Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157511 razy)

Offline Mężczyzna kawerna

• Piotr(ek) Hrehorowicz w realu
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.09.2013
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 12 Kwi 2018, 16:33 »
Całkiem wygodnym i zgrabnym programikiem do dzielenia, łączenia czy edycji śladów jest 
"GPS Track Editor" jakby ktoś garminowego basecampa nie trawił.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwi 2018, 19:09 kawerna »
... i stałem się social-rowerzystą... Anachronicznie lubię trójrzędowe korby i małe kasety ;)

Offline PiKa

• Miasto:
  • Na forum od: 18.10.2017
« 12 Kwi 2018, 18:14 »
Też z niego korzystam. Jedynie co w nim mi brakuje to lepsze wsparcie dla czyszczenia śladu. Np brak wykresu wysokości.

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 13 Kwi 2018, 07:11 »
Całkiem wygodnym i zgrabnym programikiem do dzielenia, łączenia czy edycji śladów jest 
"GPS Track Editor" jakby ktoś garminowego basecampa nie trawił.

Oprócz niego, Kolega (który mi pomógł) używa GPSBabel

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 16 Kwi 2018, 08:16 »
Trochę: wrażeń, fotek, pytań (mam nadzieję nie retorycznych) po sobotniej "wycieczce"...

tu szczegóły:

http://sierra.bikestats.pl/1663112,Troche-wiecej-Wisly.html

Offline Mężczyzna Leszek Pachulski

• Miasto: Sopot
  • Na forum od: 04.08.2017
    • Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 25 Kwi 2018, 20:53 »
Halo, Halo tu Wisła. na stronie: http://wisla1200.pl/?page_id=168 dodałem aktualizację trasy. Dajcie znać, czy działa, czy cała wchodzi do garminów i innych diwajsów (jak ją eksportowałem miała na pewno mniej niż 10.000 point`ów), no i czy się podoba.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwi 2018, 21:01 Leszek Pachulski »

RDK

• Gość
« 25 Kwi 2018, 21:07 »
Tędy też można i jest przejezdnie ;) Ba. Przez las na zachodzie wiedzie leśna droga, ale przejechanie całości wału też jest ok i chyba starczy.  :)

Offline Mężczyzna wiecho

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 01.01.2016
« 25 Kwi 2018, 23:20 »
Halo, Halo tu Wisła. na stronie: http://wisla1200.pl/?page_id=168 dodałem aktualizację trasy. Dajcie znać, czy działa, czy cała wchodzi do garminów i innych diwajsów (jak ją eksportowałem miała na pewno mniej niż 10.000 point`ów), no i czy się podoba.

Halo, halo tu Oka. Mam pytanie bardzo proste do Ciebie. Co było powodem oddalenia trasy od Wisły między Toruniem i Bydgoszczą. Trasę puściłeś starym czarnym szlakiem dolnej Wisły przez zamek Bierzgłowski, chyba z 15km od Wisły. Nawet WTR prowadzi bliżej Wisły, niż to co wytyczyłeś. Jeżeli widzę, że prawie wszędzie poprowadzona jest trasa blisko rzeki, a odcinek między Toruniem, a Bydgoszczą można pokonać po wale, także przejechać w zakolu rzeki i wyjechać w Ostromecku i dalej czarnym szlakiem lub WTR, która się prawie pokrywa, to nasuwa się pytanie o co chodzi? Wolisz łatwiejszą trasę,  lub nieznana dla Ciebie? Mogę Tobie puścić ślad przejazdu, a nawet sprawdzić jak to wygląda przed maratonem, jak nie znasz tej trasy. Oczywiście, jak Jesteś zainteresowany, bo to twój maraton i będzie jak zechcesz.
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 12.02.2011
« 26 Kwi 2018, 07:23 »
Nie wiem czy idea nie była taka by puścić to krawędzią skarpy obok Zamku. Choć jak już się oddalać, to przejechałbym przez Wąwóz Leszczyński.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

« 27 Kwi 2018, 22:40 »
Powody są proste. Zamek Bierzgłowski, Starogród i góra św. Wawrzyńca to zajefajne historyczne miejscówki i dodatkowe podjazdy na tej nudnej płaskiej trasie. :) Od Torunia do Fordońskiego mostu nad Wisłą jedzie się po niezbyt przyjemnych dróżkach bez emocji i dlatego taki ekstrawagancki skok w bok.

Halo, halo tu Oka. Mam pytanie bardzo proste do Ciebie. Co było powodem oddalenia trasy od Wisły między Toruniem i Bydgoszczą. Trasę puściłeś starym czarnym szlakiem dolnej Wisły przez zamek Bierzgłowski, chyba z 15km od Wisły. Nawet WTR prowadzi bliżej Wisły, niż to co wytyczyłeś. Jeżeli widzę, że prawie wszędzie poprowadzona jest trasa blisko rzeki, a odcinek między Toruniem, a Bydgoszczą można pokonać po wale, także przejechać w zakolu rzeki i wyjechać w Ostromecku i dalej czarnym szlakiem lub WTR, która się prawie pokrywa, to nasuwa się pytanie o co chodzi? Wolisz łatwiejszą trasę,  lub nieznana dla Ciebie? Mogę Tobie puścić ślad przejazdu, a nawet sprawdzić jak to wygląda przed maratonem, jak nie znasz tej trasy. Oczywiście, jak Jesteś zainteresowany, bo to twój maraton i będzie jak zechcesz.

« 27 Kwi 2018, 22:49 »
Olo gdzie dokładnie jest zjazd do tego wąwozu od strony zamku bierzgłowskiego, bo pamiętam ten wąwóz z maratony z 2003 r. a teraz nie mogłem go znaleźć

Nie wiem czy idea nie była taka by puścić to krawędzią skarpy obok Zamku. Choć jak już się oddalać, to przejechałbym przez Wąwóz Leszczyński.

Frugo

• Gość
« 29 Kwi 2018, 20:12 »

chyba warto oglądnąć przed wyjazdem ;-)

Offline Mężczyzna wiecho

• Na forum od: 01.01.2016
« 29 Kwi 2018, 22:13 »
Ha,ha No to trochę pojechałeś z tym wytłumaczeniem. Chcesz mi powiedzieć, że 1150 km to droga z emocjami, a 50 km między Toruniem, a Fordonem nudno i bez emocji? Emocje natomiast będą na asfaltach do Zamku, drogi przez pola, trochę szutru i ponownie asfalt do Ostromecka ? Takich odjazdów od rzeki można znaleźć więcej po drodze. No ale jak napisałem, to Twój maraton. Mi się nasuwają inne wnioski :)
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna mw

• Miasto: Puszcza
  • Na forum od: 15.04.2011
« 29 Kwi 2018, 22:32 »
Olo gdzie dokładnie jest zjazd do tego wąwozu od strony zamku bierzgłowskiego, bo pamiętam ten wąwóz z maratony z 2003 r. a teraz nie mogłem go znaleźć
https://wirtualneszlaki.pl/szlaki-piesze/torun-szlak-martyrologii-pieszy-zielony

Offline Mężczyzna Fagetus

• Miasto: Lubin
  • Na forum od: 18.03.2016
« 30 Kwi 2018, 09:47 »
Mój typ na zwycięzcę ukończył Italy Divide na drugim miejscu. 922km, 85% offroad, ponad 20km podjazdów. 2D20H11M. Wygrał niejaki Nico Valsesia z czasem ok. 3,5h lepszym

Frugo

• Gość
« 30 Kwi 2018, 11:54 »
Jak patrzeć na trasę to generalnie asfalt zamiast wałów. Czyli jednak gravele będą rządzić

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum