Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157537 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 29 Cze 2018, 16:09 »
Niestety mój garniak padł w poniedziałek wysyłam do naprawy lecz do piątku nie wróci zostaje telefon i tu pytanie jaki program polecacie i drugie pytanie da się wgrać tą trasę do Endomondo ?

Ja wgrałem aplikacje "GPX Viewer" - prowadzić nie będzie, ale widzimy ślad i siebie samego. Mapę można powiększać dowolnie, żeby lepiej widzieć szczegóły. Oczywiście My, czyli kropka na ekranie, zawsze jesteśmy w punkcie centralnym ekranu, przesuwa się mapa podczas jazdy . Już raz mi się sprawdziło, a teraz bez problemu weszła mi mapa Wisły1200. :) W ten weekend testuję, bo do trasy mam blisko. :)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Jester12

• Miasto: Ruda Śl
  • Na forum od: 03.03.2018
« 29 Cze 2018, 16:15 »
Niestety mój garniak padł w poniedziałek wysyłam do naprawy lecz do piątku nie wróci zostaje telefon i tu pytanie jaki program polecacie i drugie pytanie da się wgrać tą trasę do Endomondo ?

Ja wgrałem aplikacje "GPX Viewer" - prowadzić nie będzie, ale widzimy ślad i siebie samego. Mapę można powiększać dowolnie, żeby lepiej widzieć szczegóły. Oczywiście My, czyli kropka na ekranie, zawsze jesteśmy w punkcie centralnym ekranu, przesuwa się mapa podczas jazdy . Już raz mi się sprawdziło, a teraz bez problemu weszła mi mapa Wisły1200. :) W ten weekend testuję, bo do trasy mam blisko. :)

Dzięki za pomoc 😉

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 29 Cze 2018, 21:32 »
Skrobnąłbyś parę słów co tam poupychałeś po tych workach i torbach.

No to policzyłem skrupulatnie wszystko w Excelu. Według wersji pierwotnej wyszło 27,405 kg. Dużo. Odchudziłem rozpiskę względem pierwszej wersji o kuchenkę, liofilizaty, linkę do roweru i spodnie cywilne, co oznacza, że będę cały dzień w pociągu do Wisły w kolarskich i osiągnąłem "fenomenalny" wynik 25,55 kg :D No nie wiem czy te niecałe 2kg są tego warte :P Oczywiście, jeszcze jakieś grosze można urwać, tu pokombinować, tam coś odrzucić, ale 25 kg to waga taka realna. Nigdy bym nie przypuszczał, że dętka waży ćwierćkilo ;-)

Poniżej rozpiski, nie uwzględniłem ubrań, które będę miał na sobie w trakcie jazdy (spodenki, koszulka, kask, rękawiczki, skarpetki, buty)

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 29 Cze 2018, 22:52 »
Musiałbym pojechać bez kół lub ewentualnie szosówką :-D

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
« 29 Cze 2018, 22:55 »
Nigdy bym nie przypuszczał, że dętka waży ćwierćkilo
Jak ostatnio pakowałem na szybki wypad w góry, to zacząłem się zastanawiać, czy kół mlekiem nie zalać, bo pół tankbaga mi dętka zajęła i ważyła więcej, niż się spodziewałem ;)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 29 Cze 2018, 23:10 »
Poniżej rozpiski, nie uwzględniłem ubrań, które będę miał na sobie w trakcie jazdy (spodenki, koszulka, kask, rękawiczki, skarpetki, buty)

WOW! Chyba masz sporo wolnego czasu... i dobrą wagę!  ;) Biorę 4 komplety krótkie, jakieś getry, komplet przeciwdeszczowy i jakąś minimalistyczna kosmetyczkę. Do tego minimum na niespodziewane nocowanie i tyle. Ile to waży? Nie wiem i się nie dowiem. Ale jestem pod wrażeniem tak precyzyjnych przygotowań!  8)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 30 Cze 2018, 06:54 »
To nie jest czasochłonne gdy na każdy wyjazd bierze się mniej więcej to samo, a w domu wszystko leży poukładane. Poświęciłem na to może 45 minut. Z rozpiską szybko sie pakuje, do tej pory miałem ją na kartce, a teraz korzystając z gotowego szablonu to poddałem cyfryzacji :-D

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 30 Cze 2018, 12:15 »
Któraś lajtowa wersja Cumulusa, Lite Line 200? Model bez zamka, tyle że jest dołożone dodatkowe 50 gramów puchu.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 30 Cze 2018, 17:12 »

Model bez zamka
A czemu tak? To na jakiś cel?

Marek

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 30 Cze 2018, 17:41 »
Taki odkupiłem od Rafała. Pewnie chodziło o to by był lżejszy :-D

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 30 Cze 2018, 22:58 »
Olo,
Zwiększ wagę gotówki,
To długa trasa, a gotówka może się przydać ;)
Powodzenia!

Offline Mężczyzna wiecho

• Na forum od: 01.01.2016
« 30 Cze 2018, 23:30 »
Skrobnąłbyś parę słów co tam poupychałeś po tych workach i torbach.

No to policzyłem skrupulatnie wszystko w Excelu. Według wersji pierwotnej wyszło 27,405 kg. Dużo. Odchudziłem rozpiskę względem pierwszej wersji o kuchenkę, liofilizaty, linkę do roweru i spodnie cywilne, co oznacza, że będę cały dzień w pociągu do Wisły w kolarskich i osiągnąłem "fenomenalny" wynik 25,55 kg :icon_biggrin: No nie wiem czy te niecałe 2kg są tego warte :icon_razz: Oczywiście, jeszcze jakieś grosze można urwać, tu pokombinować, tam coś odrzucić, ale 25 kg to waga taka realna. Nigdy bym nie przypuszczał, że dętka waży ćwierćkilo ;-)

Olo, powiem tak. To nie góry. Na tym rowerze nie będziesz się wspinał, tylko go najwyżej będziesz nosił. Proponuję przez najbliższe dni siłownię i ćwiczenie wiosłowania na siedząco i stojąco. Ogólnie ćwiczenia na górną partię mięśni, bo te będą potrzebne. Trochę mniej wagi swojego ciała. Możesz już zacząć wżerać makarony. Te 1 kg roweru w tą, czy w tą na tym maratonie nie będzie miało  znaczenia. Musisz wziąć taki ekwipunek, żeby mieć spokojną psychikę i komfort i nic innego nie wymyślisz. Jeżeli ciężar duży trzeba popracować nad "dźwigiem" :wink:
Rower... to dla mnie już obowiązek... stał się pasją...i chyba filozofią życia...

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 1 Lip 2018, 06:15 »
Tymczasem nasz forumowy krawiec podzielił się listą bagażu na plaży, ma parcie na szkło :-D

« Ostatnia zmiana: 1 Lip 2018, 08:36 dudi »

Offline Mężczyzna oko_strusia

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 16.06.2017
« 1 Lip 2018, 13:46 »
Podziwiam za taki zestaw. I to jest ultra bikepacking.

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 1 Lip 2018, 15:09 »
Ten zestaw jest zdecydowanie za duży na tak krotki maraton w cywilizowanym terenie.

Największy błąd w tym zestawie to wiatrówka zamiast kurtki przeciwdeszczowej, która waży nieco więcej, a pełni również funkcję wiatrówki.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum