Nasi dobrze jadą w tym maratonie.Karol prowadzi ,a Wilk jest 4-ty.
Cytat: lesiak82 w 29 Lip 2018, 22:44Wydawało mi sie że jeden blat ma dobre zastosowanie mtb xc gdzie Narrow Wide nie pozwala spadać łańcuchowi na wybojach , w szosie nie widze takiej potrzeby , słabe stopniowanie biegów , a waga bez przerzutki przedniej i linki nie wielka , więc dlatego pytam , jakie ma to zastosowanie .Na foxie nie działa na chromie śmiga.Osobiście uważam, że 1x w szosie znajdzie zastosowanie, podobnie jak hamulce tarczowe. Czego nie ma, nie może się zepsuć, a przednia przerzutka to raczej słaby punkt roweru. Przy napędzie 2x11, realnie korzystamy z 12 biegów, więc odpowiednia kaseta 12-biegowa, przynajmniej w teorii załatwia sprawę. Nie wspominając o wygodzie, kiedy mamy jedną wajchę. Do tego każda zmiana jest płynnym przechodzeniem do wyższego czy niższego biegu. Nie ma mocnego przeskoku, jak przy przedniej przerzutce. Ja tu widzę same zalety. Jedyny mankament to "przekosy" w skrajnych położeniach, które na pewno nie pozostaną bez wpływu na łańcuch i zębatki.
Wydawało mi sie że jeden blat ma dobre zastosowanie mtb xc gdzie Narrow Wide nie pozwala spadać łańcuchowi na wybojach , w szosie nie widze takiej potrzeby , słabe stopniowanie biegów , a waga bez przerzutki przedniej i linki nie wielka , więc dlatego pytam , jakie ma to zastosowanie .Na foxie nie działa na chromie śmiga.
O ile tarczówki w szosie mają realne zastosowanie , tak jeden blat w korbie już raczej nie. Wątpię żeby kiedykolwiek w Pro Tourze ktoś jeżdził na 1 blacie , Zastosowanie dobre tak jak powiedziałem w Mtb ,Cx'sie ,lub zwykłych mieszczuchach .
W tegorocznym Giro d’Italia drużyna Aqua Blue Sport startowała na rowerach 3T z jednym blatem z przodu.Choć po pewnym czasie można było przeczytać coś takiego http://naszosie.pl/2018/06/19/rower-3t-strada-bez-przedniej-przerzutki-okazal-sie-fiaskiem/
Cytat: Johnny_n w 29 Lip 2018, 23:31Cytat: lesiak82 w 29 Lip 2018, 22:44Wydawało mi sie że jeden blat ma dobre zastosowanie mtb xc gdzie Narrow Wide nie pozwala spadać łańcuchowi na wybojach , w szosie nie widze takiej potrzeby , słabe stopniowanie biegów , a waga bez przerzutki przedniej i linki nie wielka , więc dlatego pytam , jakie ma to zastosowanie .Na foxie nie działa na chromie śmiga.Osobiście uważam, że 1x w szosie znajdzie zastosowanie, podobnie jak hamulce tarczowe. Czego nie ma, nie może się zepsuć, a przednia przerzutka to raczej słaby punkt roweru. Przy napędzie 2x11, realnie korzystamy z 12 biegów, więc odpowiednia kaseta 12-biegowa, przynajmniej w teorii załatwia sprawę. Nie wspominając o wygodzie, kiedy mamy jedną wajchę. Do tego każda zmiana jest płynnym przechodzeniem do wyższego czy niższego biegu. Nie ma mocnego przeskoku, jak przy przedniej przerzutce. Ja tu widzę same zalety. Jedyny mankament to "przekosy" w skrajnych położeniach, które na pewno nie pozostaną bez wpływu na łańcuch i zębatki.O ile tarczówki w szosie mają realne zastosowanie , tak jeden blat w korbie już raczej nie. Wątpię żeby kiedykolwiek w Pro Tourze ktoś jeżdził na 1 blacie , Zastosowanie dobre tak jak powiedziałem w Mtb ,Cx'sie ,lub zwykłych mieszczuchach .