Autor Wątek: North Cape 4000  (Przeczytany 135082 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« Ostatnia zmiana: 18 Cze 2018, 21:09 byczys »

Offline Mężczyzna Alois Lerche

• Miasto: Orzesze
  • Na forum od: 25.11.2015
Odp: North Cape 4000
« 18 Cze 2018, 18:16 »
ostatni odcinek nie wyświetla się...

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 18 Cze 2018, 19:14 »
Ja jeszcze nie dostałem maila od organizatorów. Zmiany są jakieś kosmetyczne, pewnie ten koniec w Norwegii poprawnie puszczą (nie wyświetla mi się ostatni fragment). Jest też zmiana na Litwie, jeden odcinek szutrowy się częściowo omija, drugi zostaje.

Ale jest jeszcze coś czego wcześniej nie zauważyłem, w Finlandii przed Oulu, gdy zjeżdża się z E-75 w Rantsili, też niezła perełka, szuter i na fragmentach kamienie.

To jest planowanie po prostu bez głowy, jest E-75, dobra droga z poboczem, a pchają trasę na jakieś szutry. Przecież jak będzie padać (a w tym rejonie spora szansa, że będzie) - to się zrobi taki syf że ho.

Ale największa porażka to odcinek alpejski, nic nie zmienili, głównie będziemy jechać dolinami, którymi lecą najwieksze autostrady rejonu. A jak wiadomo autostrady się buduje w najbardziej płaskich dolinach.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 18 Cze 2018, 19:28 »
A 560-568km na szóstej części też wygląda wesoło ;)

Offline Mężczyzna byczys

« 18 Cze 2018, 21:31 »
ostatni odcinek nie wyświetla się...

Wrzucone jeszcze raz - powinno być OK

Ja jeszcze nie dostałem maila od organizatorów.

Sprawdź w folderze SPAM, bo myślę że wszystkim wysłali.

A 560-568km na szóstej części też wygląda wesoło :wink:

Ogólnie zapowiada się wesoło, bo przeglądałem te ścieżki rowerowe na pierwszych kilkuset km i będziemy kluczyć strasznie :)

Offline Mężczyzna byczys

« 19 Cze 2018, 19:58 »
Podobno wymagane jest zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do startu. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Do jakiego lekarza trzeba się udać i jak coś takiego wygląda? Może to być zwyczajny rodzinny lekarz, czy lekarz medycyny sportowej?

Offline Mężczyzna byczys

« 27 Cze 2018, 11:16 »
Dziś dostaliśmy maile z kompletem informacji dotyczących zasad:

https://drive.google.com/file/d/1wOmmxppF6ntwA4KuMG8ghvbbNSRqiKgB/view

Jeśli dobrze rozumiem, to osoby nieposiadające własnego spota będą musiały korzystać z aplikacji mobilnej na swoim telefonie i na tej podstawie będzie działało śledzenie online.

https://neveralone.site/docs/NALiveTracking-user-EN.pdf

Trochę słabo, biorąc pod uwagę niemałe przecież wpisowe 250 euro. Ciekawe jak to będzie funkcjonować. Ciekawe też, czy w ubiegłym roku było tak samo.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 27 Cze 2018, 11:24 »
Podobno wymagane jest zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do startu. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Do jakiego lekarza trzeba się udać i jak coś takiego wygląda? Może to być zwyczajny rodzinny lekarz, czy lekarz medycyny sportowej?
Ja kiedyś brałem od internisty.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 27 Cze 2018, 11:41 »
Moja lekarz rodzinna (sama jeździ, jej mąż i syn ścigają się w MTB) popukała się kiedyś w głowę i powiedziała, że "nigdy" mi nie da takiego świstka.

Marek

Offline Mężczyzna MARECKI

• Miasto: Elbląg, Polska
  • Na forum od: 28.01.2016
    • Rowerowa strona Mareckiego
« 27 Cze 2018, 11:56 »

Idź do swojego lekarza domowego i poproś o zaświadczenie o stanie zdrowia. Wydawane jest bezpłatnie.  Jak nie jesteś pewien jej (jego) reakcji to nie informuj, że to ultramaraton a zwykłe zawody rowerowe. Miałem takie papiery na BBTour a i tak nikt ich nie oglądał  :icon_cool:

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 27 Cze 2018, 12:04 »
Moja lekarz rodzinna (sama jeździ, jej mąż i syn ścigają się w MTB) popukała się kiedyś w głowę i powiedziała, że "nigdy" mi nie da takiego świstka.

Marek
Może nie jesteś wystarczająco zdrowy?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 27 Cze 2018, 12:10 »

Marek
Może nie jesteś wystarczająco zdrowy?

Jeżeli chodzi o zdrowie psychiczne to kto z nas jest zdrowy. Kto normalny jedzie na 1000 czy więcej kilometrów.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 49%]

Offline Mężczyzna sierra

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 06.09.2017
« 27 Cze 2018, 12:50 »
Jeżeli chodzi o zdrowie psychiczne to kto z nas jest zdrowy. Kto normalny jedzie na 1000 czy więcej kilometrów.

Myślę, że "progiem normalności" (a po nim hmmm...) jest więcej niż 20 tysi rocznie...
Podobno w szpitalach ten, tego, już dla niektórych przygotowali wolne miejsca...  ;D

Dystanse "jednorazowe" (próg to: powyżej 400 "na raz"), to wyższa szkoła jazdy (czytaj: cykloza extremalna), nie do ogarnięcia przez "świat medyczny"  ;D  i nikt, absolutnie Nikt nie powinien dostać zaświadczenia o dobrym stanie zdrowia, umożliwiającym udział w ultra.   

Offline Mężczyzna wrubel

• Na forum od: 29.05.2017
« 27 Cze 2018, 12:55 »

Ja będę miał od internisty

Offline Mężczyzna byczys

« 28 Cze 2018, 08:00 »

Cóż... byłem u internisty i przegonił mnie do sportowego.

dź do swojego lekarza domowego i poproś o zaświadczenie o stanie zdrowia. Wydawane jest bezpłatnie.  Jak nie jesteś pewien jej (jego) reakcji to nie informuj, że to ultramaraton a zwykłe zawody rowerowe. Miałem takie papiery na BBTour a i tak nikt ich nie oglądał

Będę próbował w ten sposób u innego :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum