Autor Wątek: Rowerowy Maraton Wisła 1200  (Przeczytany 157517 razy)

Offline Mężczyzna MYak

• Marek
  • Miasto: Pruszków, Mazowieckie
  • Na forum od: 20.03.2019
    • UltraCyrkle
Odp: Rowerowy Maraton Wisła 1200
« 10 Lip 2019, 10:30 »
Tacy ludzie jak Księgowy to tacy cisi bohaterowie tej imprezy :-)
Miałem okazję jechać towarzysko odcinek warszawski i dotarłem do punktu Księgowego.

Offline Mężczyzna TAF

• WATAHA Lubin
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 24.12.2018
« 12 Lip 2019, 20:01 »
W Goczałkowicach za zalewem polowałem na Was z aparatem:

https://www.facebook.com/piotr.fankidejski/media_set?set=a.2332556220164680&type=3

https://drive.google.com/drive/folders/1wFiKnunHY7_k3XEGciqHn7K4rY9RtvaO?usp=sharing

Troszkę z tego się uzbierało, miłego oglądania

PF

A jest szansa, że odnajdziesz moją fotkę ?
W galerii siebie nie widzę a jak przejeżdzałem obok Ciebie to słyszałem pracę migawki.
Nr 292 strój WATAHA

W tym roku w imieniu Legionowskiej Katorgi planuje zrobić punkt w Jabłonnie koło Warszawy. Pewnie wszystkich nie obsłużę, ale może kilkoro z was napełni u mnie bidony ;)

Dziękuję, szacun za pomoc.

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 12 Lip 2019, 22:58 »
Dwa fatbike zauważyłem, to chyba najmniej rozsądny wybór.
Widzę Wilka ...ale jakoś towarzysko jedzie, zostało mu to po Podróżniku 😀

Fakt, fatbike mnie zadziwiły, trzeba być mocno "zdeterminowanym", żeby na tych szerokich laczkach jechać 1200km.

Dla mnie nic nadzwyczajnego... Pojechałem po raz drugi na tłusto i przynajmniej w tej kategorii ponownie pierwszy. Może 56 miejsce brzmi nie specjalnie, ale na Facie to inna bajka. Taki "trening" dobrze wpływa na kolejne starty - wyraźnie podnosi poziom kondycji. :) Ja już od wczoraj w domu, choć większość na trasie. Dziwne uczucie. ;)

"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna karolg

• Miasto: Wawa
  • Na forum od: 23.01.2013
« 13 Lip 2019, 00:51 »
Amortyzowany fat z lemondką, ten maraton jest cudowny 😁

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 13 Lip 2019, 10:50 »
Amortyzowany fat z lemondką, ten maraton jest cudowny 😁

Amor w Facie to nic niezwykłego. Każdy lepszy tłuścioch go posiada i jak najbardziej ma to sens.
Lemondka to inna sprawa  :) , mój eksperyment, który się sprawdził. Po prostu, jak w każdym rowerze, jedzie się nieco szybciej, a i dłonie odpoczywają i nie mam niedowładu rąk po maratonie... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna karolg

• Miasto: Wawa
  • Na forum od: 23.01.2013
« 13 Lip 2019, 14:18 »
Nie musisz mnie przekonywać, do jednego ani drugiego, ja się po prostu zachwycam różnorodnością rowerów tworzonych na potrzeby Wisły :)

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.11.2018
    • simrace.pl
« 14 Lip 2019, 10:52 »
Końcówka coraz bliżej co widać dokładnie na livemapce z trasy.
http://event.trackcourse.com/view/wisla-1200-2019

Na szybko podsumowując to duża dawka pozytywnych emocji, które należy teraz po woli poukładać. Mam nagrane ponad 217 GB materiału na kamerce więc obróbka ze skarawaniem zajmie troszkę czasu. Jechałem spokojnie od początku do końca co widać po statsach ponizej. Więcej opiszę jak ochłonę. Gratki dla wszystkich do dojechali bądź właśnie kończą.

a tutaj bonus bo taka sytuacji mi się trafiła  ;) ale na szczęście wszyscy cali więc na ciekawym ujęciu się zakończyło.

Polski Klub MTB

Offline gocu

• Miasto:
  • Na forum od: 04.04.2013
    • Rower i góry.
« 14 Lip 2019, 19:47 »
Facet miał jechać prawą, przepisy tego nie regulują na polnych drogach, ale zasady kultury mówią o poruszaniu się prawą stroną ścieżki/chodnika/schodów itp.... - a ty bez słowa zabierasz się do wyprzedzania prawą stroną, to proszenie się o kłopoty. I to jeszcze z taką prędkością...

Ja z daleka ryczę "lewa wolna!", ewentualnie dorzucam "k...ę" kiedy widzę że pacjent nie reaguje, ale nigdy nie wyprzedzę z prawej... Bo spodziewam się że kiedy ofiara "wyczuje" że ktoś ją dogania to zrobi to co trzeba - czyli zjedzie NA PRAWO - czyli dokładnie tego co ciebie spotkało.

« Ostatnia zmiana: 14 Lip 2019, 19:53 gocu »
gocu

Offline Mężczyzna latant

• Miasto: Ożarów Maz.
  • Na forum od: 19.04.2014
« 14 Lip 2019, 20:36 »
Dla mnie to kolejne potwierdzenie, że w każdej grupie jest jakiś procent debili, po cholerę zmieniał kierunek jazdy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 14 Lip 2019, 20:51 »
Bo chciał dać "lewą wolną". Proste jak kij od szczotki.
Takie wyprzedzanie, z dużą różnicą prędkości, po prawej i bez słowa to proszenie się o kłopoty.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 15 Lip 2019, 19:31 »
Wisła 1200 przejechana wspólnie z Kotem - jak dla mnie kapitalna impreza. Trasę tego wyścigu oceniam jako świetną, bardzo urozmaiconą, z wszelakimi typami nawierzchni, ale w takich ilościach by nie zniechęcić żadną z nich. W porównaniu z zeszłym rokiem zaszło parę sporych i istotnych zmian, trasa była też trudniejsza, z większą liczbą górek. Doszły kopce krakowskie z największymi na tej imprezie podjazdami, doszedł przejazd przez centrum Krakowa, doszły fajne sekcje MTB przed Kazimierzem Dolnym, zamiast nudnego kawałka po lewej stronie Wisły. Doszedł wreszcie niesamowity Grudziądz - kapitalny przejazd przez miasto i długi, wymagający interwałowy singiel przed nim, a wreszcie przejazd przez fort za miastem.

Bardzo przypadły mi do gustu przejazdy przez ładne miasta nadwiślańskie, tak by pokazać ich liczne zabytki, jedynie Warszawa tutaj do poprawki, bo przejazd Pragą po krzakach nic piękna stolicy nie pokazuje. Duży szacunek dla organizatora za tak opracowaną trasę, bo wymagało to kupę roboty i objazdów terenowych. IMO ta trasa świetnie ukazuje piękno Polski, pokazuje, że nie tylko w górach potrafi być ładnie.

Jazda samego maratonu to coś zupełnie innego niż maratony szosowe, przede wszystkim nieporównanie większe urozmaicenie nawierzchni, powodujące, że spektrum sprzętu jest niesamowite - od szosówek po fatbike, sam jechałem na amortyzowanym rowerze i dla mnie był to dobry wybór. Także z polskich imprez - to najbardziej "żywy" maraton, mnóstwo kibiców, ileś osób tworzących spontanicznie punkty wsparcia, świetna atmosfera. Można się i ścigać i jechać zupełnie turystycznie. Organizacyjnie wyścig świetnie zrobiony, na mecie wielki namiot, możliwość prysznica, ciepły posiłek itd.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 15 Lip 2019, 22:20 »
Jest już pierwszy filmik nazwany jako zapowiedź całości ale i tak fajnie zmontowany  :D

Mój nadal ma status WIP. Ale mam tyle materiału, że pewnie będzie kilka filmików bo trasy tak piękne, że aż szkoda by było tak to ciąć.

Polski Klub MTB

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 16 Lip 2019, 07:58 »
Ale mam tyle materiału, że pewnie będzie kilka filmików
Proszę! Litości! Nie wrzucaj już tych filmików, bo mi coraz bardziej się podoba i jeszcze nie daj Boże za rok wystartuję :P

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 16 Lip 2019, 10:11 »
Wrzucaj, wrzucaj 😉. Turystykę w pięknych okolicznościach przyrody warto promować.

Offline Mężczyzna LKRISS

• Moderator
    • simrace.pl
« 16 Lip 2019, 10:43 »
Ale mam tyle materiału, że pewnie będzie kilka filmików
Proszę! Litości! Nie wrzucaj już tych filmików, bo mi coraz bardziej się podoba i jeszcze nie daj Boże za rok wystartuję :P

Hehe, to może na dobry start - dobry start i to calość wiec może się tam gdzieś w tym tłumie rozpoznacie? + extra pierwsze 7 km bo było z górki, średnia 40 km/h i nawet KOMa mozna bylo zaliczyć  :D Na szczęście wyglądało to bezpiecznie i nikt nie szalał. Ja tylko od czasu do czasu krzyczałem kamerka po lewej!

https://www.strava.com/segments/14490064?filter=following&gender=all

Polski Klub MTB

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum