Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157500 razy)

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 19 Lut 2018, 17:23 »
Przypomniało mi się jak mój serwisant opowiadał o gościu który szukał dętek z krótszym wentylem w wiadomym celu.
Klasyk - docinanie karimaty do kształtu ciała (faza pierwsza) i wycinanie z reszty niepotrzebnych segmentów - np. od tyłka do łydek (faza druga) albo cały dół od pół uda - podkładasz wtedy plecak jeśli trzeba :), faza ostatnia to obcinanie rączki w szczoteczce do zębów...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 19 Lut 2018, 17:29 »
faza ostatnia to obcinanie rączki w szczoteczce do zębów...

To jest klasyka klasyki  ;)

W tym zakresie byłem twardy jak skała, ani razu się nie złamałem, wszystkie wyjazdy robiłem z pełnowymiarową szczoteczką  :lol:

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 19 Lut 2018, 17:36 »
A ja obciętych szczoteczek używam od wielu lat. Zacząłem w czasach, gdy o fali ultralajt nikt jeszcze nie słyszał, a chodziło o zmniejszenie objętości, a nie wagi. Apteczkę miałem w pudełku po filmie małoobrazkowym. Przełom lat 80-90-tych.
Teraz to mi wstyd  ;D

blondas

• Gość
« 19 Lut 2018, 17:53 »
Tylko to już nie jest wpływ wagi tylko kwestia psychiki. A psychika w przeciwieństwie do wagi to jest decydująca sprawa na takich imprezach. Jedni mają zawsze mocną psychikę, inni lepiej się poczują jak zostawią torbę, inni jak kupią koła za 5 kawałków. Sam też z myślą o MRDP kupiłem droższe i lżejsze koła - i był to element na którym najwięcej straciłem  :lol:
Ja na długo zapamiętam jak na BBT oddałeś mi 10 czy 20 zł piątkami mówiąc że teraz będziesz miał lżej  ;)
Ale dosięgła Cię ręka sprawiedliwości (dziura w szytce). Inna sprawa, że pomimo takiej akcji i tak byłeś przede mną. :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 19 Lut 2018, 18:04 »
Ja na długo zapamiętam jak na BBT oddałeś mi 10 czy 20 zł piątkami mówiąc że teraz będziesz miał lżej  ;)
Ale dosięgła Cię ręka sprawiedliwości (dziura w szytce). Inna sprawa, że pomimo takiej akcji i tak byłeś przede mną. :)

Szytki to była moja faza maksymalna, największa wpadka sprzętowa jaką zanotowałem, od tamtego momentu już nigdy szytek nie założyłem, choć dalej mam to koło. Ale Ty też masz swoje na sumieniu, najlżejszy modelik Kellysa się kupowało  ;)

Na krótkich wyścigach te wszystkie wagowe sprawy mają jeszcze jakieś niewielkie znaczenie, bo takie wyścigi się inaczej jeździ. Wagę czuć pod górę i przy przyspieszeniach. A że ataki często idą pod górę, to utrzymanie się lub nie za kimś atakującym odgrywa sporą rolę dla sukcesu. Ale na długich wyścigach to już dużo mniej ważne, nie jedzie się zrywami i szarpnięciami, tylko równym tempem.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 19 Lut 2018, 18:07 »

Swoją drogą, ciekawe czy ktoś policzył zysk czasowy na wylewaniu resztek zawartości bidonu na parę km przed finiszem, które to zachowania widuje się na kompletnie amatorskich wyścigach kolarskich ;)

A ja się zastanawiałem dlaczego na BBT wielu zawodników jedzie tylko z jednym małym bidonem a poźniej okupuje mijane sklepy.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 19 Lut 2018, 18:47 »
Z tego samego powodu, dla którego cała masa ludzi jedzie bardzo mocnym tempem, a potem zatrzymuje się na stacjach na przydługawe postoje. Na palcach jednej ręki można wyliczyć osoby, które wyprzedziłem na trasie bo jechałem szybciej. Za to tych, których wyprzedziłem gdy pałaszowali hot-doga lub plotkowali wyprzedziłem już setki  ;)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 5 Mar 2018, 07:56 »
249 zapisanych, 148 z opłaconym wpisowym.  Jestem pod wrażeniem. A miało być tak kameralnie.

Offline Mężczyzna karolg

• Miasto: Wawa
  • Na forum od: 23.01.2013
« 5 Mar 2018, 09:38 »
Prawdopodobnie opłaconych jest więcej - trochę czasu mija od przelewu do nadania numeru startowego. Ja czekałem ok. tygodnia.
Tak czy inaczej - będzie ciasno :)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 5 Mar 2018, 09:44 »
Pierwszy termin minął już kilka dni temu, zaktualizowane wpłaty pojawiły się dzisiaj więc w najbliższym czasie nie spodziewałbym się dużych zmian.

Offline Mężczyzna ukasz_M

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 01.09.2016
« 5 Mar 2018, 09:50 »
Ojciec dyrektor jedzie właśnie przez Bajkał na rowerze i pewnie mu ręce marzną jak sprawdza przelewy. Dlatego to tak długo trwa ;-)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Na forum od: 25.05.2011
« 5 Mar 2018, 10:32 »
Tak czy inaczej - będzie ciasno
Ciasno będzie jedynie przez pierwsze kilka godzin, później luzik. Drugiego dnia zatęsknisz za towarzystwem jak będziesz już jechać samotnie.

Mariobiker

• Gość
« 5 Mar 2018, 14:13 »
Powoli kończą się miejsca w schronisku więc warto zarezerwować nocleg już dziś :D

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 5 Mar 2018, 17:38 »
zostało 6 miejsc :)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Mariobiker

• Gość
« 5 Mar 2018, 18:26 »
zostało 6 miejsc :)

O godz. 14 było jeszcze 16 wiec za chwilę będzie już "pozamiatane" ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum