Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157565 razy)

RDK

• Gość
Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 5 Lis 2017, 15:40 »
Dobra. Mała informacja odnośnie trasy. Wieś Miączynek. Tam trasa przebiega przez parowę. Głęboką. Miejsce zjazdu do niej, wg mapy zaczyna się przy gospodarstwie domowym. W rzeczywistości, dogodny zjazd (jak na taką parowę) znajduje się dokładnie w miejscu, gdzie droga zakręca ku NW (tak trochę po lewej stronie jeśli dobrze pamiętam) Przy owym gospodarstwie często widać psa, spore bydlę, wiec nie radzę tam podjeżdżać. Czy tam (przy gospodarstwie) jest zjazd, nie było przeze mnie sprawdzane.

Czerwińsk. Zakończenie Ul. Piotra Dunina. Nie istnieje oficjalne połączenie z innymi drogami, trzeba przejechać te kilkanaście metrów przez pole, koło sadu, widocznego na zdjęciu. Niewielki kłopot, ale warto wiedzieć, by się nie zgubić :D

Chmielewo-Wyszogród - przejście nad rzeką po wąskiej kładce.
Wyszogród- Drwały, strome zejście po szlaku pieszym. Dalej do Płocka Ok.

W stronę Warszawy. W tym roku deszcze uszkodziły drogę przez parowy Mochty-Smoszewo. Na trasie imprezy- trzeba będzie ostrożnie przedostać się po zjeździe do parowy bliższej Smoszewu. Większa szerokość to jakieś kamienie, ale nikt o tą drogę specjalnie nie dba, wiec są tam nawrzucane tyle o ile.

Zakroczym- nie wiem jak tam wygląda sprawa kępy. Modlin - Droga pod twierdzą została nieco poprawiona, uzupełniono trochę ubytków, a przede wszystkim wyrwę w miejscu, gdzie opuszcza się ten teren przez metalowe ogrodzenie (jest tam stosowny otwór, można swobodnie przejść, maratony mtb z niego korzystają). Trzeba pamiętać, że na rondzie zaraz za rzeką, nie wolno skręcać drogą w dół, po bruku, lecz zjechać asfaltem dopiero po przekroczeniu murów twierdzy (droga w dół oparzona bramkami parkingowymi, omijalnymi przez rowery)

Wał w zasadzie ok, trzeba ewentualnie uważać na Nowodworach. Będzie lato, i dużo ludzi nad rzeką. Tam szczególnie

Offline Mężczyzna Leszek Pachulski

• Miasto: Sopot
  • Na forum od: 04.08.2017
    • Rowerowy Maraton Wisła 1200
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 5 Lis 2017, 15:37 »
Po kilku miesiącach opowiadania, 2500 kilometrach przejechanych wzdłuż Wisły wreszcie udało mi się  ogarnąć wystarczającą ilość szczegółów, żeby oficjalnie zaprezentować Rowerowy Maraton Wisła 1200. zapraszam na www.wisla1200.pl i https://www.facebook.com/Rowerowy-Maraton-WISŁA-1200-1936813346334998/. Zapisy ruszą bardzo niedługo.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 5 Lis 2017, 15:46 »
Pobrany plik gpx nie wyświetla mi się w komputerze (próbowałem dwoma programami), a Garmin go nie widzi ani w śladach ani w trasach.

Opening TRASA-RMW1200.gpx
File: .(..)\TRASA-RMW1200.gpx. Line: 14690 Col: 13 Error: Expected: "
File not loaded
No GPX file loaded, nothing to display

Edit:
Zajrzałem w notatniku - plik jest urwany, nic dziwnego, że nie działa.

Edit2:
Po ucięciu śmiecia i dodaniu na końcu "</trkseg></trk></gpx>" działa i chyba nawet jest cały. Jednak nie jest cały - brakuje końcówki od mostu w Sobieszewie.
Wrzuciłem do załącznika póki Leszek nie naprawi.

Edit3:
Ślad ma prawie 15 tys. punktów, więc bez przeróbki w wielu urządzeniach zostanie przycięty do 10 tys. punktów. Sugeruję udostępnić od razu taki zredukowany, wtedy zdanie na stronie " Plik z trasą zapisany jest w formacie .gpx i powinien działać na wszystkich turystycznych i rowerowych odbiornikach gps." będzie bardziej prawdziwe. ;)

A tak w ogóle, to bardzo mi się to podoba. :)
« Ostatnia zmiana: 5 Lis 2017, 15:58 Turysta »

Offline Mężczyzna AdrianU

• Miasto: Śląsk
  • Na forum od: 12.05.2016
« 5 Lis 2017, 15:56 »
Wygląda ciekawie :) Jaki mniej więcej procent całej trasy stanowi teren?

Offline Giovanni

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 06.06.2008
    • bikestats
« 5 Lis 2017, 16:05 »
I jeszcze pytanie - ile ta przyjemność kosztuje?

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."
https://www.strava.com/athletes/27761512

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 5 Lis 2017, 16:19 »
Jaki limit czsu?
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Giovanni

• bikestats
« 5 Lis 2017, 16:21 »
Maksymalny limit czasu pozwalający na sklasyfikowanie wynosi 200 godzin. Ktoś musi wygrać, ale nikt nie przegra.

http://wisla1200.pl/?page_id=220

"Za dobrych czasów liczyłem wakacje według ilości ognisk, liczyłem wakacje według ilości nocy przespanych pod namiotem."

Mariobiker

• Gość
« 5 Lis 2017, 18:01 »
Jaki mniej więcej procent całej trasy stanowi teren?

Podpinam się do pytania :)

Jeśli to nie jest ostateczny przebieg trasy to autorowi proponuję w na odcinku lubelskim przeprawić się w Janowcu na wschodni brzeg i po tej stronie jechać aż do Dęblina. Na tym odcinku zachodni brzeg to nuda do kwadratu.
« Ostatnia zmiana: 5 Lis 2017, 18:07 Mariobiker »

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 5 Lis 2017, 18:14 »
Jaki mniej więcej procent całej trasy stanowi teren?

Podpinam się do pytania :)

[... najwyżej połowa trasy pokryta jest asfaltem, reszta to szutry, polne i leśne drogi, ścieżki]
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Mariobiker

• Gość
« 5 Lis 2017, 18:20 »
[... najwyżej połowa trasy pokryta jest asfaltem, reszta to szutry, polne i leśne drogi, ścieżki]

Szkoda :( jakoś mi się nie uśmiecha tłuc 600 km po wertepach.

Offline Giovanni

• bikestats
« 5 Lis 2017, 18:23 »
No szkoda, że cię nie będzie.
Ale te wertepy co cały bajer tego maratonu:)

Mariobiker

• Gość
« 5 Lis 2017, 18:30 »
Ale te wertepy co cały bajer tego maratonu:)

Może i bajer ;) ale czym to jechać  ???

Offline Giovanni

• bikestats
« 5 Lis 2017, 18:33 »
Zasadniczo to górala już masz, pozostaje tylko kwestia opon:p

« 5 Lis 2017, 18:33 »
proponuję w na odcinku lubelskim przeprawić się w Janowcu na wschodni brzeg i po tej stronie jechać aż do Dęblina. Na tym odcinku zachodni brzeg to nuda do kwadratu.

No właśnie moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. tzn. na prawym brzegu z Kazimierza do Puław jest tylko asfaltowy wał a dalej do Dęblina koszmarna dw 801. A po lewej stronie czasem trzeba uważać żeby nie wpaść do rzeki :0

« 5 Lis 2017, 18:35 »
Tem maraton wygra ktoś na rowerze typu gravel. Bo oprócz marketingowych ohów i ahów to świetny sprzęt do szybkiej jazdy nie tylko po asfalcie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum