Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157533 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 30 Cze 2019, 19:55 »
Ja również startuję #53 i nawet zorganizowałem busa z Waw dla 16 innych uczestników więc powinno być wesoło. Widzimy się w schronisku.

A są jeszcze jakieś miejsca w tym busie? ;)

Offline Mężczyzna greenmark

• Miasto: Grodziec
  • Na forum od: 14.05.2017
« 30 Cze 2019, 22:51 »
Startuję z nr 341. Jadę bez ciśnienia, własnym turystycznym tempem, do celu. Spanie to płachta biwakowa, lekki śpiwór i lekki materac. Zapewne ze względów higienicznych będę chciał zatrzymywać się także na kwaterach. W pierwszym dniu będę chciał dojechać do przeprawy promowej ale nie liczę, że będzie to przed 22 :) Zapewne rozłożę się tam do spania i poczekam do 6 rano. Szczerze mówiąc średnio jestem przygotowany jeśli chodzi o ekwipunek i rower ale liczę, że do końca tygodnia będę miał wszystko.

Offline Mężczyzna kuki

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.03.2018
« 1 Lip 2019, 07:48 »
Startujemy z kolegą, nr 263 i on 261. Chcemy zdobyć kwalifikację na MPP (120h), ale w wielodniowym maratonie nie mamy jeszcze doświadczenia więc nie wiadomo, czy organizmy pozwolą zrealizować plan :) . Liczymy zdążyć na prom i jeśli będzie trzeba jakaś drzemka po przeprawie i dalej ruszamy.

Offline Mężczyzna anarchy

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.09.2015
« 2 Lip 2019, 21:08 »
Krzychu, trzymam mocno kciuki bym tym razem się udało
(pamiętam zeszłoroczną walkę)
Powodzenia!

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 2 Lip 2019, 21:20 »
213, jadę żeby zgiąć samego siebie, w zeszłym roku po serii głupot jakie zrobiłem wycofałem się w Warszawie, w tym zrobię wszystko żeby dojechać do mety. Jestem niepełnosprawny (oczy po kilku operacjach- lewe po witrektomii ma kłopot z widzeniem detali, prawe słabo ostrość łapie- jazda w nocy to niezłe rodeo.;) do tego mam dwie endoprotezy bioder) ale nie chcę dać się zamknąć w domu.
I to jest kapitalne podejście, w ten sposób pokazujesz, że tak naprawdę jesteś wiele bardziej sprawny niż ci wg papierów w pełni sprawni!

@Wilk, mamy dwa wolne miejsca w busie ale jedziemy w czwartek rano,zapraszam.
W czwartek to nie dam rady, jeszcze sporo spraw muszę ogarnąć przed imprezą; zobaczymy się w piątek pod Baranią Górą ;)

Offline Mężczyzna tomojo

• Leże i jade,jade i leże
  • Na forum od: 25.02.2016
« 3 Lip 2019, 14:02 »
Regulamin RMW1200 punkt drugi:
 -" Jedynie przekraczanie rzek w poprzek ich nurtu może nastąpić przy użyciu jednostek pływających."
 czyli mosty i wiadukty odpadają. Życzę Wszystkim powodzenia.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Lip 2019, 14:49 »
Regulamin RMW1200 punkt drugi:
 -" Jedynie przekraczanie rzek w poprzek ich nurtu może nastąpić przy użyciu jednostek pływających."
 czyli mosty i wiadukty odpadają. Życzę Wszystkim powodzenia.

Warto zacytować w całości  ;)
1. Należy pokonać z rowerem, siłą własnych mięśni, całą Trasę RMW1200 zgodnie z niniejszymi Regułami.
2. Jedynie przekraczanie rzek w poprzek ich nurtu może nastąpić przy użyciu jednostek pływających.

Czyli całą trasę musisz pokonać z rowerem siłą własnych mięśni, a jedynie rzeki możesz przekroczyć czymś innym niż rower, chodzi tu oczywiście o prom na Dunajcu.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 3 Lip 2019, 19:58 »
No niestety rozeszły się jak świeże bułeczki choć połowa składa od wersji podstawowej się pozmieniała. Bo to kontuzje, brak urlopów itd.

Za to ja już po testach, spakowany i gotowy na Wisłę! Waga? 22 kg (rower 14) i tak niestety zostanie :D

Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 3 Lip 2019, 20:12 »
Nie sądzisz że w takim maratonie daleko od sklepów przydał by się zdecydowanie więcej niż jeden bidon ? , ja wolał bym duży bukłak lub przynajmniej 2x1L bidon zamiast tej saszetki pod rame .
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 3 Lip 2019, 20:28 »
Czyli całą trasę musisz pokonać z rowerem siłą własnych mięśni, a jedynie rzeki możesz przekroczyć czymś innym niż rower, chodzi tu oczywiście o prom na Dunajcu.

Phi, znam takiego, co spakował materac i powiedział, że jak nie zdąży, zamierza przeprawić się na tymże materacu...

(spróbujcie go powstrzymać, mnie się nie udało)
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 3 Lip 2019, 20:49 »
Phi, znam takiego, co spakował materac i powiedział, że jak nie zdąży, zamierza przeprawić się na tymże materacu...

(spróbujcie go powstrzymać, mnie się nie udało)
Pewnie Rapsik?
W końcu w pełni regulaminowo, więc można próbować, obecność po wieki wśród legend tego wyścigu gwarantowana  :lol:
Tylko nie wiem jak z nurtem w tym Dunajcu, bo to może nie być taka kaszka z mlekiem  ;)

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 3 Lip 2019, 22:05 »
Nie sądzisz że w takim maratonie daleko od sklepów przydał by się zdecydowanie więcej niż jeden bidon ? , ja wolał bym duży bukłak lub przynajmniej 2x1L bidon zamiast tej saszetki pod rame .

Spokojnie, będę miał jeszcze bukłak i tam 2L extra więc w sumie prawie 3. Sklepów na trasie nie brakuje. Największe odcinki bez to max 50 km. więc damy radę.
Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 3 Lip 2019, 22:10 »
Myślałem że ze sklepami większy problem , 3 litry na 50 km to nawet w upale starczy.
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna kuki

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.03.2018
« 4 Lip 2019, 07:43 »
Myślałem że ze sklepami większy problem , 3 litry na 50 km to nawet w upale starczy.

7 lipca to niedziela niehandlowa, więc nie wszystkie sklepy pewnie będą czynne.

Offline Mężczyzna Piotr1975

• Miasto: Bruksela
  • Na forum od: 08.11.2017
« 4 Lip 2019, 07:50 »

7 lipca to niedziela niehandlowa, więc nie wszystkie sklepy pewnie będą czynne.

Nie jedziemy przez pustynię.. Okolice trasy są zaludnione i najzwyczajniej w świecie można tzw gospodarza poprosić o wodę
Nieskończenie mądry jest nasz Stwórca Pan
Swoje dzieło dał obejrzeć również mnie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum