Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157484 razy)

Mariobiker

• Gość
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 5 Lis 2017, 18:37 »
No właśnie moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. tzn. na prawym brzegu z Kazimierza do Puław jest tylko asfaltowy wał a dalej do Dęblina koszmarna dw 801. A po lewej stronie czasem trzeba uważać żeby nie wpaść do rzeki :0

Na odcinku Kazimierz - Puławy jest DDR tuż przy wale.
Wytłumacz mi co jest koszmarnego w dw 801 z Puław do Dęblina ???

Może warto pomyśleć nad dwoma wariantami trasy:
- wersja "ekstremalna" po podanej przez Ciebie trasie
- wersja "lajtowa" na podobnej zasadzie co Karpacki Hulaka z obowiązkowymi punktami do odwiedzenia
« Ostatnia zmiana: 5 Lis 2017, 18:46 Mariobiker »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 5 Lis 2017, 18:44 »

[... najwyżej połowa trasy pokryta jest asfaltem, reszta to szutry, polne i leśne drogi, ścieżki]

Jeszcze się trasie nie przyglądałem, ale mam nadzieję, że jednak asfaltów będzie mniej. Ja pewnie wybiorę mojego 29era :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 5 Lis 2017, 18:47 »
Wytłumacz mi co jest koszmarnego w dw 801 z Puław do Dęblina

Z tego, co widzę, trasa jest raczej dokładnie przemyślana (ba! nawet przejechana) i obawiam się, że wszelkie sugestie zmian (poza jakimiś oczywistymi babolami na mapie, kilka takowych widziałem) są z góry skazane na porażkę.

Mariobiker

• Gość
« 5 Lis 2017, 18:50 »
Z tego, co widzę, trasa jest raczej dokładnie przemyślana (ba! nawet przejechana) i obawiam się, że wszelkie sugestie zmian (poza jakimiś oczywistymi babolami na mapie, kilka takowych widziałem) są z góry skazane na porażkę.

Chyba tak.
Z drugiej strony to organizator ustala zasady (trasę) i albo nam się podoba i jedziemy albo zostajemy w domu.

« 5 Lis 2017, 19:42 »
Z drugiej strony to organizator ustala zasady (trasę) i albo nam się podoba i jedziemy albo zostajemy w domu.

Ja raczej miałem na myśli, że nie z drugiej a z pierwszej strony. ;)

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
« 5 Lis 2017, 21:42 »
Z trzeciej strony jesteśmy na najbardziej opiniotwórczym forum ultra-kolarskim...  ;D

Offline Mężczyzna Leszek Pachulski

• Miasto: Sopot
  • Na forum od: 04.08.2017
    • Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 5 Lis 2017, 23:10 »
Trasa jest przejechana w 99%, a niektóre fragmenty po kilka razy, ale po łączeniu plików z garmina i ich ponownym edytowaniu faktycznie zaczęło się krzaczyć a waypointy jakby się mnożyły bez mojego udziału. Przed wklejeniem pliku na www. było 8900 punktów i nie umiem wytłumaczyć jak ich przybywa :lol:

Co do ostatecznego kształtu Trasy to oczywiście liczę na doświadczenie Forum i wszelkie uwagi, ale unikanie asfaltu a na pewno ruchliwych dróg wojewódzkich i krajowych to samo sedno tej imprezy.
« Ostatnia zmiana: 5 Lis 2017, 23:24 Leszek Pachulski »

Mariobiker

• Gość
« 5 Lis 2017, 23:23 »
unikanie asfaltu a na pewno ruchliwych dróg wojewódzkich i krajowych to samo sedno tej imprezy.

No cóż mogę tylko życzyć udanej zabawy :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 6 Lis 2017, 06:53 »
Co do ostatecznego kształtu Trasy to oczywiście liczę na doświadczenie Forum i wszelkie uwagi, ale unikanie asfaltu a na pewno ruchliwych dróg wojewódzkich i krajowych to samo sedno tej imprezy.

Nie wiem jaki masz cel, tj. jakiego rodzaju nawierzchnie chcesz mieć na trasie. Jako jednak że pochodzę z Torunia, to spróbuję potem wyrysować Ci małą alternatywę na odcinku Nieszawa - Most drogowy w Toruniu (ale po wschodniej stronie), wraz z dokumentacją fotograficzną. Moim zdaniem będzie to ciekawszy wariant niż ten po stronie Kujawskiej, a przy okazji prom do zaliczenia :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 6 Lis 2017, 08:12 »
Faktycznie nad odcinkiem Nieszawa Toruń najdłużej się zastanawiałem, bo obie strony rzeki są przefajne. Ostatecznie zbyt krótkie godziny pracy promu przeważyły. Oczywiście tak jak napisałem na stronie trasa może podlegać modyfikacjom

« 6 Lis 2017, 08:22 »
Czy na odcinku małopolskim korzystasz z asfaltowych dróg rowerowych Wiślanej Trasy Rowerowej, czy to są również asfalty, których unikasz?

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 6 Lis 2017, 09:16 »
Może by tak wcześniej pomyśleć by wzorem niektórych ultramaratonów szosowych np. (MRDP, MPP) zaprojektować elementy stroju kolarskiego. Tylko dla chętnych którzy ukończyli całą trasę za dodatkową opłatą i niekoniecznie obarczać tym zadaniem organizatora imprezy (i tak ma wiele spraw na głowie). Szlaki w wielu firmach produkujących ubranka są już przetarte.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
« 6 Lis 2017, 09:34 »
Może by tak wcześniej pomyśleć by wzorem niektórych ultramaratonów szosowych np. (MRDP, MPP) zaprojektować elementy stroju kolarskiego. Tylko dla chętnych którzy ukończyli całą trasę za dodatkową opłatą i niekoniecznie obarczać tym zadaniem organizatora imprezy (i tak ma wiele spraw na głowie). Szlaki w wielu firmach produkujących ubranka są już przetarte.

Jestem za, nie będę musiał jechać mpp żeby dostać ultra-strój  ;D

« 6 Lis 2017, 09:49 »
Czy na odcinku małopolskim korzystasz z asfaltowych dróg rowerowych Wiślanej Trasy Rowerowej, czy to są również asfalty, których unikasz?
Asfaltów unikamy dla bezpieczeństwa i komfortu obcowania z przyrodą. W Małopolsce większość Trasy RMW1200 pokrywa się z WTR. W Kujawsko Pomorskim zresztą też

« 6 Lis 2017, 09:53 »
W Małopolsce większość Trasy RMW1200 pokrywa się z WTR. W Kujawsko Pomorskim zresztą też
To super, bo WTR mi chodzi po głowie. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum