Autor Wątek: Relacja z wyprawy 'Wyspy Chorwacji 2009'  (Przeczytany 1762 razy)

losbananos

• Gość
Witam wszystkich!
Zapraszam do obejrzenia mojej fotorelacji z ubiegłorocznej wyprawy rowerowej po chorwackich wyspach...

http://www.gruda.com.pl/chorwacja/index.htm

Pedałowałem z dziewczyną, a obecnie już żoną :)
Dużo zwiedzania, zdjęć i kąpieli w morzu ale też typowo wyprawowych przygód - noclegów na dziko, zgubionych tras, przebitych dętek czy jazdy do północy...

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
Świetne zdjęcia robisz. Powiedz mi jakiej firmy masz polara ? I jaki aparacik do tego :)

losbananos

• Gość
Dzięki :) Wszystko było napisane na stronie 'o mnie' ale ją przez przypadek usunąłem... za jakiś czas stworzę nową.
A tak na szybko to: aparat Canon 400D+Tamron 17-55, polar b&w i jeszcze filtr połówkowy szary
Pozdrawiam:)

Offline kokop

• Miasto: Chard
  • Na forum od: 11.01.2010
Cytat: "losbananos"

Pedałowałem z dziewczyną, a obecnie już żoną :)

:D
 To musiało się tak skończyć.
A fotorelacja bardzo fajna.
Kleine Fiech ach Scheiße machen.

woody

• Gość
super wyprawa i fotorelacja !! :)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Bardzo sympatycznie się czyta i ogląda.
Podziwiam, że ten upał wytrzymaliście.
Polar widzę był często w użyciu. Niebo tak niebieskie jak w katalogach turystycznych :-)
Dużo czasu poświęciliście na aranżację zdjęć, fajnie.
Nie wiem czy to wina obiektywu (taaka wielka beczka na szerokim), czy operatora (aparat podniesiony do góry), ale wiele budynków jest pokrzywionych nienaturalnie na szerokim kącie - może ptlens albo korekta perspektywy pomoże?
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Najważniejsze, że tym razem wiatry były pomyślne  :wink:

Offline Mężczyzna jedenkg

• Miasto: BB
  • Na forum od: 21.11.2008
    • http://fotowyprawy.com
Dzięki :) Wszystko było napisane na stronie 'o mnie' ale ją przez przypadek usunąłem...

O! kolega ze Skoczowa. To Bielsko-Biała pozdrawia.. ;)
Właśnie, widząc liczne zdjęcia znanych mi okolic, szukałem info o miejscu aktualnego pobytu..

Z ciekawości - jakie plany wyprawowe na 2010?

pozdrower
kg

losbananos

• Gość
Cytat: "kokop"

To musiało się tak skończyć.

;-)

Cytat: "woody"

super wyprawa i fotorelacja !! :)

Dzieki za miłe słowo :-)

cinek
Co do upałów, to nie były aż tak straszne... kiedy tylko pedałowaliśmy;-) Jeśli nie było nigdzie w pobliżu cienia (a prawie nigdy nie było...) lepiej było jechać bo przynajmniej przecinane przez nas powietrze choć trochę udawało wiatr hehe

Polar często wkręcałem w obiektyw ale najbardziej brakowało mi chmur na niebie. Prawdziwa zmora dla fotografującego, ciężko wtedy o fajne zdjęcia... Dopiero kiedy wracaliśmy promem z Dubrownika na niebie pojawiły się piękne chmury, wtedy dopiero polar działał cuda :-)

A jeśli chodzi o zdjęcia architektury to mnie się takie podobają. I nie piszę tego żeby się bronić, po prostu nie naprawiam tych zdjęć, niektóre oczywiście prostowałem w photoshopie ale zdjęcia ulic gdy budynki się walą mnie nie denerwują. Uznałem to jakiś czas temu za zjawisko naturalne:) Ale wtedy nie wiedziałem że można (czy tez należy) z tym walczyć programowo więc myślałem że taki urok zdjęć i już. No i tak mi zostało hehe
A mój szeroki kąt nie jest aż taki szeroki bo to 17mm na cropie więc w przeliczeniu 17x1,6 = 27mm
No ale to forum rowerowe a nie fotograficzne... chociaż jak widzę większość tutaj pyta właśnie o zdjęcia!

Cytat: "Remigiusz"

Najważniejsze, że tym razem wiatry były pomyślne :wink:

Jestem mile zaskoczony, że pamiętałeś :-) I potwierdzam Twoje słowa, że wiatr w Chorwacji nie jest uciążliwy. Dzieki raz jeszcze za rady - to tak przy okazji :-)

Cytat: "jedenkg"

O! kolega ze Skoczowa. To Bielsko-Biała pozdrawia.. ;)

Pozdrawiam również!!!
Wczoraj oglądałem Twoją stronę, sam nie pamiętam jak na nią trafiłem, dziś klikam na Twoją stopkę i otwiera się znajoma witryna:) Z braku czasu jeszcze nie przeglądnąłem całej... ale nadrobię w przyszłości!

Plany są takie, że chcę gdzieś wyjechać chociaż na 2 tygodnie... Najbardziej realna jest Sardynia albo Korsyka. Raczej samotnie... Żona w ciąży  :D

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Polar często wkręcałem w obiektyw ale najbardziej brakowało mi chmur na niebie. Prawdziwa zmora dla fotografującego, ciężko wtedy o fajne zdjęcia... Dopiero kiedy wracaliśmy promem z Dubrownika na niebie pojawiły się piękne chmury, wtedy dopiero polar działał cuda

Ot i cała prawda. Nie ma to jak dobre chmury :) Na Korsyce są dobre  :)

kioto

• Gość
Relacja z wyprawy 'Wyspy Chorwacji 2009'
« 10 Lut 2010, 15:23 »
Zazdroszczę i podziwiam;) Mam nadzieję, że wkrótce będzie więcej wypraw i więcej relacji;) I muszę przyznać, że zdjęcie faktycznie robią wrażenie;) Niesamowite po prostu niesamowite;) a kiedy będzie następna wyprawa i gdzie??

losbananos

• Gość
« 11 Lut 2010, 18:05 »
Cytat: "kioto"
a kiedy będzie następna wyprawa i gdzie??

Hehe, zaczynam czuć presję w związku z następnymi wyprawami...  :)
Gdzie - to pisałem, wyżej, chociaż nic nie jest jeszcze postanowione, kierunek może być zupełnie inny... na razie jeszcze nie postanowiłem.
Jeśli uda mi się gdzieś wyskoczyć to na pewno postaram się o ciekawe zdjęcia... Mam nadzieję, że będą równie pozytywnie odbierane   :)

Offline herco1981

• Miasto: Irlandia/Rybnik
  • Na forum od: 19.10.2009
« 11 Lut 2010, 21:50 »
Wielki szacun losbabanos.Naprawde robi wrazenie,3mam kciuki za nowe podboje,ja tam bede w tym roku ;) mam nadzieje ze tez dobrze mi tam bedzie...Pozdro
herco1981

Tagi: chorwacja bałkany 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum