Z całym szacunkiem, o dużo za droga ta torba . Dużo lepszym zakupem (cena/jakość) okazuje się być też niemiecka torba okresowo do nabycia w Lidlu :twisted: . Przez miesiąc wyprawowego używania nic się nie stało, w normalnym deszczu w środku mokro nie było, także otwierana od strony kierującego . No i kosztowała 50 zł . Z pewnością torba Ortlieba jest lepszej jakości, oraz ma sprawniejszy system mocowania. Dobry produkt, ale jeśli kogoś stać.
No tak ale te 270zł to bez mapnika tak ? To mnie boli, ze musiałem jeszcze 60zł zapłacić za mapnik. Pachnie mi tutaj szeroko zakrojoną akcją marketingową : ).
Te przegrudki jak coś to moge sprzedać za kilka groszy. Nie wiem czy one są za duze czy po prostu nie są od mojej torby ale ni w ząb nie idzie ich jakoś rozsądnie ustawić.
alfa_tek : tak sobie zaironizowałem bo moim zdaniem mapnik w takiej torbie jest rzeczą bardzo ważną, jest to cześć bardzo istotna a tylko ortlieb sprzedaje mapniki osobno co jest nie w porządku. Do torb topeak-a dołączane są nawet takie ,,mhmm,, adaptery/przedłużki zeby mozna było tak lampke zamocować aby świeciła ponad torbą.Oczywiście zbrodnią na ludzkości tego nazwać nie mozna ale przy tak duzej cenie torby mapnik powinnien być w komplecie, z szacunku do klienta nie zdzierali by tak perfidnie kasy.
Tak, mapnik też zamawiałem - koszt 50 zł, zgadzam się, że to niemało...