Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157506 razy)

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017

RDK

• Gość
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 10 Kwi 2018, 19:37 »
zaraz zaraz, jakie zejście :) jechałem tam z moją Isią
Już widzę o co chodzi. Wy jechaliście nieco bardziej na północ, a ja taką ścieżynką bliżej rzeki  :)

Frugo

• Gość
« 10 Kwi 2018, 21:02 »
oj chyba jednak biorę 29" a nie żaden gravel

Frugo

• Gość
« 10 Kwi 2018, 21:03 »
jak planujecie noclegi na trasie?? jakby nie było od Wisły będzie po nerkach ciągnąć ;-)

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 11 Kwi 2018, 00:02 »
Odwróć się brzuchem do rzeki :icon_mrgreen:
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna sierra

« 12 Kwi 2018, 01:00 »
No i "Wisła" nie chce mi się wgrać do tego ustrojstwa... zapisuję plik na dysk i przenoszę na garmina (etrex35 touch).
I wyskakuje jakiś błąd... Ktoś, coś?   

Ślad musisz wgrać do katalogu Garmin/GPX.

Tak zrobiłem, ale nie widzę pełnej trasy w etrex'ie (plik TRASA-RMW1200-v.7.gpx ma 874 KB)???
Czy muszę coś jeszcze ustawić w garminie?
Zrobiłem to na zasadzie kopiuj-wklej.
I na urządzeniu widzę 732 kaemy zamiast prawie 1200

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 12 Kwi 2018, 01:52 »
Tak zrobiłem, ale nie widzę pełnej trasy w etrex'ie (plik TRASA-RMW1200-v.7.gpx ma 874 KB)???

Garmin wyświetla jedynie ślady do 10 tys punktów. Jeśli ślad ma więcej - to wyświetli tylko część. Musisz ślad przerobić, albo przefiltrować by miał mniej punktów, albo (lepiej) podzielić na dwa lub trzy ślady.

Offline Mężczyzna sierra

« 12 Kwi 2018, 07:24 »

Garmin wyświetla jedynie ślady do 10 tys punktów. Jeśli ślad ma więcej - to wyświetli tylko część. Musisz ślad przerobić, albo przefiltrować by miał mniej punktów, albo (lepiej) podzielić na dwa lub trzy ślady.

Pewnie jest do tego jakieś narzędzie... chyba opcja podziału będzie lepszym pomysłem, bo nie umkną szczegóły, które na tej "wycieczce" będą bardzo istotne...
Pozostaje tylko pytanie jak to zrobić?
Może w sobotę zrobimy rekonesans od Grudziądza i do tego czasu muszę sobie jakoś z tym poradzić...
no chyba, że  ;)
Pomożecie  :) 

Znalazłem coś takiego:
http://gpsmaniak.com/new/porady-memory-konwersja.htm

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 12 Kwi 2018, 07:59 »

Pewnie jest do tego jakieś narzędzie

Taką prostą edycję, jak dzielenie śladu, łączenie dwóch śladów, filtrowanie do mniejszej ilości punktów wygodnie robi się programem MapSource.
Kiedyś był to program dołączany na płycie do każdego sprzedawanego Garmina. Z czasem Garmin przestał go wspierać i teraz nie wiem, skąd można go wziąć. Pewnie jest dostępny gdzieś w sieci.

Offline Mężczyzna sierra

« 12 Kwi 2018, 08:15 »

Taką prostą edycję, jak dzielenie śladu, łączenie dwóch śladów, filtrowanie do mniejszej ilości punktów wygodnie robi się programem MapSource.
Kiedyś był to program dołączany na płycie do każdego sprzedawanego Garmina. Z czasem Garmin przestał go wspierać i teraz nie wiem, skąd można go wziąć. Pewnie jest dostępny gdzieś w sieci.

Ściągnę, zainstaluję i podzielę  ;)
Dzięki  :)
Może dołączysz do Nas?
Ruszamy w sobotę rano (kolej żelazna powiezie Nas do Grudziądza), zdaje się o 4:40 a.m.
Nalegałem na jazdę na kołach, ale uznaliśmy że to "średni" pomysł biorąc pod uwagę trasę "Wisły"  ;)

Offline Mężczyzna maper

« 12 Kwi 2018, 08:35 »
Dzięki za propozycję, ale sobotę mam zajętą. Może innym razem. :)

A to kolej na trasie Malbork - Grudziądz nie jest w remoncie? Jakiś czas temu sprawdzałem możliwość dojazdu do Kwidzyna i chyba wszystkie połączenia były zawieszone.

Offline Mężczyzna sierra

« 12 Kwi 2018, 08:45 »
A to kolej na trasie Malbork - Grudziądz nie jest w remoncie? Jakiś czas temu sprawdzałem możliwość dojazdu do Kwidzyna i chyba wszystkie połączenia były zawieszone.

Krzyś ogarnia temat "logistycznie" i coś wspominał, że przez Tczew, Laskowice Pomorskie... ale właśnie sprawdzam... i może mój pomysł będzie jedynym by się tam dostać  ;D

Jest coś, ale Regio, Piast i Arriva... chyba zachęcę do jazdy na kołach do Grudziądza...
Via kolej żelazna jedziemy do Laskowic Pomorskich, a dalej już na kołach przez Grudziądz do Ujścia Przekopu Wisły i do Elbląga.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwi 2018, 10:31 sierra »

Offline Mężczyzna sierra

« 12 Kwi 2018, 10:37 »
Ślad "Wisły" ma ok. 15000 punktów, a mój garmin ogarnia max 10 tysi...
Ale od czego ma się Dobrych Kolegów, którzy pośpieszą z pomocą -Dzięki Piotr S.  :)

Ślad "MRDP 2017" ma ich pond 99 tysi i zmniejszenie do mniej niż 10 nie powinno mieć znaczenia dla dokładności trasy, w przeciwieństwie do "Wisły", która jest bardziej "pokręcona"-dla tego pomysł na podział na dwie części wydaje się optymalnym rozwiązaniem-zwłaszcza, że pewnie urządzonko będzie mniej zamulać i być mniej paliwożerne  ;)   

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 12 Kwi 2018, 14:53 »

Teraz zamiast mapsource jest Basecamp.

Offline Mężczyzna maper

« 12 Kwi 2018, 15:28 »
Basecampa wiele osób nie lubi używać. Ja też do nich należę. Używam go w zasadzie tylko do geotagowania zdjęć na podstawie śladu.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum