminów nie zrobisz jako że port jest pod uchwytem. Tutaj jest od tyłu urządzenia. - Bolt chyba nie ma przewijanej kolorowej mapy i całej funkcjonalności Karoo. To tylko licznik tak naprawdę. Czy się mylę?
Ktoś ci karze to kupić?
Dla mnie game changer i także mam prawo do swojej opinii. Funkcjonalność map w terenie dużo większa niż Garmina którego na codzień używam także , ale w terenie na rowerze zdecydowanie Karoo.
Wielkość zmienili na mniejszą przez jęczącą część która zapatrzona jest w Garmina 1030. Terenowo bardziej ma sens kształt poprzedni.
USB-C masz we wszystkich telefonach (poza jabłkiem), w GoPro, ładowarki i powerbanki. W końcu można nie brać tych wszystkich przejściówek. Będzie prościej.
po ostatniej aktualizacji bateria trzyma realnie 15-16h. Sprawdzone na GLG. 10% baterii z podświetleniem schodzi w 1,5h. W nocy przy minimalnym podświetleniu jeszcze deko wolniej. Ale za dnia tak jak pisałem 15h to realny praktyczny czas.
Poza tym wpinasz kabel i możesz ładować jadąc czego w większości Garminów nie zrobisz jako że port jest pod uchwytem. Tutaj jest od tyłu urządzenia.
- Bolt chyba nie ma przewijanej kolorowej mapy i całej funkcjonalności Karoo. To tylko licznik tak naprawdę. Czy się mylę?
Cytat: Frugo w 7 Paź 2020, 09:49adapter do Garmina montażu już jest. po burzy w internecie zrobili. - temat można pod tym kątem zamknąć.po ostatniej aktualizacji bateria trzyma realnie 15-16h. Sprawdzone na GLG. 10% baterii z podświetleniem schodzi w 1,5h. W nocy przy minimalnym podświetleniu jeszcze deko wolniej. Ale za dnia tak jak pisałem 15h to realny praktyczny czas. Poza tym wpinasz kabel i możesz ładować jadąc czego w większości Garminów nie zrobisz jako że port jest pod uchwytem. Tutaj jest od tyłu urządzenia. - Bolt chyba nie ma przewijanej kolorowej mapy i całej funkcjonalności Karoo. To tylko licznik tak naprawdę. Czy się mylę?Po kolei: - konieczność stosowania adaptera to wada, bo jeszcze jedno potencjalne źródło luzów i problemów dochodzi- 15h to trochę lepiej, niemniej wydajność pod kątem wielkość baterii/czas pracy np. Garmina jest porównywalna z Boltem a Garmin posiada pełną mapę i kolory- no właśnie chodzi o to że jest z tyłu, przy tym mocowaniu ilość miejsca między urządzeniem i mostkiem jest bardzo mała, na oko wtyczka tam nie wejdzie- napisałem wcześniej że inna filozofia (ja wolę mapę przeglądać na dużym ekranie telefonu a na kierownicy mieć wskazówki nawigacyjne, za to widoczne i działające w każdej pogodzie), nie dyskutuję o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocy tylko o wadach, przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Masz jedynie w najnowszych telefonach. A mnóstwo osób używa starszych wersji na micro. Na micro są Garminy, Wahoo, wiele telefonów, większość powerbanków itd. Dla mnie żaden zysk, tylko minus.
Ten czas pracy jest OK jeśli rozważamy jazdę wyścigu 500km. Ale na długich wielodniowych trasach to porażka. Powerbank 10tys w całości zejdzie na ledwie 2 pełne doładowania tego urządzenia. A do tego nowa wersja ma quick charge, który będzie szybciej degradować baterię.
Bolt akurat nie ma, funkcje nawigacyjne Wahoo mają okrojone (poza Roamem), ale nad Garminem to Karoo to już ma minimalną przewagę, bardziej kwestia wgranej mapy.