Autor Wątek: Islandia 2017 - interior z dubeltówki  (Przeczytany 3929 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Islandia 2017 - interior z dubeltówki
« 21 Lis 2017, 20:28 »
Is...
« Ostatnia zmiana: 13 Cze 2021, 02:58 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Plener księżycowy tyle mi się nasuwa. Utwierdzileś mnie w przekonaniu, że jednak to kierunek nie dla mnie. Oczywiście obejrzałem z przyjemnością i gratuluję wyprawy.
Brawo TY.

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
No i się doczekałem! Biorę się za oglądanie  :)

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Plener księżycowy tyle mi się nasuwa. Utwierdzileś mnie w przekonaniu, że jednak to kierunek nie dla mnie.

A dla mnie Islandia to jedno z najpiękniejszych miejsc jakie widziałem :) Bylem tam dwukrotnie i chętnie pojechałbym jeszcze raz. Zdjęcia Michała przepiękne - nie wiedziałem, że Na Islandii jest aż tak ładnie ;)
Niecierpliwie czekam na dalsze galerie.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
ale czad! fajnie to obrazujesz

swoją drogą..nie znam odp. na pyt. -
dlaczego nigdy nie rozważałem/rozważam tam wyjazdu ::)

Offline tater

• Miasto: Jura Krakowsko - Częstochowska
  • Na forum od: 13.09.2009
W trakcie czytania relacji i oglądania galerii nasuwają się wspomnienia z własnej wyprawy, gdzie przez pierwsze trzy dni deszcz padał ciągle i to poziomo i miałem wszystkiego dość. Lecz w dalszej części wyprawy odkryłem, że Islandia to jedno z piękniejszych miejsc jakie widziałem. Dzięki Michał za wspaniałą galerię i opis.
Z niecierpliwością czekam na drugą część. 
Marek

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

Nieklasyfikowany przejazd z sakwami, kuchenką (dział: "turystyka biesiadna").

Tu: kierunek, drogę ku wtajemniczeniu wyznacza łubin. Tego naturę zgłębisz, dostąpisz inicjacji. Jednym z tej owoców (i warzyw) będzie zdolność dzielenia się wszystkim tym, co

przepiękne.

(Ocena łączna /słowo+obraz+forma/: pełna pula nagród.)

Dziękuję.

Ad. opis fotki kwiatka: "Zakwitnąć, wydać nasiona, umrzeć." - poziom 1wszy; poziom 2gi: urzec, w postaci uczucia radości życie ubogacić (wspomnieniem pozostać na trwałe); poziom 3ci: cyklicznie odradzać się wg tych samych praw.

1, 2, 3 - różne wymiary jednej rzeczywistości.

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
.. jazdy w ulewie przy +1 i jazdy przy porywach wiatru 35 m/s. Pewnie dlatego nie spakowałeś sakw  ;D
[/quote]

ma to sens ;)

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Piękne miejsca, piękne fotki... aż przez moment chciałam jeszcze raz tam pojechać :D Zastanawiając się, czy prawie 10 lat temu też było tak ładnie zerknęłam do swoich islandzkich zdjęć. I od razu mi się przypomniały tarki, poziomo padające deszcze i wiatr potrafiący wyrzucić mnie w powietrze razem z rowerem... Już miałam cię pytać, czy też tak  miałeś. Wiem. Miałeś :)
Pamiętam jeszcze atak meszek oblepiający w momencie każdą odkrytą lub niedokładnie zakrytą część ciała, nos, uszy... I ataki szkwału sprowadzające nasze namioty do poziomu w okolicach Vik... Kilkanaście przepraw w ciągu jednego dnia przez lodowate rzeki. Chowanie się na postoju przed wiatrem za... znakiem drogowym. 
Fajnie było, czekam niecierpliwie na kolejne fotki... ;)
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
no czekam, zmarzłem.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Przeczytałem i jeszcze bardziej chcę tam pojechać.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Kobieta marg

• BIKE'OWO
Miałam iść spać, a tu tyle emocji mi zapodałeś ;). No, to my mieliśmy jednak dużo większe wtyki tam na górze :D

Offline Kobieta marg

• BIKE'OWO
19 lipca zjeżdżałem z interioru do  Landmannalaugar...

To się nazywa wyczucie chwili :)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Mimo pecha pogodowo - oponiarskiego to i tak piękny wyjazd i tylko można pogratulować. Co zobaczyłeś to twoje a po trudach później zostają też fajne wspomnienia.
Mam nadzieję, że udało Ci się reklamować te opony na których rozpocząłeś swoją przygodę z Islandią.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
Ja z kolei, muszę przyznać, że mimo trudnych warunków pogodowych udało Ci zobaczyć zadziwiająco dużo ciekawych miejsc na Islandii. Byliśmy tam ze Zbyszkiem dwukrotnie, a mimo to, okazało się, że jednak jeszcze nie widzieliśmy wielu pięknych islandzkich atrakcji. Znaczy, że trzeba będzie  pojechać tam przynajmniej jeszcze raz :D
Gratuluję wspaniałej wyprawy, wytrwałości i niezłomności w pokonywaniu przeciwności losu! Twoje zdjęcia są znakomite i na pewno mogą zachęcić do odwiedzenia tej wspaniałej wyspy :)
No i ponieważ z powodu awarii sprzętu i fatalnych warunków atmosferycznych nie udało Ci się zrealizować całości założeń wyprawy czeka Cię nieuchronnie "poprawka wyprawy" ;D
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Tagi: islandia 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum