Na pewno warto obejrzeć na własne oczy takie rzeczy, ale bezdrzewne stepy chyba nie dla mnie. Pewnie nie wybrałbym się w tamten rejon, gdybym miał alternatywę.
Mongolia czeka... Ale Mongolia się zmienia i to w coraz szybszym tempie... Więc nie czekajcie zbyt długo
Cytat: RS w 20 Lis 2017, 18:11Na pewno warto obejrzeć na własne oczy takie rzeczy, ale bezdrzewne stepy chyba nie dla mnie. Pewnie nie wybrałbym się w tamten rejon, gdybym miał alternatywę. Też tak mi się wydawało - płasko, nudno, ile można... ...
Rozbawiło mnie jak na razie w tej części pierwszej to: jak schowałaś jedzenie do rękawa, bo ta chyba baranina czy kości nie dało się zjeść. Mało z krzesła nie spadłem czytając ten komentarz do zdjęcia.
Cytat: marg w 20 Lis 2017, 23:52Mongolia czeka... Ale Mongolia się zmienia i to w coraz szybszym tempie... Więc nie czekajcie zbyt długoSpokojnie, kraj jest tak straszliwie niedoinwestowany, że nawet góra chińskich pieniędzy prędko nic nie zmieni, mentalności tym bardziej. A trochę lepszych warunków jednak by się im przydało.Nie jedzie się tam dla oglądania zabytków (tak jak na waszej wycieczce do muzeum ), więc potencjalne hordy turystów też łatwo rozmyją się w tej przestrzeni.
Cytat: pogodzinach w 19 Lis 2017, 19:34 ile w końcu kilometrów przejechaliście tym wynajętym samochodem?Jeden odcinek, z Bajangol do Mandal Ovoo ok 170 km
ile w końcu kilometrów przejechaliście tym wynajętym samochodem?
Cytat: EASYRIDER77 w 21 Lis 2017, 07:32Rozbawiło mnie jak na razie w tej części pierwszej to: jak schowałaś jedzenie do rękawa, bo ta chyba baranina czy kości nie dało się zjeść. Mało z krzesła nie spadłem czytając ten komentarz do zdjęcia.Marzena w ogóle wykazała się poświęceniem, bo dzięki niej i Reni, ja nie musialam jeść baraniny. Ukryła to tak sprytnie, że nawet ja nie zauważyłam . Mi często przydawała się koszulka rowerowa, bo do kieszonek chowałam serki, którymi nas częstowano .
Potwierdziłaś tylko, jak wyjątkowy jest to kraj.