Nie upierałbym się przy Prababce. Na wyjeździe z Czachowa asfalt ulega już dezintegracji, zaś wjazd do Skotnik to ordynarne kocie łby. Wiadomo, że to lokalny smaczek, ale międzynarodowa ekipa puszczona drogą transportu rolnego będzie się po prostu pukać w głowę i niedowierzać śladowi w nawigacji.Poza tym zastrzeżeń do dolnośląskiej trasy nie mam. Moim zdaniem jest świetna.
No właśnie. Może zaproponować im przekroczenie Wisły w Toruniu? Dużo mniejsze miasto, do tego ładne i z historią. Na dodatek, zamiast snuć się przez dobę po nudnych okolicach Łodzi, płaskim Mazowszu i drogach ruskich planistów na Podlasiu, można by zrobić tylko krótki przeskok przez Wielkopolskę i poza tym jechać ciekawymi krajobrazowo terenami, wśród pagórków i jezior.Ta Warszawa to dla mnie największy WTF całej trasy.
W takie sprawy to ja już nie chcę ingerować, taką mają widać ideę, żeby ileś stolic zaliczyć. Osobiście jako mieszkańcowi tego miasta wiele to nie przeszkadza
Zapytać nie zaszkodzi. Sugerując im przebieg trasy i tak dość mocno ingerujesz ( pozytywnie ingerujesz) w przebieg zawodów
Ad Warszawy. Co prawda nie wiadomo, jak i gdzie będzie przebiegać Odcinek Kontrolny, jednak co do wyjazdu, myślę, że można trasę poprowadzić Kijowska - Zabraniecka - Strażacka. Sporo jest tam jako tako nowego asfaltu, omijając ruchliwy dojazd do r. Wiatraczna i okolice oraz remont Marsa.
Przypomniało mi się również, że Słowackiego w Węgrowie jest z kostkościeżki (i ogólnie to miasteczko w ogóle ma ich zauważalnie sporo). Alternatywnie można wjechać od wsi Krypy (SV pokazuje asfalt ok) i przejechać przez zrewitalizowany rynek, tylko wtedy z kolei trzeba się liczyć z brukiem (~250m), który ktoś mądry zaplanował w miejsce asfaltu (na szczęście obok jest płaski chodnik).
Koszulka na wypasie. Dostępna dla startujących w cenie wpisowego czy płatna dodatkowo?
meeting with participants before the startAddition of the participant to the RIDERS page, with personal BIO of the participant, photo, sponsor area, "NorthCape4000" badge.Full track of the route in .gpx format. Digital and paper route guide / RoadbookParticipant tracking on NorthCape4000 LIVE MAP, via participant SPOT or other tracking system provided for free by the organization MSP sports insuranceHeavy media coverage of the event through equipped MediaCenter, with live production of contents for the entire duration of the eventNorthCape4000 gadgetsEvent packNorthCape4000 Finisher CertificateAddition to the Finisher 2018 page
Płatna będzie na pewno, pytanie jak słono