Autor Wątek: Brevety 2018  (Przeczytany 6880 razy)

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
Odp: Brevety 2018
« 5 Kwi 2018, 11:48 »
Niebieska

Zaiste we wrześniu ubiegłego roku była niebieska.

Offline Mężczyzna AreBie

• Miasto: Lubawa
  • Na forum od: 19.01.2013
« 5 Kwi 2018, 12:53 »
Trasy innych brevetów też gdzieś znajdę? (np. Lubawa 300)

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 5 Kwi 2018, 15:09 »
Trasy innych brevetów też gdzieś znajdę? (np. Lubawa 300)
Też mi się wydaje dziwne, że oprócz pierwszego brevetu, żaden inny nie ma projektu trasy. Co jak co ale atrakcyjna trasa (zwłaszcza w dłuższych brevetach) może przyczynić się do większej frekwencji. No i na odwrót oczywiście też :) Randonneursi poprawcie się!

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 5 Kwi 2018, 21:15 »
Trasy każdy z organizatorów już zgłosił, publikacja będzie napewno przed brevetem więc cierpliwości mości kolarze - szosy czekają, trenować już możną :)
Brevety trzeba pokochać, a ślad powinien być tylko pomocny bo każdy z uczestników dostaje opis trasy na starcie - tzw Q-sheet wg którego jedzie się trasę.
Do zobaczenia na brevecie!

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 6 Kwi 2018, 09:31 »
Trasy każdy z organizatorów już zgłosił, publikacja będzie napewno przed brevetem więc cierpliwości mości kolarze - szosy czekają, trenować już możną :)
Brevety trzeba pokochać, a ślad powinien być tylko pomocny bo każdy z uczestników dostaje opis trasy na starcie - tzw Q-sheet wg którego jedzie się trasę.
Tu nie chodzi o ślad, ale choćby o ogólny zarys. Wielu z nas pewnie przejeżdża w myślach imprezę na wiele dni przed startem. Fajnie mieć wtedy mapę przed nosem i trochę sobie poplanować. Mnie akurat to sprawia dużą przyjemność, choć później najczęściej nijak się ma to do rzeczywistości. Niemniej jednak wg. mnie zarys trasy to konieczność którą należałoby dopełnić dużo wcześniej niż kilka dni przed imprezą. Na pewno miałoby to duży wpływ na frekwencję. Do zobaczenia na trasie.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 6 Kwi 2018, 13:31 »

Akurat tam wielu z tymi cue-sheetami jedzie ;)

Offline Mężczyzna Młody

• Miasto: Gabryelin
  • Na forum od: 23.12.2014
« 6 Kwi 2018, 15:35 »

Akurat tam wielu z tymi cue-sheetami jedzie ;)

Potwierdzam są fajnie napisane (w przeciwieństwie do qsheetów generowanych automatycznie przez program do nawigacji), w stylu "x km przy remizie z czerwoną wieżą na rondzie 3 zjazd w drogę XXX w kierunku Wieliczki" swoje brevety jechałem tylko z q sheetem bez nawigacji.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 6 Kwi 2018, 15:38 »
Potwierdzam są fajnie napisane (w przeciwieństwie do qsheetów generowanych automatycznie przez program do nawigacji), w stylu "x km przy remizie z czerwoną wieżą na rondzie 3 zjazd w drogę XXX w kierunku Wieliczki" swoje brevety jechałem tylko z q sheetem bez nawigacji.

Ale to jest trochę rzeźbienie, przegapisz jeden skręt i leżysz z taką nawigacją. Dlatego albo mapę, albo GPS i tak trzeba mieć, a jak już masz - to i cue-sheet raczej nie dla realnej nawigacji się używa, a żeby spróbować ponawigować w inny sposób, nocą to już mocno upierdliwe.

Offline Mężczyzna lesiak82

• Miasto: Grodzisk maz
  • Na forum od: 08.12.2017
    • FB
« 6 Kwi 2018, 19:43 »

Ja bez gpx'a nie wychodzę na rower :) a tak serio ,to po co mi różne wskazówki ? , jak mam odpalonego garmina . Nawet nie chcę próbować . A wam też chyba nie robi to większej roboty jak przedstawienie  tras jakie będą do przejechania .
SZOSA to euforia , ale MTB to wolność !

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
« 7 Kwi 2018, 00:07 »
Czy są udostępniane pliki z śladem trasy w formacie gpx dla brewetów?

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 7 Kwi 2018, 10:27 »
Kiedyś były. Publikowali je najpóźniej tydzień przed brevetem.

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 12 Kwi 2018, 19:34 »
To jak - gotowi do pierwszego Brevetu A.D. 2018?
http://www.brevety.pl/event/brevet-200-km-pomiechowek-14-kwietnia-2018/
Rozpoczęcie sezonu brevetowego - to już jest kwietniowa tradycja!

Offline Mężczyzna yaroo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.07.2015
« 12 Kwi 2018, 20:15 »
Ja jadę, ale czy jestem gotowy, to już wcale nie jest takie pewne.

Offline Mężczyzna tolaf

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.09.2015
« 12 Kwi 2018, 20:18 »
Rozpoczęcie sezonu brevetowego - to już jest kwietniowa tradycja!
W sobotę "homologacja" (albo jakieś podobnie trudne słowo) - podkarpińskiej części trasy 600 km  ;)
z przodu mistrzowie ... z tyłu bohaterowie :D

Mariobiker

• Gość
« 13 Kwi 2018, 11:05 »
W sobotę "homologacja" (albo jakieś podobnie trudne słowo) - podkarpińskiej części trasy 600 km  ;)

O i to jest bardzo dobra wiadomość  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum