Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157540 razy)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 25 Cze 2019, 23:48 »
Rzuciłem okiem na listę uczestników - spora reprezentacja forum.  Aż korci, żeby się podłączyć.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 28 Cze 2019, 15:59 »
Co chwilka ktoś wystawia pakiet do odsprzedania / oddania więc w czym problem  ;)
Polski Klub MTB

Offline PABLO

« 28 Cze 2019, 18:34 »
Co chwilka ktoś wystawia pakiet do odsprzedania / oddania więc w czym problem

Nie w pakiecie. Nie zależy mi ani na świadczeniach ani na sklasyfikowaniu.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 28 Cze 2019, 18:43 »

a moze jednak warto wykupic ten pakiet jako pewna forme podziekowania za wymyslenie, przygotowanie i przeprowadzenie tej imprezy ?
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Offline PABLO

« 28 Cze 2019, 19:01 »

a moze jednak warto wykupic ten pakiet jako pewna forme podziekowania za wymyslenie, przygotowanie i przeprowadzenie tej imprezy ?

Może warto - wg uznania.

Ale przecież napisałem, że w mojej sytuacji to nie pakiet jest problemem.

Gdybym to zależało ode mnie, że będę mógł pojechać, to bym w odpowiednim momencie wykupił pakiet.

Offline Mężczyzna marszy

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 23.07.2013
« 29 Cze 2019, 00:13 »
Dzięki za uwagi. Widzę, że ilość szpeju noclegowego mocno zależy od nastawienia na wynik. Moje nastawienie na wynik jest takie, że jadę na urlop i do mety spieszyć się nie będę, ale po pół roku przygotowań noga nawet podaje, więc odrobina ambicji nie pozwoli skończyć wycieczką od monopola do monopola. A więc ostatecznie postanowiłem zastosować się do porady RSa i zakupic hamak, który w razie potrzeby użyję jako tarp ;) A jak popada albo nie będzie drzew, zostanie integracja po agro albo kempingach.

Pablo - trasa idzie przez Warszawę, jak wyjedziesz w sobotę na spotkanie czołówki, to do niedzieli wieczora pewnie większość uczestników spotkasz.

Z ciekawości - kto z forum startuje? Jak na razie rozszyfrowalem tylko Johnego i Piotra.

Offline PABLO

« 29 Cze 2019, 00:27 »
Pablo - trasa idzie przez Warszawę, jak wyjedziesz w sobotę na spotkanie czołówki, to do niedzieli wieczora pewnie większość uczestników spotkasz.

Start jest w sobotę 6 lipca. Zresztą, weekend, nie weekend, u mnie ograniczeniem nie jest konieczność bycia w pracy.

BTW - w zeszłym roku spotykałem wielu uczestników w drodze do/z pracy. Tak się składa, że część mojej codziennej trasy do/z pracy, pokrywa się z trasą "Wisły".

Z ciekawości - kto z forum startuje? Jak na razie rozszyfrowalem tylko Johnego i Piotra.

Przyłączam się do pytania. Tu kilkoro forumowiczów radzi jak przejechać ultramaraton Wisła 1200.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 29 Cze 2019, 08:13 »
Rzuciłem okiem na listę uczestników - spora reprezentacja forum.

Z ciekawości - kto z forum startuje?

Przyłączam się do pytania.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

csx

• Gość
« 29 Cze 2019, 09:46 »
Też startuję  ;)
Marszy - o ile wcześniej nie używałeś, jesteś pewien z tym hamakiem? Nie każdemu spanie w hamaku pasuje. Żebyś nie wstał "połamany". Ja lubię hamak ale w nocy mam zawsze odczucie, że marznę. No, ale ja śpię pod kołdrą gdy jest +25.
Ja nastawiam się na spanie na dziko. Jednym z głównych argumentów dla mnie to jest to, o czym wspomniał Wilk - 400 osób na trasie. Waham się pomiędzy płachtą biwakową a lekkim namiotem. Przy załamaniu pogody - szukam noclegu.
Jako że to jest maraton, zamierzam się ścigać, sponiewierać się tak, jak to tylko rozsądek pozwoli. Przy czym będzie ściganie z samym sobą. Jak dojadę do mety, to czołówka będzie już dawno siedziała wypoczęta w domach  :)

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 29 Cze 2019, 10:33 »
Wspomniany wcześnie potwierdzam że też startuję. Założenie jest takie by pierwszego dnia dojechać do promu i tam odpocząć. Kolejne noclegi już pod dachem. Sprzęt biwakowy ograniczam do folii NRC i lekkiego śpiwora.
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

csx

• Gość
« 29 Cze 2019, 10:50 »
Założenie jest takie by pierwszego dnia dojechać do promu i tam odpocząć
No to jeśli nam się plany spełnią, to śpimy w tym samym miejscu.

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
« 29 Cze 2019, 11:17 »
... postanowiłem... zakupic hamak, który w razie potrzeby użyję jako tarp...
Wolałbym mieć tarp, którego dałoby się użyć jako hamak. Niby prawie to samo, ale jest różnica (choćby jakieś mocowania w rogach).
Hamak poza wygodą i uniezależnieniem od podłoża daje niewiele więcej. Nie izoluje termicznie, więc jakaś alumatka albo materacyk byłby wskazany (alumata dość łatwo się rozdziera w hamaku. Ja pewnie bym pojechał z cienką karimatą dociętą do dł. ok. 120cm).
Tarp może być nieoceniony np. podczas awarii roweru w czasie silnego deszczu. Jak będzie miał wymiar ok. 1,5 X 2,7-3,0 m, to przy pomocy dwóch kawałków sznurka zrobisz z niego też wygodny hamak.
Nie ścigam się w maratonach i nie znam tej trasy, więc trudno mi ocenić sytuację, ale wiem, że spanie na dziko jest w Polsce stosunkowo łatwe i przyjemne. Myślę, że z godzinę, może dwie dziennie można urwać na tym, że śpisz kiedy potrzebujesz i kiedy chcesz.
Minus taki, że jak będzie lało przez tydzień, to mała szansa na regenerację, więc sprzęt biwakowy będzie balastem.

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
« 29 Cze 2019, 12:53 »

Ja będę. Nr startowy 398.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 29 Cze 2019, 15:52 »
Rzutem na taśmę i ja się zapisałem.
Tym razem bez żadnego obłędu w oczach, dużo towarzyskiej jazdy, jak najmniej nocami, bo szkoda fajnej trasy, 5-6 dni będzie w sam raz.

Mam nadzieję, że zdążę rower terenowy odpalić, bo na razie cały jest w proszku, nie ma to jak dobry spontan  ;)

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 30 Cze 2019, 18:48 »

Ja również startuję #53 i nawet zorganizowałem busa z Waw dla 16 innych uczestników więc powinno być wesoło. Widzimy się w schronisku.
Polski Klub MTB

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum